8 caféer til salg

På Saxis har vi Danmarks største udvalg af virksomheder til salg. Hvis du er på udkig efter en café til salg kan du finde den her. At købe en café som allerede er igang, er et godt alternativ til at starte selv. Klik på knappen herunder for at få besked når der kommer nye caféer til salg.

Avanceret søgning

: Restauranter til salg, Pølsevogne til salg og Pizzaria til salg

På denne side kan du se alle caféer til salg på Saxis Virksomhedsbørs. Der er til enhver tid et stort udvalg af caféer du kan købe.

Over 50 caféer til salg på Saxis Virksomhedsbørs

Mange danskere har en drøm om en idyllisk tilværelse som caféejer, og det kan også gå hen og blive en rigtig god investering. På Saxis Virksomhedsbørs kan vi gøre drømmen til virkelighed, uanset dit budget og dine krav.

På Saxis Virksomhedsbørs har vi haft caféer med havudsigt i Skagen, caféer beliggende centralt i Nyhavn og alt midt imellem.

Samtidig har vi også caféer uden for byerne til salg. Alt fra den lille café i en provinsby, til en stor kro i naturskønne omgivelser. Hvor skal din café ligge?

Hvilke typer caféer kan du finde på Saxis Virksomhedsbørs?

Nedenfor, kan du se vores store udvalg af caféer til salg. En café kan, som bekendt, være mange ting. De mest populære kategorier indeholder blandt andet:

 • Kaffebarer til salg
 • Cocktailbarer til salg
 • Caféer med køkken til salg
 • Ishuse til salg

For at sikre at du kommer så godt i gang med din nye café som muligt, har vi lavet en undersøgelse blandt erfarne caféejere, om deres bedste tips til din succesfulde café. Læs resten af blogindlægget her.

Fandt du ikke hvad du søgte? Opret en søgeagent, der sørger for at du får en mail, lige så snart der kommer en café til salg, der matcher dine krav og budget.

Har du brug for hjælp til sitet eller spørgsmål til vores service, kan du sende en mail på [email protected]

God jagt!

Sæt din cafe eller restaurant til salg

Overvejer du at sætte din cafe til salg, men er i tvivl om, hvorvidt det er realistisk reelt set at tjene nogle penge på salget? Der er flere faktorer, der er afgørende for, om det er attraktivt at købe din cafe. Læs med her, så kan det være, at du får en fornemmelse for, om dine planer om et salg er realistiske.

Er din forretning veletableret?

Inden du sætter din cafe til salg, er det klogt at stille dig selv et spørgsmål, der går på, om du vil betegne dit spisested som veletableret. Genererer din cafe et fint overskud? Har den gjort det over en længere periode? Er den velbesøgt? Har du nogle faste kunder, som du ser igen og igen på din cafe?

Der er ingen tvivl om, at en veletableret cafe er mere attraktiv at overtage end en relativt ny cafe, som stadig kæmper med at få foden ind på markedet. Kører cafeen godt, både når det kommer til økonomi og daglig drift, er det en mindre risikabel investering for en potentiel køber, end hvis der er tale om en ustadig forretning, som ikke giver meget overskud i sidste ende.

Hvor meget goodwill har din cafe?

Goodwill er en finurlig størrelse. Du kan ikke som sådan gøre op hvor meget goodwill, som dit spisested har, men i forbindelse med at sætte din cafe til salg, kan du godt komme med et bud på, hvordan det forholder sig med goodwill. Goodwill kan sammenstilles med din virksomheds omdømme eller brand, og det er den merværdi, som en potentiel køber vil tænkes at være villig til at betale for din cafe, når du har sat den til salg.

Har du loyale kunder, som du forestiller dig, vil give budskabet videre om, at det er en skøn cafe at besøge? Har din cafe eksisteret i så mange år, at nogle kunder ganske simpelt går derind, fordi de har haft for vane at gøre det tidligere, eller fordi de har nogle minder forbundet med spisestedet? Har word of mouth betydning for de kunder, som besøger din cafe?

Er din cafe velrenommeret?

Der er sikkert ingen tvivl om, at du selv synes, at du driver den mest fantastiske cafe i verden. Men hånden på hjertet - hvad mener du så, at andre tænker om din cafe? Bliver den omtalt positivt? Og er det et af de populære steder at besøge i byen?

Det kan være svært at vide, hvad andre tænker, men som cafeejer må du have en fornemmelse for hvilket ry, dit spisested har. Når du sætter din cafe til salg, har netop cafeens ry en stor betydning for hvor høj en pris, som du kan forlange - og i sidste ende forvente at få med dig.

Har din cafe en attraktiv beliggenhed?

Er din cafe placeret i hjertet af Aarhus? Eller er det en mindre cafe i en sidegade i Aalborg? Er det tæt på shoppingmuligheder og det pulserende byliv? Den beliggenhed, som din cafe har, er meget afgørende, når du står over for et salg.

Mange potentielle købere, som leder med lys og lygte efter en cafe eller et andet spisested, som de kan overtage, har på forhånd en ide om, hvor de gerne vil drive forretning. Og ni ud af ti vil højst sandsynligt foretrække at byde på en cafe til salg, som ligger i centrum og har en central placering.

