3 virksomheder til salg i Udlandet

Hos Saxis tilbyder vi dig en unik mulighed, da vi har samlet en række virksomheder til salg i udlandet. Har du altid drømt om at søge nye udfordringer udenfor landets grænser, så har du mulighed for at slå til nu. Du kan vælge mellem virksomheder i flere forskellige brancher, mens udvalget også egner sig til både store og små budgetter.

Avanceret søgning

Start et nyt eventyr - se udvalget af virksomheder til salg i udlandet

Trænger du til luftforandringer i dit liv, og har du mod på at søge lykken uden for Danmark? Ved at købe en af de mange virksomheder til salg i udlandet, som vi hos Saxis kan tilbyde dig, har du mulighed for at starte et helt nyt eventyr i dit liv.

Hvad enten du har interesse i ejendomsbranchen, har en stor drøm om at eje en produktionsvirksomhed eller ønsker at bosætte dig i det sydlige Frankrig og drive et Bed and Breakfast, så eksisterer muligheden.

Giv dig i kast med det, du brænder for

Alle virksomheder, store som små, starter i princippet fra det samme udgangspunkt - 0. Men ikke alle virksomheder kommer gennem nåleøjet i opstartsfasen og ud på den anden side, hvor de bliver etableret på markedet. Mange virksomheder må bukke under for det fortsat stigende pres og den hårde konkurrence, som der i dag er forbundet med opstarten af enhver ny virksomhed.

Men alle disse bekymringer slipper du for, hvis du i stedet vælger at købe en allerede eksisterende virksomhed. Her er fordelen, at du ikke skal tage det hårde slæb i starten og kæmpe med næb og klør for at komme ind blandt dine konkurrenter på markedet. Du overtager i stedet en - forhåbentlig - velfungerende virksomhed og kan kaste dig over det produkt, virksomheden beskæftiger sig med. Med andre ord kan du arbejde med lige netop det, du brænder for.

Bliv iværksætter i udlandet gennem et virksomhedskøb

Uanset om du har en iværksætter gemt i maven, eller om du blot har besluttet dig for at starte et nyt kapitel i dit liv og søger lykken som iværksætter i udlandet, er mulighederne mange ved køb af en virksomhed i udlandet. Ikke nok med at du får mulighed for at mærke nye kulturer på egen krop, der er også en lang række arbejdsopgaver, som er betragteligt lettere i fremtiden, når du vælger at overtage en virksomhed.

  • Du springer let og elegant hen over den hårde og svære opstartsperiode, hvor virksomheden bygges op, og et solidt fundamentet skabes. Arbejdet med at føre den første markedsføring og skabe en kundebase er klaret for dig. Det betyder, at du ikke behøver at afsætte den samme mængde af ressourcer til markedsføring og arbejdet med at hente de første kunder ind. Du kan i stedet prioritere den fremtidige markedsføring og udvidelsen af kundeskaren efter behov. 
    Idet virksomheden er etableret på markedet, har du også mindre at bekymre dig om i starten. Der er nok arbejde at tage fat på, når du som ny skal sætte dig ind i virksomheden og reglerne for markedet og landet, den har sin base i. Derfor er det en stor arbejdsbyrde, der er taget fra dine skuldre, når du ikke også skal bekymre dig om opstartsfasen.
  • Din drøm om at blive iværksætter gik med garanti ikke på den hårde opstart og uvidenheden om, hvorvidt der vil være en omsætning og et overskud de første par år. De fleste drømmer snarere om at sætte deres personlige præg på en virksomhed, prøve nye strategier af og implementere nye idéer. Alt dette får du mulighed for at arbejde med fra dag ét.
  • Når du overtager en virksomheden, vil du også nyde godt at det arbejde, der er gjort indtil nu. Du vil ikke blot nyde godt af den nuværende indtjening. Ansatte, samarbejdspartnere og leverandører vil også typisk følge med, og derfor får du serveret et netværk af kontakter og viden, du ikke selv skal arbejde hårdt på at finde i starten. 
    Ligeledes følger lokaler og andre aktiver også med i kontrakten, hvis dette er aftalt mellem køber og sælger. Derfor skal du ikke til at se dig om efter et hovedsæde til din virksomhed i et fremmed land.

Sådan vælger du den rigtige virksomhed til salg i udlandet

På Saxis finder du et spændende udvalg af virksomheder til salg i udlandet. Her er mulighed for at arbejde indenfor forskellige brancher, ligesom der også er virksomheder at finde i forskellige prisklasser. Mulighederne er mange, men det kan også gøre det mere kompliceret at træffe en beslutning.

Vælg branche efter dine interesser

Når du skal træffe beslutningen om, hvilken virksomhed du vil købe, så tænk nøje over valget af branche. De fleste hælder klart til at vælge med hjertet og lader ens interesser komme til udtryk gennem valget, men enkelte tænker også meget over, hvor konkurrencen er størst og mindst på markedet. Valget er dit, men husk på, at det oftest er nemmere at motivere sig selv til at gå på arbejde, hvis du brænder for det, du laver - og på den måde vil din virksomhed også i langt højere grad blive en succes.

