Frederik på 20: “Hvis du ville beholde virksomheden, tænkte du ikke på at sælge den”

Frederik er 20 år gammel og kommer fra birkerød. Han har altid haft interesse for iværksætteri og elsker især følelsen af at skabe noget fra bunden og se det udvikle sig.

Frederik har solgt sin virksomhed

Frederik har for nyligt solgt sin virksomhed Fitnesskassen.dk på Saxis.dk og det synes vi er ret sejt i hans unge alder. Vi har taget en snak med Frederik om salget for at høre om hans tanker omkring det.

Det startede med en interesse

“Jeg har trænet de sidste 4 år og er igennem min træning blevet inspireret af industrien. I slutningen af 2018, kom jeg i kontakt med den tidligere ejer af fitnesskassen.dk – og spurgte om han kunne være interesseret i at sælge.

Det var han, og jeg købte fitnesskassen lige inden nytår, med et mål om at se hvor meget jeg kan få virksomheden til at vækste. Fitnesskassen er en abonnementstjeneste, hvor medlemmer hver måned modtager en lækker kasse med 8-12 forskellige fitness relaterede produkter. Det kan f.eks. være drikke, protein barer, snacks, og andre proteinrige produkter.”

For Frederik var det ikke bare et spørgsmål om at overtage en virksomhed, men lige så meget et spørgsmål om at forløse et potentiale. Både hans eget og virksomhedens.

“Jeg så et potentiale. Jeg kunne se at der var mange ting der kunne forbedres, og da jeg selv trænede og har ret godt styr på de mange forskellige fitness/sundheds produkter tænkte jeg at det kunne være et sjovt projekt.

Fra overtagelsesdagen, gik jeg igang med at lave ny hjemmeside, nye priser og ændre på kasserne. Inden jeg overtog var det ikke blevet markedsført i et godt stykke tid. Jeg begyndte derfor at skrive til en masse forskellige influencers og brugte influencer marketing til at komme ud til nye kunder.”

Husk at nyde livet

Da Frederik følte at han havde fået det ud af virksomheden som han ville have, var det tid til at nyde livet og hans unge alder lidt igen og han valgte derfor at afhænde selskabet til en ny ejer.

“Jeg er igang med mit sabbatår, og kunne rigtig godt tænke mig at nyde de sidste par måneder inden jeg starter studie, ved bl.a. at rejse. Og der ved jeg, at jeg ikke ville kunne opretholde en konstant vækst, ligesom jeg har gjort fra da jeg overtog. Jeg er dog stadig på udkig efter nye projekter.”

Et spontant men godt salg

“Salget var forholdsvist spontant.” fortæller Frederik, “det gik enormt hurtigt. Men jeg er glad for den beslutning jeg har taget, og jeg har fået det ud af virksomheden som jeg gerne ville.

Det var en hurtig process, og meget ukompliceret. Det gik super hurtigt og inden jeg nåede at se mig om var alt overdraget til de nye ejere. Jeg tog til London dagen efter salget, med et par kammerater i en weekend.

Det var en rigtig god følelse, at have bygget noget op, og så at kunne give det videre, og se om de kan gøre fitnesskassen til en endnu bedre virksomhed.

Jeg føler at jeg opnåede det jeg gerne ville med fitnesskassen.

Salget har betydet del mere fritid til at nyde mit sabbatår, uden at skulle svare på mails, finde nye produkter og poste på de sociale medier.”

Et råd fra Frederik

Vi spurgte Frederik om han havde et råd til andre unge mennesker som måske står i samme situation og overvejer at sælge deres projekt.

“Hvis tanken strejfer én, at man muligvis gerne vil sælge, er det et godt tegn på at man gerne vil noget andet og at beholde virksomheden ikke er 100% det man gerne vil. For hvis det var det, ville tanken om at sælge ikke være der.”

Og med de ord slutter vores samtale og vi ønsker Frederik alt det bedste fremover og god vind i sejlene med de fremtidige forretninger.

Hvis du er nysgerrig kan du finde fitnesskassen her:

Fitness kassen

ArtiklerKøb og salg af virksomhederSalg af virksomhedSælgercases | ArtiklerSælgere på Saxis

Artikler som også interessere dig

Grafikr om fravalget af en investering Niels Ryding Olsson 2021-02-19
6 Råd: Sådan kommer du i gang med influencer marketing Niels Ryding Olsson 2021-02-09
36 årig iværksætter: “Tænk at jeg har skabt noget, som an... Niels Ryding Olsson 2021-01-21
Oliver på 18 år: “det er fedt at andre kan få succe... Philip Roager 2020-10-22
Køb af ny hjemmeside? Pas på den her slags ulovlige SEO Niels Ryding Olsson 2020-09-22