163 virksomheder til salg i Storkøbenhavn

Går du med drømme om at eje din egen virksomhed? Hos Saxis finder du et stort udvalg af virksomheder til salg i Storkøbenhavn - og udvalget spænder over en lang række forskellige brancher og prisklasser. Derfor vil der uden tvivl være en virksomhed, som passer perfekt til dig.

Avanceret søgning

Søg blandt de mange forskellige virksomheder til salg i Storkøbenhavn

Er du på udkig efter en virksomhed, som du kan opkøbe og varetage? Vi har hos Saxis et flot udvalg af virksomheder til salg i Storkøbenhavn, og du kan frit søge iblandt dem.

Virksomhederne kommer i alle afskygninger, lige fra detail og service til produktiontransport og logistik, og derfor er dine chancer for at finde en virksomhed, som varetager netop dine interesser, rigtig gode i udvalget her på siden.

Gå direkte i gang med den sjove del

Rigtig mange går med tanker om at starte en virksomhed op. Enten fordi nogen i vennekredsen eller et familiemedlem har fået en rigtig god idé. Men det er ofte meget sværere end som så, og opstartsfasen for enhver virksomhed er lang, hård og ikke mindst tidskrævende. Ligeledes kan det også være svært at komme på netop den gode idé, som ingen andre har fået endnu.

Et godt alternativ er derfor at opkøbe en virksomhed, som du i stedet kan videreudvikle og sætte dit eget personlige præg på. Ved at opkøbe en virksomhed frem for at starte en op fra bunden slipper du for alt det hårde arbejde, der er forbundet med opstartsfasen. Du kan i stedet gå direkte i gang med alt det sjove arbejde, som du drømte om fra starten af.

De mange fordele ved at købe en virksomhed

Når de første tanker og idéer om en ny virksomhed er plantet i ens hoved, går disse ofte på selve salget af produktet og den sjove fase efter opstarten. Men det hårde arbejde med at bygge et fundament op, skabe en kundebase, markedsføre sin virksomhed og de mange andre opgaver, som følger med en nyopstartet virksomhed, skænkes ofte ikke mange tanker fra starten af. De kommer i stedet væltende ind fra sidelinjen og kan i mange tilfælde være med til at tage pusten fra de fleste.

Køber du i stedet en virksomhed, er der allerede sat et flueben ved opstartsfasen. Det er ikke ensbetydende med, at det hårde arbejde er gjort for dig - langt fra - men fundamentet er på plads. Og du får i langt højere grad tid til at implementere dine tanker, idéer, produkter osv. fra dag ét. Nogle af fordelene ved at købe en virksomhed er listet op her:

 • Du slipper for at bygge virksomheden op helt fra bunden og bekymre dig om at skabe et solidt fundamentet, arbejde med markedsføring og sikre en fast kundegruppe - alt dette er på plads.
 • Du kan starte med at sætte dit personlige præg på virksomheden, implementere dine tanker og idéer og bygge videre på virksomheden fra dag ét.
 • Du får mulighed for at nyde godt at den nuværende indtjening fra start, eftersom virksomheden allerede har en kundegruppe og dermed en omsætning.
 • Virksomhedens nuværende samarbejdspartnere og leverandører vil være lige ved hånden - et gratis netværk, som du blot skal sætte dig ind i.
 • I størstedelen af alle virksomhedskøb følger lokaler og lager med - og derfor skal du ikke selv ud at lede efter nogle faciliteter.
 • Hvis virksomheden har en række ansatte, som er villige til at fortsætte deres arbejde under det nye ejerskifte, har du allerede et godt team, som kender til kunderne, samarbejdspartnerne og ikke mindst de daglige arbejdsopgaver.

Find den rette blandt de mange virksomheder til salg i Storkøbenhavn

På Saxis finder du et stort udvalg af virksomheder til salg. Og særligt i Storkøbenhavn er mulighederne mange, både hvad angår brancher og prisklasser. For at gøre dit kommende virksomhedskøb lettere for dig, bør du på forhånd have en klar idé om, hvad din virksomhed skal arbejde med. Stil gerne dig selv spørgsmål angående branchen, størrelsen på virksomheden, dit budget og målsætningen med dit opkøb. På den måde kan du lettere sortere blandt de mange muligheder og dermed kun fokusere på de virksomheder, der har relevans for dig.

Hvad interesserer dig?

Et virksomhedskøb er en stor beslutning, og derfor er det vigtigt, at du gør dit hjemmearbejde grundigt. Første skridt er at blive klogere på dig selv. Gør op med dig selv, hvilken branche der tiltaler dig, og hvilke interesser og kompetencer du har. Ligger dine styrker indenfor detail, produktion, service eller et helt fjerde sted? Det er altid både nemmere og mere interessant at arbejde med noget, du brænder for.

Hvad er dit budget?

Ligeledes skal du gøre op med dig selv, hvad dit nuværende budget tillader. Mulighederne i Storkøbenhavn er mange, og derfor kan du finde virksomheder til både små og store penge. Men her er det vigtigt, at du er realistisk, så du specificerer din søgning efter de virksomheder, der har relevans for dig.