Med til valget af branche hører sig også, at du skal tænke nærmere over valget mellem en fysisk virksomhed eller en webshop. Foretrækker du at mødes med dine kunder og se dem i øjnene, eller ønsker du at drive en webshop, hvor fokus i langt højere grad vil være på at konkurrere om prisen?

Hvad tillader dit budget?

Budgettet til køb af virksomhed har også en afgørende betydning. Der er ingen grund til, at du kigger dig om efter store virksomheder i millionklassen, hvis dit budget ikke tillader det. Vær derfor bevidst om, hvad dine muligheder er i forhold til finansieringen, og afgræns din søgning efter dette.

Tænk over formålet med din investering

En virksomhed bliver sjældent nogen succes, hvis du ikke tør drømme stort. Det er ikke forbudt at have store drømme, men husk også på at bevare jordforbindelsen og tænk realistisk. Du kan altid sætte barren endnu højere, hvis de første målsætninger blev indfriet, men skuffelser kan hobe sig op og til sidst tage pusten fra en.

Skal din investering blive en succes, så er strategi og planlægning nøglebegreber, som du bør efterkomme. Opstil en klar vision og mission for din virksomhed, og evaluer dine efterfølgende resultater ud fra disse.

Foretag en dybdegående research af virksomheden

Før du skriver under på kontrakten og bliver ejer af en virksomhed, anbefales det at lave en grundig research. På den måde bliver du hurtigt klogere på, om virksomheden er sund og bygger på et stabilt fundament, eller om regnskaberne viser røde tal på bundlinjen. Skænk ligeledes beliggenheden af virksomheden en tanke. Er det ikke muligt at drive denne fra Danmark, skal du være klar på at flytte til udlandet og leve under den nye kultur.

Sådan identificerer du en sund virksomhed

Det er kun meget få personer, som ønsker at købe en virksomhed, der er på randen af konkurs. Langt de fleste ønsker naturligvis en sund virksomhed, der år efter år præsenterer et fornuftigt regnskab med sorte tal. Virksomhedens økonomiske situation er én af mange faktorer, du bør undersøge før købet:

  • Overskud er i bund og grund det, en virksomhed lever af. Præsenterer virksomheden ingen overskud, er virksomheden ikke rentabel. Kig derfor ikke kun på omsætning og størrelsen af virksomheden, da denne ikke nødvendigvis afspejler en sund virksomhed.
  • Virksomhedens kundeskare og omdømme er ligeledes afgørende for, hvorvidt det går godt eller skidt. Er virksomheden kendt på markedet, og er forbrugerne tilfredse med deres kundeoplevelser, er dette ofte et godt tegn. Har virksomheden derimod et dårligt omdømme, og fraråder kunderne at handle hos den, kan fremtidsudsigterne være dystre. Undersøg derfor kundeanmeldelser på virksomhedens sociale medier eller gennem Trustpilot.
  • Undersøg også leverandøraftalerne for virksomheden nærmere. Har virksomheden en lang række af leverandører, og hvordan er forhandlingsstyrken? Begge disse faktorer er med til at afspejle en succesfuld virksomhed.

Det skal du være opmærksom på ved køb af virksomhed i udlandet

Selvom købsprocessen for en virksomhed i udlandet ikke adskiller sig synderligt fra det at købe en virksomhed i Danmark, er der alligevel nogle overvejelser, der skal gøres først, både på privatfronten og i forhold til virksomheden, som den ser ud i dag.

Det er vigtigt, at du gør op med dig selv, om du er klar til at rykke alt op herhjemme og flytte til udlandet. Nogle få webshops kan måske drives fra Danmark, men i langt de fleste tilfælde vil et køb af en virksomhed i udlandet betyde, at du skal rykke med den.

De nuværende ansatte i virksomheden har måske alle et ønske om at fortsætte under det nye ejerskab. Derfor skal du være opmærksom på, hvilke rettigheder virksomhedens nuværende ansatte har ved overdragelsen. Har de ansatte en række rettigheder vedrørende feriepenge-, løn- og pensionsforhold, vil disse som regel også gælde under den nye ledelse, hvorfor du skal overholde disse.

Få styr på det praktisk vedrørende dokumentationen

Ved enhver virksomhedsoverdragelse skal der indgås en købsaftale, som både køber og sælger skal skrive under på. Kontrakten skal afspejle alle de aftaler, der er indgået på forhånd, og skal samtidig være let gennemskuelig.

Formålet med dokumentationen er at sikre, at både køber og sælger er enige om vilkårene i forbindelse med virksomhedsoverdragelsen, og at der ikke efterfølgende opstår uoverensstemmelser mellem parterne.

Vi giver gerne en hjælpende hånd

Der er mange fordele ved at købe en virksomhed frem for at starte en op fra bunden, men dertil er der alligevel mange elementer at holde styr på, når handlen skal falde på plads.

Særligt når det drejer sig om køb af virksomhed i udlandet, kan der være en lang række spørgsmål, som dukker op undervejs. Her står vi hos Saxis klar til at hjælpe dig, så du får afklaret dine spørgsmål og med ro i maven kan underskrive kontrakten.

Se også: