Erhvervsmægler

Er den bedste løsning i din situation at finde en erhvervsmægler eller kunne du lige så godt spare en masse, ved at sætte hele din virksomhed til salg på Saxis og få mere for den?

Lav en salgsannonce

Sæt HELE virksomheden til salg, med inventar, varelager og alting og få mere for “den samlede pakke” end du ville få ved at sælge dele af virksomheden.

Kom igang med salget

Find en erhvervsmægler

Hos en mægler der har med erhvervsejendomme at gøre kan du få afsat dit lejemål og dine lokaler til nye lejere eller ejere.

Vælg en erhvervsmægler
Omtalt i blandt andet:
omtalt i Børsen
omtalt i Finans
omtalt i Computerworld

Hvad er en
Erhvervsmægler

En erhvervsmægler, er lidt ligesom en ejendomsmægler, men med speciale i erhvervslokaler og ejendomme. Det er ofte den bedste måde at få afsat dine tomme lokaler eller ejendomme.

Sådan sælger du din butik nemt og hurtigt.

Men hvad er den bedste løsning for netop dig?

Er den bedste løsning i din situation at finde en erhvervsmægler eller kunne du lige så godt spare en masse, ved at sætte hele din virksomhed til salg på Saxis og få mere for den?

Hos en mægler der har med erhvervsejendomme at gøre kan du få afsat dit lejemål og dine lokaler til nye lejere eller ejere. Det koster en del, da du har mægleren til at stå for det hele for dig.

På Saxis kan du sætte HELE virksomheden til salg, med inventar og alting og dermed få mere for “den samlede pakke” end du ville få ved at sælge dele af virksomheden individuelt. På Saxis står du for meget af processen selv, men Saxis er med hele vejen til at give dig de værktøjer, dokumenter og vejledning som du har brug for, for at komme godt i mål.

Hos Saxis får du altså:

 • Juridiske dokumenter såsom købsaftale, fortrolighedserklæring og hensigtserklæring til en samlet værdi af over 15.000 kr. - helt gratis!
 • Annoncering på Danmarks største online virksomhedsbørs på solgt-eller-gratis vilkår.
 • Adgang til Danmarks største køberkartotek af folk der er interesseret i at overtage virksomheder, aktiver, lokaler, inventar m.v.
 • Mere til dig selv, da du spare den dyre mægler.


Så hvad der er den bedste løsning for lige netop dig, afhænger meget af din situation. Står du med et tomt lejemål og vil gerne slippe for alt besværet og hyre en mægler til at stå for processen, så har vi en oversigt over alle landets mæglere længere nede på denne side.

Hvis du derimod står med en butik, restaurant, café eller kontor med lokaler, inventar, varelager osv. som skal afhændes og du gerne vil have så meget som muligt for det, så er Saxis den bedste løsning for dig og du kan komme i gang med at oprette din annonce på Saxis via knappen i toppen af denne side.

Du er meget velkommen til at skrive til os på [email protected] hvis du er i tvivl om hvad den bedste løsning er for dig.

Opret selv salgsannonce

Find en erhvervsmægler der kan hjælpe dig

Hvad er en erhvervsmægler?

Ejendomsmægler med erhvervskunder, virksomhedsmægler eller erhvervsmægler - kært barn har mange navne. De forskellige betegnelser dækker alle over det samme erhverv. En erhvervsmægler er kort fortalt en ejendomsmægler, som beskæftiger sig med køb og salg af erhvervsbygninger.

Det samme gælder den anden vej rundt, hvis du søger med lys og lygte efter en butik eller en erhvervsejendom, som du kan leje dig ind i eller købe. En erhvervsmægler hjælper nemlig både på købersiden og på sælgersiden - det giver dobbelt chance for gevinst.

Hvorfor tage kontakt til en erhvervsmægler?

Når du skal sælge en erhvervsbygning, hvad end det så er en pølsevogn eller et kontordomicil, kan det være svært at finde den rigtige køber. For hvor skal du sætte erhvervsboligen til salg henne, og hvordan skal du komme i kontakt med en potentiel køber?

Spørgsmål som disse behøver du slet ikke bekymre dig om, når du sætter en erhvervsmægler på sagen. Det har mægleren helt styr på, og det kan endda være, at han eller hun allerede har en køber, som kan overtage din erhvervsbygning og få glæde af den mange år frem i tiden, på hånden.

Erhvervsmæglere arbejder som regel på den måde, at de er inddelt efter geografi. Og i nogle tilfælde også brancher. Det har den betydning, at den enkelte erhvervsmægler har en specialiseret viden om sit eget område, og det kan du høste godt af som sælger.

For hvem kan vide mere om erhvervslivet i dit område - og dermed også om potentielle købere - end en erhvervsmægler med speciale i det område, hvori du har en bygning til salg?

Fordele ved at anvende en erhvervsmægler

 • Indgående kendskab til erhvervslivet
 • Ved, hvad der rører sig
 • Stor kontaktflade
 • Kender både købere og sælgere
 • Opdelt efter geografi og eventuelt branche
 • Specifik viden og stort kendskab
 • Rådgivende funktion ved køb og salg

Hvordan finder du den rette erhvervsmægler?

Svaret på det spørgsmål er meget simpelt. Du kan finde den erhvervsmægler, der bedst matcher den erhvervsbygning, du vil sælge, her på siden. Det er et sikkert valg - og et fornuftigt valg.

