44 virksomheder til salg i Nordjylland

Ønsker du at starte en virksomhed, finder du her et bredt udvalg af forskellige typer. På Saxis har vi nemlig et stort og varieret udvalg af virksomheder til salg i Nordjylland. Der er mange brancher og priser at vælge imellem – og ved at købe en virksomhed er forarbejdet gjort for dig. Se vores nordjyske virksomheder til salg her.

Avanceret søgning

Virksomheder til salg i Nordjylland - vælg frit mellem brancher

Leder du efter en virksomhed i Nordjylland? Du er havnet det rette sted. Vi har nemlig her på Saxis mange forskellige virksomheder til salg i Nordjylland. Og du kan frit vælge det prisleje og den branche, der bedst matcher dig og dine behov.

Du finder både virksomheder inden for industri og produktion, service, handel og restauration. Der er kort sagt noget for ethvert nordjysk temperament.

Slip for opstarten – gå straks i gang med alt det sjove

Går du med en drøm om at blive virksomhedsejer, behøver du ikke opfinde en ny og genial idé eller starte din virksomhed op fra bunden ved at finde et attraktivt produkt, som du kan bygge din virksomhed op omkring.

I stedet kan du købe en virksomhed. Med vores udvalg af virksomheder til salg i Nordjylland er mulighederne mange. Ved at købe en virksomhed behøver du ikke tage det tunge slæb med at starte op og få bygget et fundament – det er gjort for dig. Du kan derimod straks starte med at videreudvikle virksomheden, mere eller mindre fra dag et som ny ejer.

Hvorfor er køb af en virksomhed en god idé?

Opstarten af en virksomhed er altid det mest vanskelige og hårde træk, når virksomhedsejere beslutter sig for at starte en virksomhed op. Men det arbejde er som sagt gjort for dig, hvis du i stedet køber en allerede eksisterende virksomhed i Nordjylland.

Og du får blandt andet disse fordele:

  • Du behøver ikke opbygge en kundegruppe – virksomheden har formentlig allerede en, og du skal derfor ”kun” fokusere på at fastholde og udvide den.
  • Du kan nyde indtjening allerede fra dag ét, fordi du netop har en kundegruppe opbygget.
  • Du får serveret leverandører på et sølvfad – om de så falder i din smag, er op til dig.
  • Du har lokaler og faciliteter til rådighed.
  • Du har allerede et oplært personale, der kender virksomheden.

Hvordan finder du de rigtige virksomheder til salg i Nordjylland?

Her på siden finder du mange forskellige virksomheder til salg i Nordjylland. Der er mange brancher og prisklasser at vælge mellem, og derfor skal du også først og fremmest gøre op med dig selv, hvilken branche du gerne vil ind i, og hvilken type virksomhed du gerne vil eje. Derfor skal du finde ud af, hvad formålet med dit køb er. Er det ambitionen om en stor indtjening? Eller er det passionen for en bestemt branche, der driver dig?

Analyser dine ønsker

Når du skal finde frem til den rigtige virksomhed for dig, gør du klogt i at foretage en lille analyse først. Med en analyse af dine ønsker til din virksomhed får du tegnet en profil af din kommende virksomhed ved at opsætte købskriterier som størrelse, kundeportefølje og omsætning. Og på den måde kan du lettere sortere i vores udvalg af virksomheder i Nordjylland her på siden, så du finder den virksomhed, som bedst passer til dine ønsker.

Webshop eller fysisk virksomhed

Vi har både webshops og fysiske virksomheder til salg i Nordjylland. Derfor bør du gøre op med dig selv, om det er en digital eller fysisk variant, du vil købe.

En webshop er en online forretning, hvorfra du sælger varer eller ydelser og sender dem direkte hjem til kunderne. Denne type virksomhed har den fordel, at den ikke kræver udgifter såsom leje af lokaler og elforbrug – det giver dig mulighed for at være konkurrencedygtig på priser.

Til gengæld kan du ikke tilbyde dine kunder personlig rådgivning og service ansigt til ansigt, ligesom du heller ikke kan levere deres varer samme dag, som det er muligt med en fysisk forretning. Den fysiske forretning har dog i stedet netop udfordringer med flere udgifter til lokaler og lignende.

Tjek op på virksomheden

Uanset om du ønsker en fysisk virksomhed eller en webshop, bør du se dig for. Det er i de fleste sammenhænge vigtigt at lave et grundigt forarbejde. Det gælder også, når du skal købe en virksomhed. Derfor kan du kigge på forskellige faktorer, når du vil finde ud af, om virksomheden er en god investering for dig.

  • Omsætningen er først og fremmest et nøgletal i din søgning af en virksomhed, som du kan købe. Omsætningen skal gerne være høj, men faktisk siger dette tal ikke noget om overskuddet. For en virksomhed kan godt have en høj omsætning, uden at overskuddet også er det. Kig derfor på bruttoresultatet, når du tjekker op på virksomhedens økonomi.
  • Image er en anden vigtig faktor for en virksomhed. Har en virksomhed først fået et dårligt ry, kan det være meget svært at vende skuden. Der er forbrugerne ubarmhjertige. Og med sociale medier som allemandseje spreder dårlige anmeldelser sig som en steppebrand, du ikke kan slukke. Derfor gør du klogt i at tjekke virksomhedens image eksempelvis gennem anmeldelser på deres Facebook-side eller på Trustpilot.
  • Leverandører er et kerneparameter i de fleste virksomheder med salgs af produkter. Derfor er det også vigtigt, at du undersøger de leverandøraftaler, din udsete virksomhed har. Hvor mange leverandører handler virksomheden med? Og hvor stærkt står virksomheden i forhold til forhandling med leverandørerne? Det er begge vigtige forhold i en god forretning.
  • Er det en fysisk forretning med tøj, sko, fødevarer eller hvilke som helst andre produkter, skal du se nøje på virksomhedens placering. Den er nemlig afgørende for, om det er et fornuftigt køb med udsigt til gode udviklingsmuligheder. Er det en lokation, hvor der dagligt færdes mange mennesker? Eller er det en placering, hvor der bygges nyt og med potentiale til at tiltrække mange besøgende?

Med disse redskaber kan du finde frem til den rette virksomhed for dig. Du skal naturligvis finde en virksomhed inden for en branche, hvor du kan se dig selv videreudvikle dens potentiale til nye højder.

Markedsføring af din virksomhed

Uanset hvilken virksomhed du køber, skal du være indstillet på, at det kræver et stort stykke arbejde – også selvom det tunge læs med opstarten er taget for dig. For selvom du allerede har købt dig til en kundeskare, betyder det ikke, at de bliver hængende. Loyale kunder er svære at finde i dag, hvor mange i arenaen kæmper om kundernes opmærksomhed – og penge.

Derfor skal du hele tiden brande og markedsføre dig. Både for at fastholde eksisterende kunder, men også for at trække nye til. Det gælder nemlig hele tiden om at pleje de relationer, du opbygger – kunder er lidt ligesom planter, der kræver vand og gødning, for at de kan få din virksomhed til at blomstre.

Hvordan prissættes virksomhederne?

På siden har vi virksomheder til salg i Nordjylland i mange forskellige prisklasser. De værdisættes ofte med udgangspunkt i regnskaberne fra de seneste tre år. Et godt regnskab med stort overskud, omsætning og lønniveau har derfor betydning for prisen på virksomheden.

Men værdisætning af en virksomhed afhænger også af de aktiver, der følger med købet af den. Det kan være lokaler, forskellige kasse- og betalingssystemer, lager og inventar. Når du vurderer om prisen er fornuftig for den virksomhed, du er interesseret i, bør du først og fremmest kigge på typen af virksomhed. Er det en detailvirksomhed med medfølgende varelager, der har givet prisen et nøk opad, skal du tjekke, om lageret er kurant. Altså om det er gamle varer, som ikke længere er salgbare. Er det det, vil prisen også skulle nedjusteres.

Om end det ikke altid er så lige til, kan det være en god tommelfingerregel, at du er i stand til at betale investeringen af virksomheden tilbage på 3-5 år. Det er dog meget brancheafhængigt.

Dokumentationen skal være på plads

Når du skal købe en virksomhed, er det ligesom et huskøb eller andre større handler. Derfor skal der være klare retningslinjer for overtagelsen af virksomheden.

Det betyder, at du skal sørge for, at aftalerne mellem sælger og dig er klare og gennemsigtige. Det bliver de, hvis du får alt det aftalte skrevet ind i de endelige købskontrakter. Købsaftalen er dokumentationen for handlen af virksomheden – og den skal åbent tydeliggøre præmisserne både for sælger og køber.

Med en købsaftale opstår der ikke tvivl om, hvorvidt varelageret nu også er med i handlen, eller om sælger tager inventaret med sig ved overdragelse af virksomheden. Aftalen skal derfor detaljeret forklare om handlens præmisser.

Det giver tryghed og ro i købsprocessen – for begge parter. Det er desuden altid en god idé at få hjælp fra en advokat og få vedkommende til at tjekke aftalen igennem, inden du underskriver den.

Vi hjælper gerne med finansiering

Selvom det er langt lettere – og ofte meget billigere – at købe en virksomhed frem for at starte en selv, kan det dog også virke en smule uoverskueligt. For hvad med finansiering og de vigtige kontrakter?

Hos Saxis tilbyder vi virksomheder til salg over hele Nordjylland, og derfor hjælper vi dig også gerne med finansieringen og købskontrakterne. Vi etablerer gerne kontakt til en virksomhedsmægler, som med kyndig hånd kan guide dig sikkert gennem købet af din nye virksomhed. Vi finder de mæglere, der bedst matcher din sag og den branche, du gerne vil ind i.

På den måde kan du være tryg – og vi gør det så let som muligt for dig at realisere din drøm om at eje en virksomhed.

Se også: