8 virksomheder til salg i Hele landet

Du finder et stort udvalg af virksomheder til salg i hele landet samlet på Saxis. Derved kan du nemt indskrænke din søgning og lede efter netop den virksomhed, du drømmer om at købe. På hjemmesiden finder du virksomheder i mange forskellige brancher og prisklasser, så er der noget for enhver smag.

Avanceret søgning

Stort udvalg af virksomheder til salg i hele landet

Drømmer du om at blive virksomhedsejer? Der er mange forskellige virksomheder til salg i hele landet, og derfor har du rig mulighed for at realisere dine drømme.

Hvad enten det er detailbranchenproduktionsbranchenrestaurationsbranchen eller en helt fjerde branche, som du finder interessant og drømmer om, er der virksomheder til salg i hele landet, som beskæftiger sig med netop dine interesser. Ligeledes spænder prisklasserne vidt, hvorfor dine muligheder er mange.

Skip besværet med opstartsfasen og spring direkte til det spændende

Spørger du en håndfuld iværksættere, hvad den hårdeste periode i deres virksomhed var, vil størstedelen uden tvivl sige opstarten. Der skal lægges tonsvis af arbejde og timer i at starte en virksomhed op fra bunden, etablere den på markedet og skabe et solidt fundament. Men alt dette slipper du for, hvis du i stedet vælger at købe en virksomhed.

Ved at købe en virksomhed, som allerede har gennemlevet opstartsfasen, træder du i stedet direkte ind i virksomhedens hverdag, hvor fokus i langt højere grad er på kerneområdet. På den måde skal du ikke i samme grad bekymre dig om markedsføringen, men i stedet fokusere på at bygge videre på virksomheden og realisere dine mål for denne.

Realiser din iværksætterdrøm gennem et virksomhedskøb

Har du altid drømt om at blive iværksætter? Og har du altid haft stort interesse for nytænkning, markedsføring, de ledelsesmæssige aspekter og de mange andre elementer, som livet som virksomhedsejer består af? Men går du i stå allerede i opstarten, fordi den gode idé, som ingen andre har tænkt på endnu, ikke er dukket op? Mange personer har det på den måde, men gennem et virksomhedskøb kan du realisere din indre iværksætterdrøm uden at skulle komme på idéen først. Det betyder, at du i stedet kan bruge tid på alle de andre elementer af iværksætterlivet, som du har dine kompetencer indenfor.

Ikke nok med at du sparer dig selv for besværet med at komme på idéen og slipper for den hårde opstartsperiode. Ved at købe en virksomhed følger der også en lang række andre fordele med:

  • Idet virksomheden har eksisteret i en vis periode, er der også etableret den første kundegruppe. Derved skal du ikke i samme grad bruge ressourcer og tid på at definere din målgruppe og hente nye kunder ind. Der er allerede opbygget en større eller mindre kundegruppe, og derfor skal du i stedet forsøge at fastholde disse, mens du efter behov kan bestræbe dig på at udvide din kundeskare. 
    Endnu en fordel er her, at dine nuværende kunder automatisk vil markedsføre din virksomhed, så nye kunder vil strømme til.
  • Du skal ikke i samme grad bruge ressourcer på markedsføringen af din virksomhed. Netop denne post er utrolig omfattende for en helt ny virksomhed, som forsøger at etablere sig på et marked. Ingen kender til den, og der er kun én mulighed for at ændre på dette - der skal gøres reklame for den. Idet virksomheden er kendt, kan du i stedet selv styre dit behov for markedsføring.
  • Virksomheden har i dag en række leverandører og andre samarbejdspartnere, som du derved ikke selv skal bruge kræfter på at etablere kontakt til. Ligeledes har virksomheden måske en række ansatte, som gerne vil fortsætte deres arbejde under den nye ledelse også. De kender til de daglige arbejdsopgaver og rutinen, så du kan spare penge på oplæring af nye medarbejdere.

Gør dit forarbejde grundigt, før du køber en virksomhed

Et virksomhedskøb kan på mange punkter sammenlignes med at købe en bil eller bolig. Uanset køb foretrækker de fleste at undersøge markedet grundigt. Kun på den måde kan du vide dig sikker på, om du gør en god handel eller ej. Derfor anbefaler vi også, at du forbereder dig godt, før du skriver under på købskontrakten med den valgte virksomhed.

Udvalget af virksomheder til salg i hele landet er stort. Og for at indskrænke din søgning, så kun virksomheder med relevans for dig dukker frem i søgeresultater, bør du gøre dig nogle tanker omkring din kommende virksomhed.

Vælg hovedsageligt branche efter interesse

Først og fremmest skal du gøre dig nogle overvejelser omkring branche. Drømmer du om at sælge tøj og smykker? Vil du drive en restaurant? Eller ønsker du at købe en industrivirksomhed? Der findes utallige brancher, og de kan alle virke spændende. I langt de fleste tilfælde bør du vælge med hjertet og tage den branche, der interesserer dig mest. Men tænk også gerne over dine styrker, nuværende viden og konkurrenterne på markedet.

Med til ens branchevalg hører sig også spørgsmålet om, hvorvidt du ønsker at drive en fysisk butik eller en webshop. Ønsker du at møde dine kunder i øjenhøjde og give dem personlig betjening, så er en fysisk butik det helt rigtige valg for dig. Er du derimod mere til at udnytte digitaliseringen, klar på at indgå i en yderst skarp priskonkurrence på markedet og samtidig holde dine faste omkostninger lave, er en webshop den rette løsning.

Overvej dit budget

Der er mange virksomheder til salg i hele landet, og priserne på disse spænder vidt. Derfor er det vigtigt, at du gør op med dig selv, hvad dit budget til at købe en virksomhed lyder på. Når du først kender til dit budget, kan du nemmere specificere din søgning yderligere ind, så du kun bliver præsenteret for de mest relevante virksomheder for dig.

Hav klare visioner og målsætninger med virksomheden

Enhver virksomhed bør have en mission og en vision, uanset om der er tale om små og mellemstore virksomheder eller store virksomheder. Derfor bør du skænke dette mange tanker, før du køber en virksomhed. Gør op med dig selv, hvad formålet er med at købe virksomheden. Hvad er dine drømme for virksomheden? Er det at revolutionere markedet, din virksomhed opererer på? Er det at øge omsætningen eller antallet af medarbejdere?

Ved at opstille en klar målsætning for din virksomhed har du mulighed for i fremtiden at kigge tilbage og evaluere, om du indfriede dine målsætninger eller ej.

Dette skal du være opmærksom på ved køb af ny virksomhed

I dag drømmer folk som aldrig før om at blive iværksættere og skabe en stor virksomhed, som de kan tjene penge på. Men det er lettere sagt end gjort at skabe en stabil og sund virksomhed, som kører med overskud år efter år. Alt for mange virksomheder går konkurs efter blot nogle få år, fordi de aldrig fik etableret sig på markedet. Der kan være mange årsager til dette, men alt kan spores tilbage til ens forarbejde.

Grav dybt ned i virksomheden

Hvis du ikke på forhånd har gjort dig nogle tanker omkring markedet, kunderne og ikke mindst konkurrenterne, og ud fra dette lagt en klar plan for, hvordan der skal skabes opmærksomhed omkring din egen virksomhed, sygner den hurtigt hen. Du bør derfor altid gå en potentiel virksomhed efter og sætte dig grundigt ind i dens regnskaber, så du på forhånd ved, om der er tale om en sund og stabil virksomhed eller ej.

  • Ud fra årsregnskaberne får du et klart billede af, hvorvidt der er tale om en sund virksomhed. Genererer virksomheden et fornuftigt overskud, har den en god egenkapital og en årlig omsætning, der passer til størrelsen? Ved at sætte dig ind i virksomhedens regnskab får du ikke bare det overordnede overblik, du får også mulighed for at kigge på udgifterne, lønniveauet og budgetterne til husleje, markedsføring osv.
  • Goodwill er et parameter, der er næsten lige så vigtig som virksomhedens økonomi. Dette begreb dækker over den merværdi, en virksomhed har i form af omdømme og kundeskare. Husk på, at en en virksomhed kun eksisterer, hvis der er kunder i butikken, og derfor bør enhver virksomhed altid have forbrugerne i tankerne. Tag et kig på virksomhedens ry ved at læse kundeanmeldelser på Facebook eller Trustpilot. På den måde danner du dig hurtigt et overblik over, om virksomheden er populær eller ukendt på markedet.

Hvad med de nuværende kontrakter til leverandører og ansatte?

Når kontrakten er underskrevet, vil dit navn komme til at fremgå øverst i virksomhedens hierarki. Og fra købsdatoen står du alene for hele virksomheden, og du er den ansvarlige for alle kontrakter og forpligtelser. Derved hæfter du for ubetalte regninger til din virksomheds kunder, mens du også skal holde styr på dine ansattes rettigheder. Som ejer af virksomheden er det derfor dit ansvar, ikke blot at holde styr på disse, men også indgå nye kontrakter i fremtiden.

Har du ikke luft i budgettet til at lønne alle dine ansatte, eller er det ikke alle medarbejderne, der indgår i dine fremtidsplaner for virksomheden, kan du indgå en aftale med sælger om opsigelse, før du overtager virksomheden - så længe opsigelsen er saglig.

Vi sørger for hjælp til dokumentationen

At købe en virksomhed ligner på mange måder så mange andre større handler. Det er derfor vigtigt, at alt det praktiske vedrørende dokumentationen er på plads og foregår efter bogen. Købsaftalen skal afspejle alle de indgåede aftaler og vilkår for både køber og sælger.

Vi har hos Saxis mange års erfaring som virksomhedsbørs, og vi kan derfor hjælpe dig med alt fra finansiering af din nye virksomhed til at sætte dig i kontakt med en virksomhedsmægler, der kan gå købsaftalen igennem sammen med dig. Hos Saxis sørger vi for, at dit virksomhedskøb forløber planmæssigt, og at begge parter kan gå tilfredse fra handlen.

Se også: