Generelle spørgsmål

Saxis er stedet hvor man køber og sælger bestående virksomheder.

Vi godkender derfor kun annoncer der vedrører salg af eksisterende virksomheder/aktiver som allerede har en omsætning.

Annoncer der ikke accepteres:

 • Vi godkender ikke annoncer der kun vedrører salg/udlejning af ejendomme eller lokaler. Til det formål kan vi anbefale vores Lokalebørs som findes her: http://www.amino.dk/lokalebors
 • Vi godkender ikke annoncer, hvor der udelukkende søges investorer. I så fald skal annoncen formuleres som salg af en andel i virksomheden.
 • Vi godkender ikke annoncer, hvor der søges kunder.
 • Vi godkender ikke annoncer med salg af nyoprettede websites/webshops som ikke allerede har en omsætning.

Derudover er der en række af scenarier hvor Saxis ikke har mulighed for at opkræve honoraret på 3% når der sker et salg. I disse tilfælde er det stadig muligt at få sin annonce godkendt, men det er et krav at man betaler for en Premium annonce. I disse tilfælde er det altså ikke muligt at bruge den gratis prøveperiode på Saxis.

Typer af salgsannoncer som ikke kan gøre brug af prøveperioden:

 • Franchise-koncepter
 • Pølsevogne
 • Foodtrucks
 • Salg af varelagre
 • Udenlandske selskaber

Hvis du er i tvivl om din virksomhed kan sættes til salg på Saxis er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os på: info@saxis.dk – 33602929.

En NDA også kaldet non-disclosure agreement eller fortrolighedserklæring, er et dokument som helt grundlæggende er en aftale om fortrolighed mellem flere parter.

Dokumentet bruges oftest når man udveksler fortrolig information mellem parterne som man gerne vil sikre sig, ikke bliver givet videre til uvedkommende.

Fortrolighedserklæringer bruges ofte i forbindelse med køb og salg af virksomheder og derfor er det også noget vi hos Saxis har stor erfaring med.

Læs vores blogindlæg: NDA (fortrolighedserklæring), hvad er det?

I langt de fleste tilfælde er svaret nej. Der er ikke moms på et salg af virksomhed, da det ikke kan betegnes som salg af vare eller ydelser. Den der køber en virksomhed overtager den momsforpligtigelse virksomheden har og dermed betales den moms der skal af virksomhedens salg af produkter eller ydelser.

Der er dog visse betingelser der skal være opfyldt for, at man kan være sikker på at overdragelsen er helt momsfri. Det har vi lavet en længere guide omkring som du kan læse her:

Momsfrihed ved virksomhedsoverdragelse

Et Facebookboost er en målrettet markedsføringsindsats af din salgsannonce gennem Facebook

Siden vi startede har vi i Saxis lagt stor vægt på, at lære og blive dygtige til de nye former for markedsføring, som er helt afgørende for, at få succes som erhvervsdrivende i dagens marked

Facebook er en af de absolut vigtigste markedsføringsplatforme i øjeblikket, grundet de muligheder man har for at målrette sit budskab til et helt specifikt publikum

Vi har i Saxis vores eget marketing team siddende, som sørger for at de rette mennesker bliver præsenteret for de rette salgsannoncer så flere virksomheder kan blive solgt

Du kan købe dig eksklusiv adgang til deres kompetencer med et Facebook Boost – Læs mere her

Det vil sige at vi sætter os ned og kigger på din virksomhed, undersøger hvem der er den rette målgruppe at ramme og sætter en annonce op på Facebook som rammer netop denne målgruppe med det helt rigtige budskab, så de klikker sig ind på din annonce og tager kontakt til dig

Hvis du vil høre mere om Facebook Boost af netop din annonce kan du ringe eller skrive til os på:

info@saxis.dk

+45 33 60 29 29

Hvis du klikker på Ret Profil, kommer du til en side, hvor du kan opdatere dit navn og adresse.

Nederst på denne side, kan du fjerne v’tegnet ved “Ja tak, send mig virksomhedsbørsens nyhedsbrev”.

Så modtager du ikke flere mails når der kommer nye annoncer online.

Se video her:

Hvis du vil have rettet den emailadresse din bruger er oprettet med, skal du skrive til info@saxis.dk

Nej, vi afslører aldrig andre brugeres identitet.

I grelle tilfælde vil vi naturligvis gerne have at vide hvis en bruger groft generer en anden, men vi blander os ikke i almindelige kommunikations problemer, eller graden af seriøsitet i den kontakt der formidles.

Klik på “din konto” øverst på siden og derefter menupunktet “Ret profil

Se video her:

Nej, det kan man ikke, den passer vi godt på!

Du kan få det igen her

Det er gratis at indrykke en prøve annonce på Saxis.dk

Med en prøve annonce kan du få kontakt til 8 forskellige købere og have en dialog med dem, så længe du ønsker, men hvis du vil have mere end 8 forskellige købere i dialog, skal du opgradere din annonce til en Premium annonce.

Premium annoncen koster 695 kr. + moms om måneden

Med Premium annoncen får du:

 • Live chat support
  Du kan altid skrive til os, hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om hvordan du kommer videre med salget
 • Billeder på annonce
  Billeder på annoncen giver 3x flere henvendelser og dermed bedre chancer for salg
 • Fremhævet annonce
  Kom øverst i søgninger, få flere henvendelser og bliv fremhævet på forsiden og i nyhedsbrevet
 • Ubegrænset antal henvendelser
  Få så mange henvendelser fra købere, der skal til for at sælge virksomheden
 • Sælger interview
  Vi laver et telefoninterview med dig som interesserede købere kan lytte til direkte fra din annonce

Læs mere om Premium her

Køber

En NDA også kaldet non-disclosure agreement eller fortrolighedserklæring, er et dokument som helt grundlæggende er en aftale om fortrolighed mellem flere parter.

Dokumentet bruges oftest når man udveksler fortrolig information mellem parterne som man gerne vil sikre sig, ikke bliver givet videre til uvedkommende.

Fortrolighedserklæringer bruges ofte i forbindelse med køb og salg af virksomheder og derfor er det også noget vi hos Saxis har stor erfaring med.

Læs vores blogindlæg: NDA (fortrolighedserklæring), hvad er det?

Når du skal købe en webshop, hjemmeside eller en anden type virksomhed som har mange online aktiviteter, vil data fra Google Analytics være en vigtig del af det materiale du skal kigge igennem for at vurdere virksomheden.

Men hvordan aflæser du ud fra tallene om det er en god forretning du har med at gøre?

Læs vores guide: Hvordan aflæser jeg data fra Google Analytics?

Category: Køber

På Saxis kan du finde mange forskellige virksomheder til salg, kontakte sælgerne, modtage dokumentation på virksomhedens præstation og meget mere.

Men hvad når du har fundet en virksomhed du gerne vil købe, men mangler finansiering af en del af købesummen? Det kan Saxis også hjælpe dig med!

Læs guiden: Hvor finder man kapital til at købe virksomheden?

Category: Køber

Hvis du er interesseret i at købe en webshop men du ikke har den store erfaring med nethandel eller det at drive forretning på internettet i det hele taget, er der mange ting du skal forholde dig til.

Vi har skrevet en guide som giver dig et overblik over begrebet “Webshop system”. Det kaldes også E-commerce platform eller shopsystem. Kært barn har mange navne. I guiden gennemgås de mest brugte systemer du vil møde på Saxis når du kigger på webshops du kan købe.

Læs guiden: Hvilket webshop system passer bedst til mig?

Category: Køber

Når du skriver med forskellige sælgere vil du i bunden af hver samtale se en knap der hedder “Kontrakter & aftaler”.

Når du klikker på knappen vil du få vist de dokumenter Saxis stiller til rådighed som du kan hente, udfylde og sende til de sælgere du skriver med.

Se billeder her:

Category: Køber

Når nogen har sendt en fil til dig gennem Saxis, kan du i samtalen se en knap nederst til venstre hvor der står “modtagne filer”:

Klikker du på “modtagne filer” kan du se de filer som den anden part i samtalen har givet dig adgang til, du henter filerne ved at klikke på dem:

Categories: Køber, Sælger

Når du skriver med nogen på Saxis, kan du også sende og modtage filer. Det kan gøre kommunikationen mellem køber og sælger lidt lettere for begge parter.

Du sender en fil til den du skriver med, ved at klikke på “Send fil” når du er inde i den samtale det drejer sig om. Knappen finder du nederst i venstre hjørne af beskedboksen:

 

Ønsker du på et tidspunkt at den du har sendt filen til, ikke længere skal have adgang til den, kan du klikke på “Sendte filer” og “Fjern adgang” ud for den fil du ønsker at fjerne adgangen til:

Categories: Køber, Sælger
Hvem kan søge om virksomhedslån?

En person med tegningsret i virksomheden kan enten alene, eller sammen med en anden person, ansøge om et virksomhedslån. OPR-Virksomhedslånet bevilges til virksomheden.

 

Hvilke virksomheder kan modtage et virksomhedslån?
 • En dansk virksomhed, der er registreret i Det Offentlige Ejerregister
 • Virksomhedens ansvarshavende personer opfylder OPR-Finance`s vilkår og betingelser
 • ​Hverken virksomheden eller selvskyldnerkautionisterne har betalingsforsømmelser, eller andre anmærkninger, i RKI
 • Selvskyldnerkaution fra én privatperson, såfremt lånebeløbet maksimalt er på 100.000kr. For lånebeløb over 100.000kr. kræves selvskyldnerkaution fra to privatpersoner

 

Hvor hurtigt foreligger beslutningen om et virksomhedslån?

Når alle ansvarshavende personer og selvskyldnerkautionister har godkendt og elektronisk underskrevet vilkårene for virksomhedslånet, samt den enkeltes selvskyldnerkaution, videresendes låneansøgningen til behandling. Låneansøgninger som modtages på hverdage inden kl. 16.00 behandles straks, og lånebeslutningen foretages samme dag.

 

Hvornår overføres det bevilgede virksomhedslån?

Overførslen af virksomhedslånet gennemføres – under normale omstændigheder – straks efter, at låneansøgningen er godkendt.

 

Hvordan afbetales et virksomhedslån?

Afbetalingen af virksomhedslånet sker i faste ligelige månedlige ydelser. Vi sender fakturaer vedrørende afbetalingen til virksomhedens faktureringsadresse.

 

Kan virksomhedslånet indfries før tid?

Ja men førtidsindfrielse hverken øger eller mindsker de samlede omkostninger, der skal betales for virksomhedslånet. Dvs. at du ikke sparer noget ved førtidsindfrielse, da hele lånebeløbet og hele det faste ekspeditionsgebyr skal betales uanset indfrielsestidspunktet.

 

Hvor meget koster et virksomhedslån?

Prisfastsætningen hos OPR-Virksomhedslån er åben og klar: Der opkræves ét fast ekspeditionsgebyr, som omfatter alle virksomhedslånets omkostninger. Således ved du, på forhånd, hvad virksomheden skal betale for hele virksomhedslånet. Du kan se prisfastsætningen her.

 

I vores virksomhed kræves der 2 personers underskrift til tegningsretten, så hvordan kan vi søge om virksomhedslån?

Den første person, der er i besiddelse af tegningsret, ansøger om virksomhedslånet og udfylder låneansøgningen med de nødvendige oplysninger. I samme forbindelse inviterer denne en anden person med tegningsret ved at angive dennes navn og e-mailadresse i det felt i låneansøgningen, som er beregnet til formålet. Låneansøgningssystemet sender et link pr. e-mail, hvormed den anden person får adgang til at godkende og underskrive låneansøgningen.

 

Jeg er ansvarshavende person i vores virksomhed og varetager ansøgninger om virksomhedslån på virksomhedens vegne. Kan jeg også være selvskyldnerkautionist?

Ja, det kan du.

 

Kræves der selvskyldnerkautionister til et virksomhedslån?

Ja, det gør der. Ethvert godkendt virksomhedslån forudsætter selvskyldnerkaution fra en eller flere privatpersoner. For lånebeløb op til 100.000kr. er én selvskyldnerkautionist tilstrækkelig. For virksomhedslån over 100.000kr. kræves der to selvskyldnerkautionister.

 

Hvad er selvskyldnerkaution?

Når en privatperson kautionerer for virksomhedslånet med selvskyldnerkaution, er vedkommende ansvarlig for gælden, som om det var vedkommendes egen gæld. Såfremt den oprindelige låntager misligholder sine forpligtelser om tilbagebetaling, opkræves gælden hos selvskyldnerkautionisten inklusivt gebyr, morarenter, eventuelt tab ved førtidsindfrielse og alle øvrige omkostninger afholdt af långiver.

 

Kræves der sikkerhedsstillelse i form af f.eks. fast ejendom, aktiver el.lign. for at ansøge om et virksomhedslån?

Nej, det kræves der ikke.

Category: Køber

Det er helt og aldeles gratis at kigge på annoncer og skrive til annoncører.

Hvis man ender med at købe en virksomhed, som man har fået kontakt til, gennem Saxis, opkræves et formidlingshonorar på 3% af den annoncerede salgspris + 3.500 DKK.

Læs mere om hvordan formidlingshonoraret udregnes her

Category: Køber

Når man kontakter en salgsannonce på virksomhedsbørsen er du anonym – sælger kan ikke se andet end betegnelsen “modpart”.

Category: Køber

Du går ind på den annonce der interesserer dig og klikker på “Kontakt sælger”.

Category: Køber

Du kan søge efter geografisk inddeling ved at vælge “udvidet søgning” på virksomhedsbørsen. Den finder du her:

Søg efter virksomheder på Saxis.dk

Ude i højre side, er der felter med Jylland, Fyn, Sjælland etc, som du kan krydse af.

Håber det hjalp dig lidt på vej.

Se video her:

Category: Køber

Når du er logget på Saxis, vil du se et menupunkt der hedder ‘søgeeagent‘.

Det er her du kan vælge om du vil modtage mails når der bliver lagt nye annoncer online vedr. virksomheder der kunne interessere dig.

Vælg de brancher der interesserer dig. Du kan evt. vælge den lille firkantede boks ved siden af den branche du kigger på, for at sætte flueben i alle boksene. Tryk til sidst på ‘opret søgeagent’. Du vil nu modtage en samlet mail hver formiddag med links til de nye annoncer i.

 

Se video her:

Category: Køber

Når du ser en annonce på Saxis som interesserer dig, skal du kontakte annoncøren direkte ved at klikke på knappen ‘Kontakt sælger’ på selve annoncen.

Du er 100 % anonym med mindre du selv fortæller hvem du er.

Saxis lægger kun annonceplads til – vi kan ikke kontaktes vedr. de forskellige virksomheder der er til salg. Du skal selv kontakte annoncøren.

Vær opmærksom på at det er gratis at kontakte annoncører, men hvis du køber den virksomhed der er til salg gennem annoncen efter kontakten, skal du betale et formidlingshonorar til Saxis på 3% af den annoncerede salgspris + 3.500 kr. 

Når du kontakter en sælger første gang vil du få vist en info boks, hvor honoraret du skal betale til Saxis bliver regnet ud for dig. Det er dette beløb du skal betale i honorar, uanset hvad virksomheden ender med at blive solgt til.

Har du spørgsmål til dette, kan du ringe til os på +45 33 60 29 29 eller sende en mail på info@saxis.dk

Har du brug for køber rådgivning kan du blive sat i kontakt med en virksomhedsmægler her 

Category: Køber

Nej desværre, det er annoncørenes eget valg om de vil svare eller ej, og vi afslører aldrig brugernes identitet.

Vi kan godt prøve at tage fat i sælgeren og spørge til hvorfor der ikke er blevet svaret – bare skriv til os på info@saxis.dk

Men prøv igen og tænk over hvordan du skriver din mail. Jo mere seriøs den lyder, des større chance er der for et godt svar.

I øvrigt bliver sælgernes annoncer lukket hvis de ikke svarer på deres beskeder, så i langt de fleste tilfælde vil sælgeren svare dig tilbage.

Category: Køber

På Saxis, skal den bruger der tager kontakt til en køber eller sælger, som resulterer i en handel betale et salær til Saxis.

Salæret kan blive beregnet på flere forskellige måder, afhængig af den enkelte sag.

Honoraret lyder på 3% af den først annoncerede salgspris + 3.500 DKK og beregnes ud fra den først annoncerede pris på salgsannoncen.

 

Hvad hvis den aktuelle pris bliver anderledes end den annoncerede pris ?

Det gør ikke nogen forskel i forhold til salæret.

Vi har ikke mulighed for at sikrer os bevis for den aktuelle salgspris og derfor er det den annoncerede salgspris der tages udgangspunkt i.

Så når du køber en virksomhed gennem Saxis skal du regne med, at betale det salær der står under udbudsprisen på den annonce du har kontaktet.

 

Hvad hvis der er et prisinterval i stedet for en specifik salgspris på annoncen?

Ved prisinterval bliver salæret beregnet ud fra middelværdien i intervallet. Er intervallet 100.000-500.000 kr. vil salæret altså blive beregnet: 300.000 * 0,03 + 3.500 = 12.500 DKK

 

Hvad hvis jeg ikke betaler hele købssummen på én gang men af flere gange?

Det gør ikke nogen forskel i forhold til salæret.

Som udgangspunkt skal det betales af én gang uanset hvilken ordning du og sælger kommer frem til.

Ved specielle tilfælde kan der dog blive tale om andre løsninger, kontakt os på info@saxis.dk hvis du ønsker en samtale om dette.

 

Hvad hvis sælger og jeg bliver uenige efter handlen er gennemført?

Vi har nogle gange oplevet at køber og sælger laver en aftale og et par måneder efter handlen er lavet bliver de uenige eller den ene part overholder ikke aftalen og derfor vælger køber at lade handlen gå tilbage.

Dette har heller ikke indflydelse på salæret. Så længe der har været lavet en handel skal der betales et honorar til Saxis. Saxis kan ikke stå til ansvar for om køber og sælger overholder den aftale de har lavet.

Category: Køber

Hvis du har haft kontakt til sælger gennem Saxis og du køber virksomheden, så er det ligemeget om du har haft kontakt andre steder også, så vil du blive opkrævet et salær i forbindelse med købet.

Category: Køber

Enhver overdragelse af aktiver, fra sælgers virksomhed, til dig, betegnes som en handel, så du behøver ikke at have købt CVR nummer med, for at skulle betale formidlingshonoraret.

Category: Køber

Gå ind på menupunktet “Mine annoncer” og tryk på “Rediger” ud for den annonce du gerne vil redigere.

Bemærk at når du redigerer din annonce, så går der op til 24 timer før man kan se dine ændringer på annoncen. Det skyldes at vores kundeservice lige skal godkende ændringerne først. Til gengæld bliver din annonce så vist øverst på listen sammen med de nye annoncer, fordi den er redigeret for nylig.