Når vi hos Saxis henviser til en erhvervsmægler, gør vi det fordi, at det i nogle situationer, er den bedste løsning for dig, at få en mægler til at stå for afståelsen. I andre tilfælde vil du få mere ud af, at bruge Saxis platformen til at finde en køber af din restaurant, butik, café eller anden virksomhed med tilknyttet lokale.

Hvad enten du gerne vil sælge eller udleje en bygning, og uanset hvilken type af erhvervsbygning du søger en lejer eller køber til, sidder vi klar til at hjælpe dig med at finde den bedste løsning for netop dig.

Arbejdsområder for en erhvervsmægler

En erhvervsmægler beskæftiger sig typisk med en bred vifte af arbejdsområder. Hvad enten du har et ønske om at sælge en produktionsbygning, en lagerhal eller en kontorbygning, findes der med sikkerhed også en erhvervsmægler med den nødvendige viden og indsigt til dig.

En erhvervsmægler har ikke alene en bred kontaktflade, som kan komme både køber og sælger til gode, men også den nødvendige indsigt, når det kommer til virksomhedssalg. Når det kommer til regler og procedurer, har du en værdifuld sparringspartner i en erfaren erhvervsmægler, som har solgt mange erhvervsbygninger, før turen kom til dig. Alle disse erfaringer kan du få fingrene i, og du kan med erhvervsmæglerens rådgivning komme sikkert i land med dit salg.

Udlejning og salg af kontorer

Rykker du din virksomhed til en større kontorbygning, så der er plads til vækst og flere medarbejdere? Eller lukker og slukker du biksen?

Uanset hvad din grund er for at sælge din kontorbygning eller at leje den ud, kan en erhvervsmægler hjælpe dig med sagen. Er du i tvivl om, hvorvidt du bør udleje eller sælge? Så fortvivl ikke. En erhvervsmægler kan rådgive dig på professionel vis og hjælpe dig med at finde frem til, hvad der er den bedste løsning for dig.

Hvordan ser markedet ud i din by? Vil der være tab forbundet med at sælge? Vil det være mere givtigt at leje ud og vente med at sælge? Eller har mægleren allerede en køber, som er villig til at betale en fair pris, på hånden?

Udlejning og salg af lagerbygninger

Er din virksomhed vokset så meget, at du nu har brug for mere lagerplads? Eller har du planer om at rykke teltpælene op og starte din virksomhed op i et andet land eller en anden by?

Lige meget hvad dine grunde er for at sælge eller leje din lagerbygning ud, kan du få professionel sparring fra en erhvervsmægler. For hvad betaler sig egentlig bedst - er det at sælge eller at finde en lejer, som markedet for erhvervsbygninger ser ud på nuværende tidspunkt? Det spørgsmål kan din erhvervsmægler hjælpe dig med at besvare, så du undgår at gøre noget overilet, som ikke er rentabelt i sidste ende.

Køb og salg af butikker

Butiksverdenen er meget omskiftelig, og det er en daglig hændelse i de store shoppingbyer, at der dukker en ny butik op. Og når en ny butik dukker op, forsvinder der i mange tilfælde en anden. De fleste butikslokaler, hvori der bliver indrettet en ny butik, er en tidligere gesjæft, som enten flytter andetsteds hen, eller som lukker og slukker.

Vil du gerne sælge et butikslokale eller leje det ud til en ny butiksejer, giver det god mening at få en erhvervsmægler ind over. Han eller hun kan nemt have en potentiel køber på hånden, og ellers ved mægleren præcis, hvordan den ledige butik skal slås op.

Har du et butikslokale med en eksklusiv placering midt på Strøget eller i en anden gågade? Så kan det meget vel være den eneste løsning at få en erhvervsmægler ind over. På den måde sikrer du bedst muligt, at der dukker en køber op, som har finanserne og evnerne til at drive butikken videre. I tilfælde af køb og salg af butikslokaler med centrale og eksklusive placeringer er der i langt de fleste tilfælde en erhvervsmægler inde over salget.

Investering i ejendomme

Det hører ikke til sjældenhederne, at en privatperson eller en virksomhed investerer i en ejendom alene for investeringens skyld. Der kan være mange penge at tjene ved at spekulere i ejendomme, men der kan også være mange penge at tabe. Overvejer du at investere i ejendomme, gør du derfor klogt i at rådføre dig med en erhvervsmægler.

En erhvervsmægler har ikke bare et godt blik for, hvad der rører sig på markedet, men også en fornemmelse af, hvor attraktive de forskellige bygninger er, hvad der er vigtigt i forhold til at kunne få en fornuftig leje, og hvilke faldgruber der findes, når du investerer i erhvervsbygninger eller andre former for ejendomme.

Professionel rådgivning

Som rosinen i pølseenden kommer den professionelle rådgivning - selvom den fortjener en plads meget længere oppe i hierarkiet. Den rådgivning, som du kan få med på vejen, når du indgår et samarbejde med en erhvervsmægler, er alle pengene værd. Du bliver ikke bare klædt på til at træffe nogle fornuftige beslutninger, men du bliver også gjort opmærksom på, hvad du ikke gør klogt i. Og det kan i sidste ende redde dig for at træffe mange uheldige beslutninger.

Med den viden om markedet for erhvervsboliger, som en erhvervsmægler besidder, kan du komme langt. Både når det kommer til at finde den rette køber, men også i forhold til, hvordan du skal gå frem i salgsprocessen, og hvilke regler og krav, som du ikke må omgå eller overse.