Cafe til salg - sådan gør du

Det er en stor beslutning at sætte din virksomhed til salg. Hvad enten der så er tale om en cafe, en håndværkerforretning, en konsulentvirksomhed eller en helt fjerde slags. Men når du er sikker i din sag, er der en række trin, som du skal have på plads, inden du kan ånde lettet op og vente spændt på, at der dukker en interesseret køber op.

Hvordan prissætter du din cafe?

Første skridt i processen med at få solgt din cafe er at finde ud af, hvor meget den er værd i kroner og ører. Det kan både være, at du bliver forskrækket over at finde ud af, at du ikke kan få så meget for den, som du havde forventet, eller at du bliver positivt overrasket over, hvor meget din cafe egentlig er værd. Den reelle salgspris stemmer nemlig ikke altid overens med, hvad den enkelte ejer forventer.

Men hvordan skal du så finde ud af, hvad der er en realistisk pris? Det skal du nemlig have helt styr på, inden du sætter din cafe til salg. For at være på den sikre side gør du klogt i at rådføre dig med en fagperson. Her hos Saxis har vi et samarbejde med en række dygtige virksomhedsmæglere, som gennem årene har hjulpet mange af vores brugere med at få solgt deres virksomhed. Vi kan også sætte dig i kontakt med en af dem.

Hvad er en virksomhedsmægler?

En virksomhedsmægler er ekspert i at handle med virksomheder og har også en klar fornemmelse for, hvad der er en realistisk pris for de forskellige typer af virksomheder. Du kan få hjælp til både økonomiske og juridiske anliggender hos en virksomhedsmægler, som ofte også formår at matche køber og sælger. En virksomhedsmægler har en god fornemmelse for markedet, og har typisk ofte kontakt til en lang række af både købere og sælgere.

Hvordan vil du annoncere?

Uanset om du vælger at gøre brug af en virksomhedsmægler eller ej, vil det i langt de fleste tilfælde være relevant at offentliggøre, at du har en cafe til salg - med mindre du altså allerede har en køber på hånden. Det gælder både, hvad enten du har en cafe til salg i København eller i en hvilken som helst anden by.

Hos Saxis gør vi det nemt for dig at komme i kontakt med købere, som kunne være interesseret i at overtage din cafe. Du kan nemlig sætte din cafe eller restaurant til salg på vores side, som dagligt bliver besøgt af personer, som har en interesse i at købe virksomheder. Saxis er tænkt som en platform, hvor købere og sælgere af virksomheder kan mødes - og det er også det, som du har brug for skal ske, når du sætter din cafe til salg.

Leder du efter en cafe til salg?

Går du med en drøm i maven om at drive din egen cafe? Og vil du gerne købe en cafe eller restaurant til salg frem for selv at skulle starte op helt fra bunden af? Så lyder det til, at det vil være en god ide at finde en cafe til salg, som ligger i det område, som du gerne vil drive forretning i.

Der er mange fordele forbundet med at overtage en cafe eller restaurant, som du vil kunne drage nytte af. Men der vil selvfølgelig også altid følge nogle ulemper med. Vi vil nu se nærmere på, hvad der er af fordele ved at købe en cafe, og hvad der også kan følge med af ulemper.

Cafe til salg - fordele ved at købe

 • Den goodwill, der allerede er blevet opbygget, følger med i købet.
 • Der er en allerede eksisterende kundegruppe.
 • Den daglige drift er oppe at køre.
 • Du kan vide dig sikker på, at der er et holdbart forretningsgrundlag.
 • Du løber en mindre økonomisk risiko.
 • Du kan overtage personale og drage nytte af deres erfaringer.
 • Du skal ikke ud at kæmpe for hver eneste kunde.

Ulemper ved ikke selv at starte op fra bunden

 • Mange ting er allerede bestemt på forhånd.
 • Du kan ændre på det, du vil, men ikke vide, om det vil blive taget godt imod.
 • Ændringer kan medføre modstand og utilfredshed.
 • Du kan overtage eventuelle lig i lasten, som et dårligt ry eller problemer blandt personalet.
 • Du kan få en følelse af, at det ikke er dit eget værk, som du driver.

Overvejer du at sætte din cafe til salg hos Saxis?

Er du i tvivl, hvorvidt du skal sætte din cafe eller restaurant til salg via vores platform? Der er intet forgjort ved at gøre det. Det står dig frit for, om du vil tage andre platforme i brug også, og du kan stadig annoncere via de sociale medier eller sætte din cafe til salg på dba og andre lignende sites. Vi tager ikke patent på dit virksomhedssalg. Vi hjælper dig bare til at finde flere købere.

Det er simpelt og hurtigt at oprette en annonce på vores side, og har du lyst kan du også agere proaktivt ved at kigge de opslag, der er fra købere, igennem. Hvem ved, om der er en interesseret køber, som har lavet en annonce på Saxis, hvori han eller hun efterspørger en cafe til salg i netop den by, som dit spisested er placeret? Hvis du er heldig, kan det være den genvej til et salg, som du går og leder efter.