Hvis du ikke kan vente, kan du ringe ind til vores kundeservice på +45 33 60 29 29 og spørge om processen kan fremskyndes.

 

Categories: Køber, Sælger

Du har sandsynligvis to eller flere brugere på Saxis og er logget ind med den forkerte.

Sørg for at kigge efter hvilken mailadresse e-mailen er sendt til og vær sikker på at det er den du logger ind med.

Det er denne e-mailadresse du skal logge ind med. Du kan oprette et nyt kodeord ved at klikke på “Glemt kodeord”

Hvis du ikke er logget ind, kan det også være at det er det der giver problemer – så skal du bare logge ind her

Categories: Køber, Sælger

Sælger

Saxis er stedet hvor man køber og sælger bestående virksomheder.

Vi godkender derfor kun annoncer der vedrører salg af eksisterende virksomheder/aktiver som allerede har en omsætning.

Annoncer der ikke accepteres:

 • Vi godkender ikke annoncer der kun vedrører salg/udlejning af ejendomme eller lokaler. Til det formål kan vi anbefale vores Lokalebørs som findes her: http://www.amino.dk/lokalebors
 • Vi godkender ikke annoncer, hvor der udelukkende søges investorer. I så fald skal annoncen formuleres som salg af en andel i virksomheden.
 • Vi godkender ikke annoncer, hvor der søges kunder.
 • Vi godkender ikke annoncer med salg af nyoprettede websites/webshops som ikke allerede har en omsætning.

Derudover er der en række af scenarier hvor Saxis ikke har mulighed for at opkræve honoraret på 3% når der sker et salg. I disse tilfælde er det stadig muligt at få sin annonce godkendt, men det er et krav at man betaler for en Premium annonce. I disse tilfælde er det altså ikke muligt at bruge den gratis prøveperiode på Saxis.

Typer af salgsannoncer som ikke kan gøre brug af prøveperioden:

 • Franchise-koncepter
 • Pølsevogne
 • Foodtrucks
 • Salg af varelagre
 • Udenlandske selskaber

Hvis du er i tvivl om din virksomhed kan sættes til salg på Saxis er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os på: info@saxis.dk – 33602929.

Når du har solgt en virksomhed som du har haft til salg via Saxis.dk, skal du melde den solgt så annoncen kan blive lukket.

Det går du ved at klikke på “Min konto” > “Mine annoncer”:

 

Derefter finder du den annonce du gerne vil lukke og klikker på: “Deaktiver”:

 

Når du klikker på “Deaktiver” vil du blive spurgt hvad årsagen er til, at du vil deaktivere annoncen:

 

Her vælger du så at virksomheden er solgt og klikker derefter på “Bekræft handling”.

 

Category: Sælger

En NDA også kaldet non-disclosure agreement eller fortrolighedserklæring, er et dokument som helt grundlæggende er en aftale om fortrolighed mellem flere parter.

Dokumentet bruges oftest når man udveksler fortrolig information mellem parterne som man gerne vil sikre sig, ikke bliver givet videre til uvedkommende.

Fortrolighedserklæringer bruges ofte i forbindelse med køb og salg af virksomheder og derfor er det også noget vi hos Saxis har stor erfaring med.

Læs vores blogindlæg: NDA (fortrolighedserklæring), hvad er det?

Langt de fleste virksomhedsoverdragelser bliver gennemført som en overdragelse af aktiver.

Der er generelt flere små detaljer man skal være opmærksom på, når man overdrager aktiver end hvis man blot overdrager et selskab som ejer en række aktiver.

Vi har skrevet en guide der kaster lys over nogle af de vigtigste elementer du skal have styr på.

Læs guiden: Overdragelse af aktiver, hvad skal man være opmærksom på

Category: Sælger

Mange sælgere bliver overrasket når de første gang går i markedet og vil sælge deres virksomhed.

Fordi virksomhedssalg er en meget personlig affære, har mange sælgere en masse følelser bundet op i prisen på deres virksomhed. Det er ekstremt svært at lave en god virksomhed og du vil som regel ikke få en pris for den, som du mener er svarene til de ofre du har gjort, for at bygge den.

Derfor kommer det ofte som et chok for sælgeren, at de ikke kan få ligeså meget for deres virksomhed som de havde troet.

Heldigvis er der råd for det!

Vi har skrevet en guide der beskriver 7 tiltag du kan gøre i din virksomhed for at øge værdien.

Læs guiden: 7 Tiltag, der øger din virksomheds værdi (markant)

Category: Sælger

Lige bortset fra tabet af grundlæggeren, er salget af en virksomhed, den sværeste omvæltning en virksomhed kan opleve. Hvis dine ansatte går i panik eller siger op midt i salgsprocessen, kan det hele falde til jorden og ikke være til at redde igen.

