116 virksomheder til salg i Midtjylland

Leder du efter virksomheder til salg i Midtjylland? Her på Saxis har vi samlet et bredt felt af spændende virksomheder, så du kan finde den virksomhed, der kan opfylde dine ønsker som kommende virksomhedsejer. Vi har virksomheder til salg inden for et hav af brancher og i prisklasser, som matcher enhver pengepung.

Avanceret søgning

Virksomheder til salg i Midtjylland – vælg den branche, der passer til dig

Har du altid drømt om at eje din egen restaurant? Eller har du længe overvejet at starte en tøjbutik med det lækreste nye tøj fra danske og udenlandske designere?

Hos Saxis har vi samlet et stort udvalg af forskellige virksomheder til salg i Midtjylland. På den måde kan du vælge at købe en virksomhed inden for den branche, du finder mest interessant. Så hvad enten du leder efter en virksomhed i Midtjylland inden for detail, restauration, produktion eller service, finder du det her på vores side.

Skip det hårde læs og leg med fra start

Når mange første gang leger med tanken om at blive virksomhedsejer, går de straks i gang med at lægge hovedet i blød for at finde på en genial idé, som andre virksomheder ikke har fundet på endnu. Eller også leder de febrilsk efter et spændende produkt, som de kan bygge sin virksomhed på.

Det er altid et sjovt tankeksperiment, men i praksis er der ofte så mange forhold at tage sig af, at det ender med ikke at være besværet værd. Men du behøver slet ikke finde på noget nyt fra bunden. Du kan i stedet købe en virksomhed og bygge videre på den. På den måde slipper du for det opslidende arbejde ved at støbe fundamentet til virksomheden. Det er lidt ligesom at bygge et nyt hus. Du skipper byggeriet og springer direkte til det sjove med at indrette og skabe den hyggelige atmosfære.

Og med vores mange virksomheder til salg i Midtjylland er muligheder for at eje en virksomhed tættere på end nogensinde før. Fra dag til dag kan du drive din egen virksomhed. Det er egentlig meget let.

Hvorfor købe en virksomhed frem for at opstarte en?

Udover at du slipper for det vanskelige og sværeste ved at bygge en virksomhed op fra ny, er der flere gode grunde til, du skal købe en af de mange virksomheder til salg i Midtjylland. For det kan nemlig være svært at stå mellem valget om at starte selv og købe en allerede etableret virksomhed. Derfor kan du se nærmere på de her grunde:

  • Når du køber en virksomhed i stedet for at starte en selv, er det halve arbejde allerede gjort for dig. Du skal eksempelvis ikke selv opbygge en kundeskare fra bunden – de følger med det fundament, der allerede er lagt til virksomheden.
  • Ved køb af en virksomhed får du gennem den eksisterende kundegruppe mulighed for at tjene penge fra start.
  • Du har et netværk af leverandører, som du kan trække på – og det betyder, at du ikke først skal ud at finde nogle pålidelige af slagsen.
  • Ofte følger lokaler og lager med – så det skal du ikke tænke på, medmindre du selv vil skabe nye rammer for din virksomhed.
  • Hvis du vil det – og medarbejderne vil det efter et ejerskifte – har du allerede et personale, der kender arbejdsopgaver og kutyme. Det giver mulighed for at spare ressourcer på rekruttering og oplæring.

Udbuddet af virksomheder til salg i Midtjylland er stort – find den rigtige for dig

Vi har samlet et varieret udvalg af forskellige virksomheder til salg i Midtjylland, så der både er mange brancher og prisklasser at vælge fra. Men det betyder også, at valget kan være sværere.

Hvilken branche tiltrækker dig?

For at gøre det lettere for dig selv skal du derfor først og fremmest lægge dig fast på en branche. Mærk efter i maven og find ud af, hvilken branche du kan se dig selv i. De fleste, der drømmer om at blive virksomhedsejere, har en klar fornemmelse af, om det er detail eller industri, de ønsker at drive en virksomhed indenfor. Den fornemmelse skal du finde frem til.

Hvad tillader dit budget?

Når du leder efter en af vores virksomheder til salg i Midtjylland her på siden, kan du også gøre din søgning lidt lettere ved at lægge et grundigt budget. For hvilket prisleje tillader dit budget dig egentlig at kigge efter virksomheder i? Det er en vigtig faktor, der kan skrælle irrelevante og urealistiske virksomheder fra i din proces.

Hvad ønsker du?

Den rigtige virksomhed for dig er altså en i en branche, der tænder dig, og en, der ligger inden for dit budget. Men du kan også have nogle specifikke ønsker til din kommende virksomheds profil. Skal virksomheden have en vis størrelse? Skal den have en bestemt omsætning? Eller skal den have en særlig kundegruppe? Ved at stille dig selv spørgsmål som det, analyserer du dine egne ønsker og profilen af din fremtidige virksomhed.

Skal du gå digitalt eller bevare den fysiske jordforbindelse?

Vi lever i en mere og mere digitaliseret verden, hvor meget foregår online. Derfor kan det være fristende straks at gå på jagt efter en webshop. Men er det det rigtige for dig? Hos Saxis har vi både webshops og fysiske virksomheder til salg i Midtjylland, så du skal derfor overveje, hvad der bedst vil gavne din drøm.

Med en webshop får du en online platform, som du driver din forretning på. Her slipper du eksempelvis for udgifter til husleje, så du kan være skarp, når det gælder konkurrencedygtige priser.

Er du derimod mere til at møde dine kunder ansigt til ansigt gennem nærværende, personlig service, er en fysisk virksomhed måske mere oplagt til dig. Her har du dig flere omkostninger til kontor eller butikslokaler.

Du skal derfor gøre op med dig selv, hvad der er vigtigt for dig i din virksomhed.

Hvad er det for en virksomhed, du kigger på?

I jagten på den rigtige virksomhed blandt vores udvalg af virksomheder til salg i Midtjylland bør du undersøge markedet grundigt gennem et nøje forarbejde – det gælder hvad enten det er en webshop eller fysisk virksomhed. Ligesom du skal købe en bolig, går du den efter i sømmene. Det gælder altså også for en virksomhed. Du skal nemlig være sikker på, at det er en sund og stabil virksomhed, du investerer i, eller at der om ikke andet er et vist uforløst potentiale. Derfor kan det være en idé at tjekke:

  • Goodwill. Det er kunder, der er base for en virksomhed. Er kunder og forbrugere positivt stemt over for den virksomhed, du er interesseret i at købe? Eller giver de den dårlige anmeldelser og fraråder deres medforbrugere at handle med den? Det kan du tjekke på virksomhedens hjemmeside eller via Trustpilot. 
    På den måde kan du danne sig et billede af virksomheden image. Den rigtige virksomhed for dig, er nemlig en med et godt ry. Et blakket image er uhyre svært at få til at skinne helt igen – det er forbrugerne for benhårde til.
  • Overskud. En sund forretning genererer også et fornuftigt overskud, så du kan få smør på brødet. Du skal derfor ikke udelukkende kigge efter virksomhedens omsætning – som dog også siger noget om virksomhedens forfatning – du skal også tjekke op på bruttofortjenesten. Det er nemlig i virkeligheden den, der fortæller dig, om der er overskud på bundlinjen.
  • Leverandører. Det er ikke let at drive en forretning uden leverandører. Hvis du ikke selv vil ud at skaffe nye af slagsen, skal du derfor se på, hvilke leverandører virksomheden har en aftale med. Hvor mange har den? Og hvordan er forhandlingstyrken i forhold til dem?

Synliggør din virksomhed

Selvom det store benarbejde er gjort for dig ved at købe en virksomhed blandt vores udvalg af virksomheder til salg i Midtjyllands, skal du alligevel være bevist om, at du ikke bare kan læne dig tilbage og tro, at du har købt en guldmine.

Et drive en virksomhed kræver arbejde. Men du er formentlig allerede indstillet på at videreudvikle den og sætte dit præg på den. Kunder og forbrugere er en flygtig størrelse i vores digitaliserede verden. Der er mange spillere på banen – og alle kæmpe de om det samme: forbrugernes opmærksomhed. Kunder fristes af gode priser, men de tiltrækkes i ligeså høj grad af god service og tillid.

Som virksomhedsejer skal du derfor gøre et stort arbejde for at synliggøre din virksomhed på en troværdig og tillidsfuld måde, så den ikke drukner blandt dine konkurrenter. Det skal du både for, at dine eksisterende kunder fortsat går til dig, og for at nye kunder skal vælge din virksomhed.

Prisen af virksomheden afhænger af en række forhold

Blandt vores varierede udvalg af virksomheder til salg i Midtjylland finder du altså virksomheder i mange forskellige prislejer. Men hvad afgør prisen på en virksomhed? Det er der faktisk flere forskellige forhold, der gør.

Først og fremmest er det overskud, omsætning og muligheder for løn de sidste tre år, der spiller ind, når en virksomhed værdisættes. Derudover betaler du også for goodwill, der er et udtryk inden for regnskabsverdenen. Det kan være svært nøjagtigt at gøre op i kroner og ører, men det spiller ikke mindst ubevidst ind på prissætningen af en virksomhed.

Goodwill dækker over virksomhedens omdømme og kundegruppe, som tilsammen skaber en merværdi for kunden. En virksomhed med et godt ry har altså en større værdig end en med et dårligt ry.

Virksomhedernes priser afhænger også af øvrige aktiver. Det kan være, om der følger lager, forskellige systemer, inventar og lignende med i handlen.

Styr på dokumentation – vi hjælper dig

Når du køber en virksomhed, skal der være klare retningslinjer, så der ikke er tvivl om, hvad der indgår i købet af virksomheden. Derfor er det altid en god idé at få indskrevet alle vigtige detaljer i en købekontrakt som dokumentation for aftalen mellem køber og sælger.

Det hjælper vi dig gerne med, hvis du har brug for det. Vi sørger for at formidle kontakt til en erfaren virksomhedsmægler, som har styr på netop din kommende branche. Derudover hjælper vi dig også gerne med dine muligheder for finansiering, så du trygt kan købe din drømmevirksomhed.

Se også: