Hvor finder man kapital til at købe virksomheden?

På Saxis kan du finde mange forskellige virksomheder til salg, kontakte sælgerne, modtage dokumentation på virksomhedens præstation og meget mere.

Men hvad når du har fundet en virksomhed du gerne vil købe, men mangler finansiering af en del af købesummen? Det kan Saxis også hjælpe dig med!

Vi har gennem tiden lavet forskellige samarbejder med finansieringspartnere som gør det lettere for dig, at finde den rette finansiering til dit virksomhedskøb.

Herunder vil jeg gennemgå de forskellige muligheder du har for, at finde finansiering, udover hos din egen bank.

Opr-finance

Hos OPR-Finance kan du søge om et virksomhedslån op til 400.000 kr.

Prisfastsætningen hos OPR-Virksomhedslån er åben og klar: Der opkræves ét fast ekspeditionsgebyr, som omfatter alle virksomhedslånets omkostninger. Således ved du, på forhånd, hvad virksomheden skal betale for hele virksomhedslånet. Afbetalingen af virksomhedslånet sker i ligelige månedlige ydelser.

Lånet udbetales med det samme ansøgningen bliver godkendt og det kan derfor gå meget hurtigt fra du søger til du har kapitalen til at købe virksomheden.

Husk at regne på afbetalingen af lånet og om det kan hænge sammen med økonomien i den virksomhed du vil købe inden du ansøger om at låne. Det er generelt en god idé at have regnet på finansieringen af købet inden du går for langt i forhandlingerne med sælger.

Kravene til at ansøge om finansiering via OPR-Finance er:

  • Du skal have en dansk virksomhed, der er registreret i Det Offentlige Ejerregister
  • Virksomhedens ansvarshavende personer skal opfylde OPR-Finance`s vilkår og betingelser
  • ​Hverken virksomheden eller selvskyldnerkautionisterne må have betalingsforsømmelser, eller andre anmærkninger, i RKI
  • Selvskyldnerkaution fra én privatperson, såfremt lånebeløbet maksimalt er på 100.000kr. For lånebeløb over 100.000kr. kræves selvskyldnerkaution fra to privatpersoner

Mange banker stiller store krav om sikkerhed for, at du kan tilbagebetale et eventuelt lån. Især som ny eller mindre virksomhed kan det være svært at få et erhvervslån i banken. Derfor kan et lån hos OPR være den mulighed du mangler, for at kunne gennemføre dit virksomhedskøb.

Lendino

Lendino er en crowdlending platform hvor du kan søge om lån blandt flere tusinde private investorer som har penge de vil have forrentet.

Det foregår ved, at du udfylder en ansøgning, Lendino kreditvurderer din virksomhed og godkender din ansøgning.

Derefter kommer dit lån op på Lendinos lånemarked hvor de private investorer kan vælge om de vil låne deres penge ud til dig.

Hvis dit lån bliver finansieret vil du få udbetalt pengene til din konto.

Den rente, din virksomhed skal betale, inkluderer renten, du betaler til långivere og Lendinos gebyrer. Ud over risiko afhænger den endelige rente af, hvor udførligt du udfylder din ansøgning og hvilken sektor din virksomhed tilhører.

Kreditklassen og din årlige rente samt ÅOP bliver beregnet, når du indsender din ansøgning. Beregningen forudsætter, at ansøgningen godkendes af Lendino.

Da det er de private investorer der tager stilling til om de vil låne dig penge eller ej, er det også lettere at blive godkendt til at søge om lån gennem Lendinos platform, end i de fleste banker. Man kan til gengæld heller ikke være sikker på, at lånet bliver finansieret selvom man bliver godkendt til at søge.

Lendino udbyder alt fra annuitetslån med månedlige ydelser til bullet-lån, hvor hovedstolen forfalder ved lånets udløb.

Her kan du læse mere og ansøge om et lån gennem Lendino

Sælgerfinansiering

En anden måde at finansiere virksomhedskøbet er ved at lade sælgeren låne dig noget af købesummen.

Hvis du laver en aftale med sælgeren om at købssummen udbetales over tid i stedet for på én gang, kan du overtage virksomheden og betale sælgeren ud af det overskud der genereres.

Dette kaldes også en earn-out aftale. Det har jeg skrevet en artikel om – læs den, klik her

Har du nogen spørgsmål omkring finansiering af virksomhedskøb er du altid velkommen til at kontakte Saxis på info@saxis.dk eller +45 33 60 29 29

Artikler som også interessere dig

Hvordan finder man en virksomheds værdi? Alexander Skieller 2020-03-18
Køb en virksomhed, som mangler det DU kan Alexander Skieller 2020-02-26
”Salget gav mig mere tid til familien” Alexander Skieller 2020-02-11
Bedre annoncer, mindre besvær Niels Ryding Olsson 2019-10-02
Hvordan prissætter man sin virksomhed? Niels Ryding Olsson 2019-08-08