Vi har skrevet en guide med 5 råd til hvordan du undgår dette og sørger for, at overdragelsen bliver en succes for køber, sælger og ansatte.

Læs guiden: 5 trin: Sælg virksomheden uden de ansatte panikker

Category: Sælger

Mange tænker ikke over, at der er forskel på hvad deres virksomhed er værd, for forskellige købere.

Noget der ofte bliver sagt indenfor køb og salg af virksomheder, er at “virksomheden er det værd som køberen vil give for den”

Og så simpelt er det selvfølgelig ikke, men det er alligevel meget vigtigt at holde sig for øje, at nogle købere vil være villige til at give (meget) mere for din virksomhed end andre.

Vi har skrevet en guide der giver et overblik over de forskellige typer af købere du kan møde og hvem der vil give dig den bedste pris:

Læs guiden: Hvem vil give mest for min virksomhed?

Category: Sælger

Når du skriver med forskellige købere vil du i bunden af hver samtale se en knap der hedder “Kontrakter & aftaler”.

Når du klikker på knappen vil du få vist de dokumenter Saxis stiller til rådighed som du kan hente, udfylde og sende til de købere du skriver med.

Se billede her:

Category: Sælger

I langt de fleste tilfælde er svaret nej. Der er ikke moms på et salg af virksomhed, da det ikke kan betegnes som salg af vare eller ydelser. Den der køber en virksomhed overtager den momsforpligtigelse virksomheden har og dermed betales den moms der skal af virksomhedens salg af produkter eller ydelser.

Der er dog visse betingelser der skal være opfyldt for, at man kan være sikker på at overdragelsen er helt momsfri. Det har vi lavet en længere guide omkring som du kan læse her:

Momsfrihed ved virksomhedsoverdragelse

Når nogen har sendt en fil til dig gennem Saxis, kan du i samtalen se en knap nederst til venstre hvor der står “modtagne filer”:

Klikker du på “modtagne filer” kan du se de filer som den anden part i samtalen har givet dig adgang til, du henter filerne ved at klikke på dem:

Categories: Køber, Sælger

Når du skriver med nogen på Saxis, kan du også sende og modtage filer. Det kan gøre kommunikationen mellem køber og sælger lidt lettere for begge parter.

Du sender en fil til den du skriver med, ved at klikke på “Send fil” når du er inde i den samtale det drejer sig om. Knappen finder du nederst i venstre hjørne af beskedboksen:

 

Ønsker du på et tidspunkt at den du har sendt filen til, ikke længere skal have adgang til den, kan du klikke på “Sendte filer” og “Fjern adgang” ud for den fil du ønsker at fjerne adgangen til:

Categories: Køber, Sælger

Når du har en Premium annonce, kan du tilføje 9 billeder til din annonce

Vi anbefaler at bruge professionelt fremstillede billeder så din annonce fremstår så flot og seriøs som muligt

Når det er sagt så ved vi, at bare det at du har billeder på annoncen giver flere henvendelser, så hvis du ikke har nogle billeder som er taget af en professionel fotograf, kan du også vælge produktbilleder eller skærmbilleder fra din hjemmeside eller webshop.

Hvad er en Premium annonce? – Læs mere her

Category: Sælger

Et Facebookboost er en målrettet markedsføringsindsats af din salgsannonce gennem Facebook

Siden vi startede har vi i Saxis lagt stor vægt på, at lære og blive dygtige til de nye former for markedsføring, som er helt afgørende for, at få succes som erhvervsdrivende i dagens marked

Facebook er en af de absolut vigtigste markedsføringsplatforme i øjeblikket, grundet de muligheder man har for at målrette sit budskab til et helt specifikt publikum

Vi har i Saxis vores eget marketing team siddende, som sørger for at de rette mennesker bliver præsenteret for de rette salgsannoncer så flere virksomheder kan blive solgt

Du kan købe dig eksklusiv adgang til deres kompetencer med et Facebook Boost – Læs mere her

Det vil sige at vi sætter os ned og kigger på din virksomhed, undersøger hvem der er den rette målgruppe at ramme og sætter en annonce op på Facebook som rammer netop denne målgruppe med det helt rigtige budskab, så de klikker sig ind på din annonce og tager kontakt til dig

Hvis du vil høre mere om Facebook Boost af netop din annonce kan du ringe eller skrive til os på:

info@saxis.dk

+45 33 60 29 29

Det har vi skrevet en guide til her – Læs guiden: Sådan sælger du din virksomhed hurtigt

Den korte version:

Husk at:

 • det er dig, der skal sælge en virksomhed, så tag styringen.
 • lave en god, lang beskrivelse af virksomheden i annoncen.
 • svare på alle henvendelser.
 • have en NDA klar. (Download her)
 • have regnskaber og nøgletal klar.
 • have KPI’er klar
 • have en udbudspris klar – Læs mere om værdiansættelse
 • fortælle hvorfor du sælger
 • beslutte dig for om du vil sælge anparter eller aktiver
 • beslutte om du hører med i handlen
 • at drive virksomheden i salgsperioden

