Oliver på 18 år: “det er fedt at andre kan få succes med noget jeg har lavet.”

“Hvis du mister motivationen for noget som du har brugt tid på, så sælg det! Saxis kan helt klart hjælpe dig med dette!”

Kan du fortælle lidt om dig selv?

Mit navn er Oliver Mårslet, jeg er 18 år gammel. Jeg bor i dejlige Esbjerg, til hverdag går jeg på Rybners Handelsgymnasium i 3g. Jeg har via Saxis fået solgt en del forskellige webshops.

Jeg startede ud som 14-årig med at begynde at designe hjemmesider og webshops, som 16-årig havde jeg min første online virksomhed som var CVR-registreret. Den gang tænkte jeg dog ikke på at det fandtes ting som virksomhedsbørser. Da jeg så mistede interessen for det, lukkede jeg det bare ned.

Den første webshop jeg satte til salg, startede jeg med en tanke om jeg ville begynde at sælge badetøj til kvinder i sommer perioden. Det udviklede sig til at jeg lavede en hjemmeside som solgte kvindetøj, accessories og meget mere.

En anden webshop som jeg har solgt via Saxis fik jeg ideen til da Covid-19 begyndte at få sit indtræf i det danske samfund, jeg bemærkede flere fitnesscentre blev lukket ned. Så jeg så et stigende behov for en webshop der solgte træningsudstyr til hjemmet og til en billig pris.

Hvorfor valgte du så at sælge?

Jeg valgte at sælge da jeg havde fokus på at lave mange andre nye virksomheder, og derfor fik mine webshops ikke den fokus som de skulle have haft. Så jeg valgte at sælge grundet mine nye forretningsmuligheder.

Gjorde du dig nogle tanker inden du skulle sælge?

Jeg gjorde mig faktisk ikke så mange tanker inden jeg ville sælge hjemmesiden, jeg tænkte jeg ville give Saxis et forsøg og de skaffede mig så en køber. Så det hele gik meget nemt.
Jeg prøvede at tjekke andre former for virksomhedsbørser men intet kunne sammenlignes med Saxis.

De eneste tanker var om jeg selv kunne få gjort det her så stort som jeg gerne ville have det, men mit fokus røg over på andre nye ting istedet. Jeg vidste derudover også hvilket arbejde jeg havde lagt bag det og derfor havde jeg også sat en pris i tankerne.

Det er heller ikke altid man når at få mange tanker kørt igennem, jeg har tidligere mødt en køber samme dag, som siden er blevet solgt. Selvom jeg ikke vidste siden ville blive solgt den dag.

Hvis du havde en mulighed for at sælge igen, ville du så gøre det? Hvorfor? 

Nu har jeg solgt flere virksomheder via Saxis og jeg synes det er en super god platform til at sælge på. Saxis har et utrolig nemt styresystem og det er utrolig nemt at kommunikere med købere.

Så derfor vil jeg helt klart sælge igen, både fordi det er noget, som jeg synes er fedt at lave og noget som andre kan få succes med. Det er en fed følelse at have.

Hvad har det betydet for dig at få solgt?

At få solgt har givet mig mulighed for et nye tilegnelser som kan bruges på de næste projekter og så er det fedt at noget ud af de kompetencer man allerede har. Det betyder også man kan fokusere på noget som man selv vil og vil gå all-in med.

Det giver en super dejlig følelse at få solgt mine webshops, det betyder meget at nogle andre kan blive glade for noget som jeg har lavet. Jeg håber køberne får succes med deres nye virksomheder.

Hvordan er det gået med overdragelserne? 

Overdragelserne er gået ganske stille og roligt for mig. Jeg har fejret det med min familie hvor vi den ene gang kørte et smut til Blåvand Strand og fik en is. Senere blev der dog også poppet en champagne eller to med vennerne ;-).

Overdragelserne har typisk taget 1-2 dage, da det hele skal overdrages. Nu har jeg fået solgt 3 stykker og det gør selvfølgelig processen lettere for både mig og køber. Jeg yder dog den ekstra service at mine kunder får min private e-mail, så efter køb og herefter har mulighed for at kunne kontakte mig.

Hvordan føltes det da du skrev under på købsaftalerne?

Jeg har egentlig været i et ret godt og roligt humør, da det hver gang har gået meget fint. Aftalerne har altid været gensidige, så jeg vidste hvad jeg var gået ind til og jeg vidste hvad der ville ske. Den følelse af noget ikke længere er mit, gav mig en form for frihed så jeg kunne afslutte salgsprocessen med køberne.

 

Sælgercases | Artikler

Artikler som også interessere dig

36 årig iværksætter: “Tænk at jeg har skabt noget, som an... Niels Ryding Olsson 2021-01-21
”Salget gav mig mere tid til familien” Alexander Skieller 2020-02-11
Frederik på 20: “Hvis du ville beholde virksomheden... Niels Ryding Olsson 2019-07-11
Benny fandt en partner til sin virksomhed og fik mere tid... Niels Ryding Olsson 2019-05-08
Alexander så en anden person gå i hans tøj Niels Ryding Olsson 2019-05-02