22 restauranter til salg

På Saxis virksomhedsbørs finder du en lang række af restauranter til salg. Type og beliggenhed varierer, og hvad enten du har en drøm om at blive caféejer, restaurantejer eller ejer af en pølsevogn, kan din drøm blive til virkelighed, hvis du kigger dig omkring på vores side. Udvalget er bredt, og der er mange forskellige muligheder, som du kan gribe for at gøre din restaurantdrøm til virkelighed.

Avanceret søgning

Hvis du ved hvilken form for spise sted du er på jagt efter, kan du med fordel bruge vores søgefunktion her

Restauranter til salg - grib chancen

Har du altid ønsket dig at blive restaurantejer? Så nøjes ikke med at blive ved med at drømme. Hos Saxis finder du et bredt udvalg af restauranter til salg over hele landet. Der bliver næsten dagligt sat nye restauranter til salg på vores virksomhedsbørs, og vi gør det overskueligt og nemt for dig at følge med i hvilke muligheder, som du har for at overtage en restaurant eller en café fra en tidligere ejer.

Når du overtager en restaurant eller en hvilken som helst anden virksomhed, er forarbejdet gjort for dig. Du har stadig mulighed for at udvikle og ændre på den forretning, som du bliver ejer af, men der er masser af bekymringer og arbejde, som du ikke behøver kæmpe dig igennem. Starter du selv en restaurant eller café op fra bunden, stiller det andre krav til dig, og der skal lægges endnu mere arbejde i at komme godt fra start.

Hvorfor købe restauranter til salg i stedet for selv at starte op?

Som med alt andet i livet er der både fordele og ulemper ved at købe en virksomhed frem for selv at starte en op fra bunden. Det gælder i alle brancher, og uanset hvilken type af virksomhed, som det drejer sig om. I det følgende kommer vi med en række bud på hvilke fordele og ulemper, der er ved at købe en restaurant til salg eller en hvilken som helst anden type af virksomhed.

Alt er på plads

Når du starter en virksomhed op fra scratch, er der endnu ikke banet en vej for dig. Alt er oppe i luften, og du skal ikke bare finde ud af, hvad du vil tilbyde dine kunder, men også hvem dine kunder er. Der er et stort arbejde forbundet med at definere et kundegrundlag, og der vil også altid være en forholdsvis stor risiko, når du starter op. For hvad nu hvis de potentielle kunder ikke finder dine ydelser eller varer så interessante, som du havde regnet med, inden du gik i gang?

Overtager du i stedet en virksomhed, der allerede er etableret, ser verden anderledes ud. Du ved, at der allerede er et kundegrundlag, hvis der er tale om en veletableret virksomhed. Du ved, at der er interesse for dine varer eller ydelser - ellers ville virksomheden ikke have et eksistensgrundlag. Du løber ikke så stor en risiko ved at købe en virksomhed, der allerede fungerer, og som kan fremvise fine regnskabstal. Der er allerede banet en vej for dig, som du kan vælge at følge eller udvikle på, når du kommer til roret.

Overtag medarbejdere med erfaring

Overtager du en virksomhed, vil der i mange tilfælde følge en eller flere medarbejdere med, og de kan vise sig at være en stor ressource for dig. Er du eksempelvis ny i restaurationsbranchen, er det guld værd, at du har medarbejdere med om bord, som besidder viden om virksomheden og branchen som helhed. Viser det sig, at samarbejdet ikke fungerer, kan du forholde dig til hen ad vejen, men som udgangspunkt er det en stor fordel at få en række medarbejdere til at følge med, når du overtager en virksomhed.

Der er penge at spare på markedsføring

Hvis du starter en ny virksomhed op, er en af dine vigtigste opgaver at fortælle omverdenen, at din virksomhed eksisterer. Køber du derimod en restaurant til salg eller en anden slags forretning, behøver du ikke gøre nær så meget ud af ejerskiftet. Kører du forretningen videre i samme stil som tidligere, kan det være, at dine kunder ikke engang ænser, at der er kommet en ny ejer til.

Ændrer du koncept, kan det være nødvendigt at markedsføre det nye koncept, men du kan stadig nyde godt af, at tidligere kunder ved, at din virksomhed eksisterer. Alene det kan få dem til at handle med din virksomhed for at finde ud af, hvad nyt du har at byde på.

Mulighed for at gøre virksomheden til din egen

Drømmer du om at blive ejer af en restaurant eller café? Og frygter du, at det ikke kommer til at føles helt rigtigt, hvis du overtager en fra en tidligere ejer? Selvom du griber chancen og slår til blandt en af de mange restauranter til salg, behøver du ikke være bange for, at du ikke kan komme til at sætte dit eget præg på det spisested, som du køber.

Det er helt op til dig, hvordan du vil køre den restaurant, som du overtager. Du kan vælge at fortsætte i samme stil, hvis det kører godt i den pågældende virksomhed, men ønsker du at ændre på indretningen, menukortet eller selve konceptet, står det dig frit for. Du skal selvfølgelig være opmærksom på, om det, som du kan tilbyde, rammer målgruppen, og om det også vil falde i de tidligere kunders smag. Ellers kan du miste noget af den goodwill, som du har købt.

Vær opmærksom som køber

Som ved alle andre køb af en betydelig værdi skal du være opmærksom, hvis du overvejer at overtage en eller flere restauranter til salg. Selvom tallene er fine, kan der alligevel følge en dårlig medarbejderkultur med eller et dårligt ry i branchen. Det er selvfølgelig faktorer, som du kan rette op på, og som du kan komme ud over, men det er alligevel altid en rigtig god ide, at du sætter dig godt ind enhver virksomhed, som du overvejer at købe. Det giver dig bedre forudsætninger for at få succes med dit køb, og du bliver bedre klædt på til at træffe den rigtige beslutning.

Hvordan finder du den rette restaurant til salg?

Det er ikke nødvendigvis en nem beslutning, når du skal ud på markedet og købe en restaurant eller en anden vilkårlig type af virksomhed. Det kræver stor forberedelse og en vis portion risikovillighed. Men ved at følge vores råd i det følgende bliver det nemmere for dig at træffe en velovervejet og fornuftig beslutning.

Stil dine ønsker og kriterier op

Allerede inden du tager et kig på de mange forskellige restauranter til salg, gør du klogt i at foretage en mindre analyse af dine ønsker. Hvilken type af restaurant vil du gerne drive? Hvor ligger din drømmeplacering? Hvor stor en omsætning vil du gerne op på? Hvor stor en kundekreds vil du gerne have? Ved at være skarp på dine ønsker kan du nemmere sortere i de mange restauranter til salg, som du finder her på vores side, og du får nemmere ved at ramme plet og finde den helt rigtige virksomhed.

Gør dit forarbejde

Finder du en restaurant til salg, som du er interesseret i at overtage, skal du tjekke grundigt op på den. Du skal ikke alene være skarp på nøgletal som omsætning og indtjening, men du skal også sætte dig godt ind i faktorer som placering og leverandører. Er det en populær beliggenhed i et område, som er under udvikling? Hvor mange leverandøraftaler er der på plads, og hvordan står du i forhold til at skulle forhandle med dem?

Vælg en restaurant med et godt ry

Sidst, men ikke mindst, skal du også være opmærksom på restaurantens image. Ender du i en situation, hvor du overtager en virksomhed med et dårligt ry blandt tidligere kunder, kan det være svært at få vendt situationen. Det er populært som aldrig før at anmelde virksomheder på online platforme, og forbrugerne kan være ubarmhjertige. Hvad siger folk på online sider som Trustpilot? Får restauranten gode anmeldelser fra tilfredse kunder, eller halter det med de rosende ord? Hvad bliver der skrevet på virksomhedens egen Facebookside? Hvor meget vil det kræve fra dig at rette op på det dårlige ry?

Er du interesseret i en af vores restauranter til salg?

Det er afgørende, at du får professionel og kyndig vejledning, hvis du beslutter dig for at investere i en virksomhed. Hvis du står med tomme lokaler kan det være at du skal bruge en restuarantmægler. Hos Saxis fungerer vi ikke bare som en markedsplads for køb og salg af virksomheder - vi tilbyder også hjælp til dig, der står over for et køb.

Vi sætter dig gerne i kontakt med en virksomhedsmægler med speciale i netop den type af virksomhed, som du er interesseret i, og den branche, som du gerne vil bevæge dig ind i. Vi hjælper dig ikke alene med at finde den rette mægler med de rette kompetencer - vi hjælper dig også med at forhandle en fornuftig pris.

Med vores hjælp kan du være helt tryg, når du begiver dig ind på markedet for køb og salg af virksomheder, og vi hjælper dig med at gøre din drøm om at eje en virksomhed til virkelighed. Vores mål er at gøre det så overskueligt og ukompliceret som muligt at blive virksomhedsejer. Hvad enten du så søger på restauranter til salg, servicevirksomheder til salg eller noget helt tredje.