Her er også en lille kort videoguide:

Category: Sælger

Ja, det skal du og senest dagen før den nye periode starter

Du kan administrere dine abonnementer på Saxis.dk her – Administrer abonnementer

Du opsiger dit abonnement ved at klikke på Annuller som anvist herunder:

Category: Sælger

Det korte svar er ja

Det er vigtigt at du gør dig klart at en virksomhedshandel kan falde til jorden 1 sekund før der skrives under på aftalen og derfor må du aldrig føle dig for sikker på at du har køberen, før virksomheden faktisk er solgt og overdraget.

Derfor er vores klare anbefaling at du bliver ved med at indhente henvendelser fra interesserede købere så længe virksomheden stadig ikke er endegyldigt solgt.

Derudover er det kun godt for dig at have flere købere igang på samme tid, da det kan hæve salgsprisen hvis du kan få dem til at byde på virksomheden samtidig og “byde hinanden op”.

Category: Sælger

Saxis kan ikke stå for hele salgsprocessen af din virksomhed forstået på den måde at en medarbejder fra Saxis kører hele processen for dig.

Men Saxis kan hjælpe med alle elementer af processen på forskellige måder:

Derudover sidder vi altid klar på telefon og mail til at svare på dine spørgsmål!

Tag fat i os på:

info@saxis.dk

+45 33 60 29 29

Category: Sælger

Det er svært at give et entydigt svar på, da det afhænger helt af den enkelte virksomhed og din evne til at sælge den.

Du skal forberede dig på at det tager lang tid at sælge virksomheden. Forvent som minimum 3 måneder.

Hvis du sælger noget til 20.000 kr. eller derunder, har vi set salg ske i løbet en uge eller to, men har du en virksomhed der sælges for mere end 100.000 kr. skal du regne med at det bliver en længere proces der strækker sig over flere måneder. Det kan tage alt mellem 6 måneder og 2 år.

Det er derfor vigtigt at du gør dit forarbejde ordentligt, så du kan komme så hurtigt igang med processen som muligt.

Det drejer sig om at lave et godt salgsmateriale – Læs mere om det her 

Når du har et godt salgsmateriale kan du sende det til de købere der henvender sig og give dem et godt indblik i forretningen med det samme i stedet for at de skal spørge om alle informationerne enkelvist.

Derudover vil salget gå hurtigere jo flere købere du kommer i kontakt med og derfor anbefaler vi at du investerer i eksponering af din annonce gennem vores Premium løsning – Læs mere om Premium her

Category: Sælger

Saxis Virksomhedsbørs er stedet hvor man køber og sælger igangværende virksomheder.

Vi godkender derfor kun annoncer der vedrører salg af eksisterende virksomheder/aktiver som allerede har en omsætning.

 

Annoncer der ikke accepteres:

 • Vi godkender ikke annoncer, hvor der udelukkende søges investorer. I så fald skal annoncen formuleres som salg af en andel i virksomheden.
 • Vi godkender ikke annoncer, hvor der søges kunder.
 • Vi godkender ikke annoncer, hvor der kun sælges varer/restlager.
 • Vi godkender ikke annoncer med salg af nyoprettede websites/webshops som ikke allerede har en omsætning.
 • Vi godkender ikke annoncer, hvor der udelukkende søges en partner til virksomheden.
Category: Sælger

Da vi ganske gratis læser korrektur på annoncen og sikrer at den står pænt på siden, så tager det op til 24 timer før den kommer online.

Hvis vores kundeservice opdager problemer med annoncen eller den af en eller anden årsag ikke kan godkendes, vil du blive kontaktet så din annonce kan komme online så hurtigt som muligt.

Du er også altid velkommen til at ringe ind til os på +45 33 60 29 29 hvis du bliver utålmodig.

Category: Sælger

Det er fordi annoncøren har valgt at købe en Premium annonce.

Har du selv en annonce på Saxis som du ønsker at fremhæve, så gå ind under “Mine Annoncer” og under den annonce du vil fremhæve, skal du klikke på “få flere henvendelser og live chat support”.

Eller klik her og se priser og pakker

 

Category: Sælger

At sætte en virksomhed til salg på Saxis Virksomhedsbørs er gratis og rigtig nemt.

Sæt din virksomhed gratis til salg her

Du kan opgradere din annonce til Premium, og derved øge synligheden af din virksomhed. Læs mere om det her!

Category: Sælger

Gå ind på menupunktet “Mine annoncer” og tryk på “Rediger” ud for den annonce du gerne vil redigere.

Bemærk at når du redigerer din annonce, så går der op til 24 timer før man kan se dine ændringer på annoncen. Det skyldes at vores kundeservice lige skal godkende ændringerne først. Til gengæld bliver din annonce så vist øverst på listen sammen med de nye annoncer, fordi den er redigeret for nylig.

Hvis du ikke kan vente, kan du ringe ind til vores kundeservice på +45 33 60 29 29 og spørge om processen kan fremskyndes.

 

Categories: Køber, Sælger

Hvis du ikke har oprettet en annonce, så gå ind og gør det, i forløbet får du mulighed for at købe en Premium annonce. Opret din annonce – Klik her

Har du allerede oprettet din annonce, så start ved at klikke her

Se video her:

Category: Sælger

Det må du gerne – Spørgsmålet er om det er nødvendigt

Saxis klart det mest effektive sted at sætte din virksomhed til salg. Vi har mest trafik, vi har det største køberkartotek og vi er de eneste på markedet der arbejder fuld tid på at udvikle nye værktøjer til at sælge din virksomhed.

Vi tilbyder som de eneste på markedet:

 • At du kan blive interviewet og fortælle om din virksomhed på både lyd og video
 • At vi kan skrive din annonce for dig
 • At du kan få lavet målrettede online kampagner der gør virksomheder i din branche opmærksomme på din annonce
 • At du kan blive matchet med en virksomhedsmægler som har erfaring med din type af virksomhed

Hvis du vil høre mere om nogle af disse ting er du meget velkommen til at kontakte os på +45 33 60 29 29 eller info@saxis.dk

Category: Sælger

Hvis du oplever fejl eller andet i forbindelse med redigering af din annonce skal du kontakte info@saxis.dk så vil vi vende tilbage til dig hurtigst muligt med en løsning.

Category: Sælger

Du har sandsynligvis to eller flere brugere på Saxis og er logget ind med den forkerte.

Sørg for at kigge efter hvilken mailadresse e-mailen er sendt til og vær sikker på at det er den du logger ind med.

Det er denne e-mailadresse du skal logge ind med. Du kan oprette et nyt kodeord ved at klikke på “Glemt kodeord”

Hvis du ikke er logget ind, kan det også være at det er det der giver problemer – så skal du bare logge ind her

Categories: Køber, Sælger

Da Saxis lever af at køber og sælger kontakter hinanden gennem Saxis er det ikke tilladt at skrive kontaktoplysninger eller navne på personer eller virksomheder i annonceteksten.

Annoncen skal være anonym.

Det må heller ikke vises på de billeder der lægges på annoncen. Billederne sløres hvis de viser virksomhedsnavne eller logoer.

Category: Sælger

Så er det intet problem. Saxis har opbygget et stort og landsdækkende netværk af mæglere.

Vi kan derfor hjælpe dig med at finde den helt rigtig virksomhedmægler til netop din virksomhed.

Du kan læse mere om processen og skrive dig op til en samtale her

Category: Sælger

For at kunne slette din annonce på Saxis, skal du være logget ind. Du logger ind ved at gå ind på denne side: https://www.saxis.dk/user/login 

Vær opmærksom på at du nu står på “opret bruger”. Du skal derfor lige klikke over på “log ind” før du kan indtaste e-mail og kodeord:

Derefter indtaster du e-mail og kodeord og klikker på “log ind”:

Når du er logget ind skal du klikke i toppen af siden der hvor der står “Din konto”:

I den lille menu der kommer ned når du klikker på din e-mail som markeret med den røde pil på billedet ovenfor, skal du vælge feltet “mine annoncer”, så kommer du ind på denne side:

https://www.saxis.dk/User/Ads

 

Når du er på denne side, kan du se dine annoncer. De er delt op i “Aktive annoncer”, “Inaktive annoncer” og “Afventende annoncer”.

 

For at deaktivere din annonce midlertidigt, så du kan sætte den igang igen senere, kan du klikke på “Deaktivér”

 

For at fjerne annoncen helt, skal du klikke på “Slet”

 

Se video her:

Category: Sælger

Saxis har gennem årene opbygget er stort og landsdækkende netværk af virksomhedsmæglere og rådgivere med speciale i forskellige størrelser virksomheder og brancher.

Vi kan hjælpe dig med at finde den helt rette rådgiver til at sætte en pris på netop din virksomhed.

Saxis er ikke selv rådgiver. Vi er udelukkende en formidlingsplatform der formidler kontakt mellem rådgivere, købere og sælgere og finansieringspartnere.

Har du lyst til at få hjælp af en af Saxis’ samarbejdspartnere til værdiansættelse kan du læse mere om det her og skrive dig op til en samtale – Klik her

Category: Sælger

Ja, det er det. Det er faktisk et krav at din annonce er anonym så ingen kan se hvem du er aller hvilken virksomhed der er til salg gennem annoncen.

Category: Sælger