Hvad er dine ambitioner?

Endeligt bør du også skænke dine fremtidige planer for virksomheden en tanke. Hvad er dine ambitioner og målsætninger med købet af en virksomhed? Her er det vigtigt, at du er ærlig overfor dig selv, så du i fremtiden kan se tilbage og gøre status over, hvorvidt du realiserede dine målsætninger eller ej. Ønsker du en lille virksomhed, som du selv kan udvide og bygge videre på? Eller ønsker du en veletableret virksomhed af en vis størrelse og med et vist budget, så der er mulighed for at teste nye produkter af fra starten?

Fysisk butik eller en webshop?

Ønsker du at blive virksomhedsejer af en fysisk forretning eller en webshop? I Storkøbenhavn er der rige muligheder for begge dele, hvorfor du bør afklare dette på forhånd.

Foretrækker du at møde mange mennesker i din hverdag, have en daglig kontakt med dine kunder og give dem den bedst mulige service? Så er en fysisk butik at foretrække - men vær her opmærksom på de ekstra omkostninger til bl.a. husleje.

Er du i stedet meget for den digitale udvikling, som fortsat opleves herhjemme i stor stil, er en webshop nærmere det rette for dig. Her sparer du omkostningerne til en husleje og skal i stedet fokusere på at være konkurrencedygtig på pris og kvalitet.

Gør derfor op med dig selv inden købet, hvilken type virksomhed du finder mest interessant. Husk dertil på, at fremtidige målsætninger være at inkorporere den manglende del på et senere tidspunkt.

Gå efter en sund virksomhed

Der er mange forskellige virksomheder til salg i Storkøbenhavn - både fysiske og webshops. Men selvom du har besluttet dig for én af delene, stopper dit arbejde ikke her. Du skal gerne vide dig sikker på, at den virksomhed, du kaster dig over, er sund og ikke drejer nøglen om i den nærmeste fremtid. Der er en række faktorer, som er særligt vigtige at undersøge nærmere, så du kan vide dig sikker på, at du foretager en god investering.

 • Økonomien er altafgørende for enhver virksomhed. Vær derfor sikker på, at virksomheden kører med et overskud. Det er vigtigt ikke at forveksle overskuddet med omsætningen, da en høj omsætning ikke nødvendigvis er garanti for en sund og velfungerende virksomhed.
 • Virksomhedens ry og omdømme er ligeledes en nøglefaktor. En virksomhed er altid afhængig af dens kunder og et godt image, hvorfor du bør kaste et blik på virksomhedens anmeldelser. Det kan du gøre gennem virksomhedens hjemmeside, dens sociale platforme eller på Trustpilot. 
  Det er vigtigt at huske på, at kunderne i dag er ubarmhjertige, og takket være de sociale medier vil bare én dårlig kundeoplevelse hurtigt spredes til resten af verden.
 • Virksomhedens leverandører har også stor betydning. En virksomhed sælger sjældent nogle produkter, hvis ikke der er nogle leverandører til at producere disse. Undersøg derfor, hvor mange leverandører virksomheden har, hvilke kontrakter den har indgået med dem, og hvor stor forhandlingsstyrken er.

Branding af din virksomhed

Selvom du vælger at købe en virksomhed frem for at starte en op fra bunden, er der naturligvis fortsat en række opgaver, som du skal varetage i fremtiden. Heriblandt er markedsføringen af din virksomhed en post, som du vil skulle bruge masser af tid på. Selvom virksomheden kører godt i dag og har en trofast kundeskare, er det ikke en selvfølge, at de fortsat forbliver dine kunder.

Kun gennem markedsføring i de forskellige medier kan du fastholde interessen for din virksomhed og dine kunder. Dertil er markedsføringen også med til at tiltrække ny interesse fra kommende kunder og leverandører.

Sådan prissættes virksomhederne

Udvalget af virksomheder til salg i Storkøbenhavn har mange forskellige prissætninger, og disse afhænger primært af deres regnskaber for de seneste tre år. Faktorer som overskud, omsætning og lønniveauet har alle en indflydelse her.

Virksomhedens goodwill - den merværdi virksomheden har i form af omdømme og kundeskare - er også af betydning, og selvom den kan være svær at prissætte, indgår den også i den samlede pris.

Virksomhedens øvrige ejendele, såsom systemer, lager, kontor og inventar er også inkluderet i prisen på virksomheden.

Vi hjælper med dokumentationen

Når du overtager en virksomhed, følger der en række juridiske opgaver med vedrørende dokumentationen. Her er det vigtigt, at der er opstilles nogle helt klare og gennemskuelige retningslinjer mellem køber og sælger, og at alle disse noteres i købskontrakten.

Er det første gang, du skal købe en virksomhed, og ønsker du hjælp i forbindelse med dokumentationen og retningslinjerne for købsaftalen? Vi hjælper dig gerne med at etablere kontakt til en erfaren virksomhedsmægler, så du er i trygge hænder.

Se også: