82 virksomheder til salg i Sjælland

På Saxis har vi et stort udvalg af virksomheder til salg på Sjælland, øerne og Bornholm. Og hvad enten du leder efter en virksomhed inden for produktion, service eller noget helt tredje, finder du det her på siden. Ligesom vi har samlet mange forskellige brancher, spænder virksomheden også over mange forskellige prisklasser. Find din virksomhed i dag.

Avanceret søgning

Bredt udvalg af virksomheder til salg på Sjælland, øerne og Bornholm

Hvis du længe har gået med en drøm om at eje din egen virksomhed, er mulighederne mange her på Saxis. Vi har nemlig lavet en platform med mange forskellige virksomheder til salg på Sjælland, øerne og Bornholm.

Du har stort set frit valg på alle hylder – der er både virksomheder inden for handelserviceproduktionbutikejendomweb og restauration. Og alle virksomheder spænder over et prisleje, hvor både store og små pengepunge kan være med. Valget er derfor dit.

Spring direkte ud i livet som virksomhedsejer

Når du starter en virksomhed op fra bunden, skal du lægge et hav af timer i opstarten. Det kræver stort og hårdt slid at etablere en virksomhed og opbygge et fundament, som er solidt og stabilt. Dertil kræver det en stor økonomi, fordi du skal bygge alt op.

Det slipper du til gengæld for ved at købe en allerede etableret virksomhed. På den måde springer du den svære opstart op og kan gå direkte ind i livet som virksomhedsejer. Det giver større muligheder for at fokusere på udviklingen af de kerneområder, du vil fokusere på. Kort sagt springer du lige ud i det sjove arbejde.

Opfyld din iværksætterdrøm med vores virksomheder til salg på Sjælland, øerne og Bornholm

Måske har du ligesom mange andre længe gået med en drøm om at blive iværksætter? Du har måske skudt den hen, fordi du ikke har fået den der gode idé, der som din virksomhed kunne bygge på? Og måske har du ikke kunnet overskue det hårde slid med opstartsfasen?

Du behøver hverken opfinde et genialt koncept eller slide dig op med en hård opstartsperiode. Du kan i stedet realisere din drøm ved at købe en virksomhed. Det sparer dig både for tid og besvær. Og du kan i stedet bruge dine kræfter på at vinkle virksomheden på din måde, når der allerede er et solidt fundament at bygge videre på.

På den måde behøver du ikke opfinde noget unikt og slide dig op med en hård opstartsperiode. Og du kan også nyde godt af disse fordele:

  • En allerede etableret virksomhed har også allerede en større eller mindre kundeskare. Derfor skal du ikke bruge tid, penge og kræfter på at opbygge en kundegruppe fra bunden. Du kan i stedet bruge dine ressourcer på at udvide og fastholde den eksisterende – men det er også lettere end at starte fra nul. De eksisterende kunder kan dermed fungere som ambassadører for dig og udbrede kendskabet til din virksomhed – og derfor ruller snebolden sig ofte større af sig selv.
  • En helt ny virksomhed skal bruge store summer penge på markedsføring, fordi den endnu ikke har slået sig fast på markedet. Det behøver du ikke i samme grad, når du køber en virksomhed. Her er det store markedsføringsarbejde ofte gjort for dig. Virksomheden er ikke helt ukendt, og du kan derfor selv bedømme, hvor meget eller hvor lidt markedsføring, der skal til for at synliggøre din virksomhed endnu mere.
  • Når du køber en virksomhed, følger der også ofte leverandører, samarbejdspartnere og medarbejdere med i købet. Derfor behøver du ikke besværet med at få samarbejder op at køre – og du slipper for at bruge mange ressourcer på at rekruttere medarbejdere og på at oplære dem. Virksomhedens medarbejdere kender allerede til virksomheden, og selvom du kommer til at sætte dit personlige præg, har de allerede en grundforståelse.

Grundige overvejelser sikrer den rigtige virksomhed for dig

Det er en stor beslutning at købe en virksomhed. Og ligesom alle andre store handler, som bil- eller boligkøb, kræver det nøje omtanke. Derfor gør du klogt i at lave et grundigt forarbejde, så du er sikker på at finde den virksomhed, der er helt rigtig for dig.

Vi har på siden et stort udvalg af virksomheder til salg på Sjælland, øerne og Bornholm, og mens geografien er på plads, kan det være sværere med de resterende valg. For hvilken virksomhed er det præcis, du ønsker dig?

Gå efter en branche, der tænder dig

At drive en virksomhed kræver en ildsjæl. Og derfor skal du også finde en virksomhed i en branche, der tænder din indre ildsjæl. Måske interesserer du dig for mode, mad eller murerarbejde? Mulighederne er mange. Men vigtigst er det, at du vælger en branche, hvor du lader dit drive og din interesse arbejde for dig.

Når det er sagt, gør du naturligvis også klogt i at købe en virksomhed inden for en branche, hvor du har kompetencer og styrker. De to ting følges dog ofte ad.

Vælg webshop eller fysisk virksomhed

Med overvejelserne til valg af branche følger også valget af virksomhedstype. Skal det være en webshop eller en fysisk virksomhed, du driver? Tænk over, hvad der er vigtigst for dig. Er det at yde personlig og nærværende rådgivning ansigt til ansigt med dine kunder i en fysisk virksomhed? Eller er det at bruge digitaliseringen til at udnytte skarpe priser og være yderst konkurrencedygtig i en webshop?

Tænk over dit budget

På Saxis er der mange forskellige virksomheder til salg på Sjælland, øerne og Bornholm. Og ligeså forskellige virksomhederne er, ligeså forskellige er priserne også. Derfor skal du gøre op med dig selv, hvad dit budget er. Har du ikke mulighed for at købe de helt dyre virksomheder, er der ingen grund til at drømme og kigge yderligere på dem. I stedet kan du bruge din tid på de virksomheder, der er relevante for dig.

Overvej dine mål og ønsker

Hvilke ønsker har du overhovedet for din kommende virksomhed? Skal den have en bestemt størrelse eller omsætning? Ved at analysere dine ønsker tegner du langsomt konturerne af din nye virksomhed – og på den måde bliver det lettere at skærpe søgningen, så du finder den rigtige.

Du kan også tænke over, hvordan du ønsker at udvikle virksomheden. Skal det være en virksomhed, hvor du netop ønsker at øge omsætning eller antallet af medarbejdere?

Det skal du være opmærksom på, når du køber virksomhed

I din søgen efter virksomheder til salg på Sjælland, øerne og Bornholm er det uanset branche og prisleje vigtigt, at du grundigt undersøger de virksomheder, som har potentiale til at opfylde din iværksætterdrøm. Gør du ikke det, kan drømmen nemlig hurtigt forvandle sig til at iværksættermareridt.

Grav ned under overfladen

På overfladen kan en virksomhed se sund og stabil ud, mens den under overfladen viser en anden virkelighed. Og derfor er det så vigtigt, at du får gravet ned under overfladen på den virksomhed, du overvejer at købe. Kun på den måde kan du være sikker på, at du køber en sund virksomhed. Derfor bør du som minimum undersøge virksomhedens regnskab og goodwill.

  • Virksomhedens regnskab giver dig en klar indikation af, om virksomheden er fornuftig. Har den god egenkapital, overskud og en omsætning, der matcher dens størrelse, vil det ofte være en sund forretning. Med indblik i andre vigtige dokumenter som udgifter til løn, leverandører og husleje får du det fulde overblik over økonomien.
  • Goodwill er en faktor, der spiller en stor rolle i en virksomhed. Viser kunderne velvilje, eller er de negativt stemt over for virksomheden? En virksomhed kan ikke eksistere uden kunder, og derfor er goodwill afgørende for succes. Kig derfor nøje på virksomhedens image og ry på både de sociale medier og på Trustpilot. Det giver dig et godt overblik over, hvordan virksomheden performer i kundernes øjne.

Du står som ansvarlig

Når du underskriver en købskontrakt, bliver virksomheden overdraget til dig. Derfor skal du vide, at de forskellige ansvarsområder også overdrages til dig. Fra den dag, du overtager virksomheden, overtager du altså også kontrakter med blandt andet medarbejdere og andre forpligtelser.

Det betyder, at du hæfter for garanti, ubetalte regninger osv. Du er derfor ansvarlig for alt vedrørende virksomheden. Og du skal holde styr på de rettigheder, som dine medarbejdere tager med sig fra den forrige virksomhedskonstellation.

Ønsker du ikke at lønne nogle medarbejdere så højt som den forrige ejer, kan du lave en aftale om, at ejeren opsiger de løntunge medarbejdere, inden virksomheden overdrages til dig. Dog skal opsigelsen have et sagligt grundlag.

Få styr på dokumentation

Et virksomhedskøb kræver store overvejelser, og ligesom med en bolig er det et stort køb, som du skal være sikker på. Det er mange penge, og derfor skal dokumentationen være på plads.

Sørg derfor for, at alle vigtige detaljer er skrevet nøje ind i en købskontrakt, så der er helt klare linjer i handlen. Der kan hurtigt opstå tvivl i en købssituation, men er det skrevet ind i en aftale, er der ikke nogen tvivl om, hvad handlen reelt består af. Det er en fordel både for køber og sælger.

Skal du bruge hjælp til dokumentation og finansiering?

En virksomhedshandel kræver gennemsigtighed fra inderst til yderst. Og når dokumentationen skal være på plads, kan det være en god idé at få juridisk hjælp til at gennemgå aftalen, inden den underskrives.

Det hjælper vi dig med hos Saxis. Vi har mange års erfaring og ved, hvor vigtigt det er, at alt foregår efter bogen. Derfor finder vi gerne en relevant virksomhedsmægler til din sag, så både køber og sælger kan gå trygge gennem handlen. Vi hjælper ligeledes med finansiering, så der ned til mindste detalje er styr på virksomhedshandlen.

Se også: