“Vi har gjort det, vi er bedst til og nu skal vi videre mod nye eventyr”

Avenuetrading

Avenue Trading sælger produkter, der hjælper mod snorken og søvnproblemer, heriblandt den populære NoZnore, der rammer 270 Matas-butikker her i august. Virksomheden er, her til sommer, blevet solgt gennem Saxis, til en dansk investor. Vi har snakket med Yngvi Karlson Vatnhamar, der er CEO og partner i virksomheden, om hvad de har fået ud af hele rejsen med Avenue Trading.

Læs også: Britta kunne ikke se sig selv i 8-16 job: “Jeg er glad for den frihed og fleksibilitet det giver at eje min egen webshop”

Fart på fra dag 1.

Avenue trading er et dansk firma med en international filosofi, både i forhold til kunder og ansatte: “Vi er et internationalt team med vores kernekompetencer (marketing og udvikling) inhouse i Danmark. Vores administration og support sidder fuldtid i Ukraine, bogholderiet i Indien (med dansk revisor tilknyttet), lager mv. i Sverige.” fortæller Yngvi.

“Vi mente også fra starten, at hele Europa skulle være hjemmemarkedet. Vores projekter skulle hurtigt ud over stepperne. Det første år havde vi udvidet til hele norden og efter et par år kunne vi tælle 10 markeder hvor et eller flere af vores brands var repræsenteret.”

“Det første år havde vi udvidet til hele norden og efter et par år kunne vi tælle 10 markeder hvor et eller flere af vores brands var repræsenteret.”

Teamet består af 4 visionære iværksættere; Yngvi Karlson Vatnhamar er CEO, Thorbjørn Rønje står for forretningsudvikling, Michael Holm Kristensen er den tekniske partner og Tune Hein er strategisk rådgiver og investor.

Oprindeligt var det et sideprojekt for Yngvi og hans tidligere partner, der havde gang i en masse andre ting, men årsagen til at de startede Avenue Trading, var et ønske om at skabe en kreativ legeplads. Et sted man kunne teste idéer og lege.

“Vi mener alle, at iværksætteri er en livsstil, hvorfor vi også bruger vores fritid sammen. Vi hygger sammen, drikker øl sammen, rejser sammen og har sågar boet sammen. Vi tog et halvt år ud af kalenderen hen over vinteren, lejede et fedt hjem i Sydspanien og nød udsigten, poolen og en masse hårdt arbejde og sjov fritid. Vores team bygger på, at vi skal have det sjovt, og arbejde hårdt. Work hard, play hard”

Læs også: Mor køber firma: Mine børn skal lære at drive virksomhed

Fra legeplads og beskedne mål til millionomsætning og exit

Dengang den kreative legeplads blev startet, var deres mål meget beskedent. Faktisk ville de bare gerne kunne trække 10.000 kr. ud hver om måneden, men projektet greb om sig og de endte med at have en omsætning på over 10 mio. kr.

“Vi er iværksættere og efter 4 år med selskabet føler vi, at vi har taget den et godt stykke op ad. Nu er der andre der skal drifte virksomheden og udvikle den yderligere. Vi har gjort det, vi er bedst til og nu skal vi videre mod nye eventyr:” forklarer Yngvi.

Efter sådan et 4 årigt forretningseventyr har teamet lært mere end de nogensinde havde forestillet sig, men jeg har bedt Yngvi om kun at nævne, hvad det vigtigste han har lært er:

“Jeg har lært hvor vigtigt det er, at arbejde med mennesker og motivation. I dag kan alt lade sig gøre. Vi kan finde ud af det hele, hvis vi virkelig vil. Det handler om at være inspireret og motiveret, og det er det, der er svært at vedligeholde. Det er ikke noget, jeg tror man bliver færdig med at lære om.”

Lærerig salgsprocess

Udover at udviklingsfasen har været ekstremt lærerig, fortæller Yngvi også om de vigtigste ting de har lært, i salgsprocessen.

Fortæl hvad du laver

“Det mest lærerige ved selve salgsprocessen var, at øve sig i at fortælle hvad det er man laver. En salgsprocess presser én meget til at fokusere på dette. Vores organisation og setup var allerede meget lean, så det var relativt let og mindre krævende at lave due diligence på det, hvorfor der ikke gik længe fra henvendelse til salg.”

Sælg din virksomhed før du er presset til det

“En ting jeg ikke tænkte på førhen var, at man sagtens kan prøve at sætte sin virksomhed til salg på f.eks. saxis.dk, og se hvad der kommer af henvendelser. Nogle gange tror man ikke, at der findes købere til ens projekt/virksomhed, men man bliver ofte overrasket og måske får man en bedre pris end man kunne forestille sig. I hvert fald er det nemmere at beholde det kølige overblik og få en bedre pris, når man ikke er tidspresset mht. salg.”

Læs også: Dennis solgte spilvirksomheden, nu laver han kun det han synes er sjovt

Ferie, Pokémon og investeringer

Nu hvor virksomheden er solgt skal de gæve gutter fra Avenue Trading videre i livet og de har masser af planer for fremtiden

“Jeg har lige 5 ugers ferie. Så er det nye eventyr. Vi har nogle investeringer rundt omkring som vi skal vedligeholde og ellers skal vi have fundet noget vi skal bruge hverdagens timer på igen. Jeg kan i hvert fald ikke sidde stille hver dag, så bliver det for kedeligt. Nu skal der være plads til at tænke store og kreative tanker og tænke over hvor man reelt kan gøre en forskel.

Nogle af de investeringer vi har igennem vores holdingselskaber er investeringer i Augmented Reality og Virtual Reality, hvorfor Pokémon Go er rigtig spændende for os med deres måde at bruge AR på. Så der skal nok også bruges nogle timer på at teste den app” Siger han med et glimt i øjet og fortsætter:

“Det tegner godt for den branche og for de investeringer vi har deri.”

Og her forlader vi så Yngvi og resten af Avenue Trading teamet. Vi ønsker dem alt mulig held og lykke med deres fremtidige projekter og ikke mindst god Pokémon jagt!

Kunne du tænke dig at sætte din virksomhed til salg og se hvad folk vil give for den ligesom Yngvi og de andre? Så kan du komme igang her – Opret gratis salgsannonce idag

Yngvi trustpilot

Hvem bruger Saxis?Sælgercases | Artikler

Artikler som også interessere dig

36 årig iværksætter: “Tænk at jeg har skabt noget, som an... Niels Ryding Olsson 2021-01-21
Oliver på 18 år: “det er fedt at andre kan få succe... Philip Roager 2020-10-22
”Salget gav mig mere tid til familien” Alexander Skieller 2020-02-11
Frederik på 20: “Hvis du ville beholde virksomheden... Niels Ryding Olsson 2019-07-11
Benny fandt en partner til sin virksomhed og fik mere tid... Niels Ryding Olsson 2019-05-08