Denne annonce er inaktiv.
Søg på lignende virksomheder

Få besked hvis annoncen bliver aktiv

Etableret webshop med have- og boligartikler

Ansatte
Under 5
Flytbarhed
Kan flyttes
Region
Midtjylland
Gem annonce
Fuldautomatisk drift, 40.000 på nyhedsbrev, topkarakter på Trustpilot

Hokus Krokus - www.hokuskrokus.dk - er en webshop startet i 2014 med fokus på haveartikler, men siden mere og mere bolig. Det primære salg er i Danmark, men fra primo 2023 også salg i Tyskland, Sverige og Holland på tilhørende .de, .se og .nl domæner - domæner til yderligere lande ejes. Der er god vækst i salg til Sverige og Tyskland. Lageret håndteres fuldautomatisk af DSV i Kolding (flyttes til Horsens 2024) - så 100% styr på logistik og nem at overtage. Der er 40.000 modtagere af nyhedsbrev. I den daglige drift er kun 1 person, da lageret håndteres eksternt, og jeg ønsker at prøve nye ting. Er også åben for salg hvor jeg helt eller delvist fortsætter. Let omsætteligt varelager på 800.000 (ikke inklusiv i pris).

Økonomiske nøgletal

Omsætning ligger typisk omkring 4 mio. ex. moms. Resultat har gennem årene ligget +/- 0 (udover 2021 Corona salg der gav +500.000), men det er med en udmærket indeholdt løn til ejer og relativt høj husleje til DSV lager. Drives forretningen sideløbende med anden webshop må lønnen forventes at kunne nedbringes, hvilket vil give et fornuftigt plus. Samtidig er der potentiale til betydelig økonomisk optimering, hvis man i forvejen har effektivt lagersetup, modsat i dag hvor jeg af tidsmæssige årsager har outsourcet lager til DSV - det kan gøres en del billigere. Men grundlæggende er der et meget veletableret fundament for øget omsætning gennem udvidet sortiment og markedsføring.

Overskud før skat: 0 DKK

Produktet

Webshoppen sælger ting til have og bolig. Sortimentet er grundigt optimeret gennem flere år og der er er således grundige data på hvad der sælger godt.
Shoppen har fokus på produkter af ordentlig kvalitet - ikke billigt skrammel og ikke luksus. En god mellemting, og mange af kunderne kommer igen og igen. Der har altid været fokus på meget høj kundeservice, og det er således en selvfølge, at der medfølger en Trustpilot på 4,9.

Markedsføringskanaler

Primær markedsføringskanel er Google Ads samt nyhedsbrev med 40.000 aktive modtagere i MailChimp. Der er også Facebook med 12.000 følger og Instagram med dog blot 1.000 følgere. Der vurderes at være ganske betydeligt potentiale ved øget fokus på Instagram og anden markedsføring.

Omkostninger

Der er kun lønomkostninger til ejer, og det er indtil videre sat ud fra hvad virksomheden har kunne dække.
Derudover er der husleje til det eksterne lager hos DSV, hvilket selvsagt også kan fravælges hvis man allerede driver anden webshop (opsigelse 6. mnd.). Derudover er der ingen væsentlige omkostninger. Der er ingen gæld.

Shopsystem

Aktiver

Webshoppen drives fra kontor i privat bolig i Viborg og delvis fra kontorfællesskab i Aarhus (uden binding). Alt varelageret består af varer uden udløbsdato og som har vist sig stabilt sælgende gennem flere år. Det er således et optimeret varelager, som nemt kan rykkes.

Varelager på 800.000 kr. er ikke inkluderet i prisen Sælger ønsker at sælge sit varelager men det er ikke en del af udbudsprisen.

Virksomhedens historie

Min egen baggrund starter med etablering af det sociale medie Arto, der blev drevet sammen med internetkoncernen Freeway. Da det med tiden ikke længere gav mening at drive dette pga. konkurrencesituationen fra udenlandske giganter, valgte jeg at etablere Hokus Krokus for at prøve kræfter med internethandel. Da det krævende meget energi med mine tidligere engagementer i internetbranchen, valgte jeg dog at køre Hokus Krokus lidt roligt, for lige at få et pusterum.
Jeg er dog nu efterhånden nået dertil, at jeg gerne vil prøve kræfter med nye store projekter - har selv nogle stykker på tegnebrættet, men er også åben for nye konstallationer.
Hokus Krokus har en velfungerede shop løsning baseret på PrestaShop, et fuldautomatisk lager og et godt sortiment. Men den mangler et skub både i forhold til flere varer og mere markedsføring. Derfor vil en oplagt køber være nogen der måske allerede har andre shop, og har musklerne økonomisk og markedsføringsmæssigt til at få virksomheden op på næste niveau. Jeg er helt åben for bare et rent salg, men også et hvor jeg med mine kompetencer og netværk fortsætter i et eller andet format.

Markedet

Hokus Krokus startede med fokus på haveartikler og der er et kæmpe marked, særligt hvis sortimentet udvides. I de senere år har der været øget fokus på boligartikler og der er markedet selvsagt også meget stort.

Svagheder/udfordringer

Den største udfordring i virksomhed i øjeblikket, er at der mangler flere varenumre. Der skal være et større udbud af varer og derfor tror jeg virksomheden vil udvikle sig bedst hos en ejer som har fundamentet for dette. Desuden mangler der fokus på markedsføring via SoMe.

Stærke sider

Det der har været meget fokus på, har været at skabe en shop der er meget nem at bruge og hvor der rigtig gode produktdata i form af gode og mange billeder og produktoplysninger. Her skiller virksomheden sig positivt ud i forhold til konkurrenter. Og det er en feedback der kommer igen og igen fra kunderne, at de er glade for at bruge shoppen. Desuden har der altid været fokus på høj kundeservice, så kunder kommer igen og igen.

Vision

Jeg drømmer om virksomheden kommer til at dække bredere indenfor varer til have og bolig. Mange af varerne bliver solgt som gaver, og målet er et Hokus Krokus også bliver en standard go-to webshop, når man ikke lige kan finde på en gaveidé. Shoppen skal inspirere gennem et velorganiseret sortiment og god præsentation af produkterne. Desuden er der allerede i 2023 kommet gang i salget til primært Sverige og Tyskland og jeg vil gerne at forretningen vokser på disse nye markeder.

Ideel køber

Den idéelle køber vil jeg vurdere er en større internet detailvirksomhed som allerede driver flere webshops. Således vil Hokus Krokus kunne integreres i et eksisterende drift setup - lager, indkøb, markedsføring etc - og således opnå økonomiske stordriftsfordele her. Desuden nogen der har erfaring og ekspertise til at markedsføres produkterne online, da jeg vurderer at det allerede eksisterende sortiment har væsentligt øget potentiale, også i Sverige og Tyskland.
Men køber kunne også være detailforretninger der ønsker en udvidelse af deres eksisterende sortiment på en hurtig og effektiv måde. Hokus Krokus har både gode aftaler, produktdata, gode salgsdata og et optimeret varesortimentet.

Opstartshjælp

Jeg er helt åben over for alle konstallationer, herunder også at fortsætte med forretningen i et nyt setup. Jeg er bosiddende i Viborg, men kommer gerne i hele det nord- og midtjyske område.

Brug for rådgivning omkring køb eller salg af virksomhed?
Få hjælp af en virksomhedsmægler

Ekstra information

Visninger:
1435

Sælger kontaktet:
3

Følger annoncen:
7

Annonce id-nummer:
36841

Årsag til salg:
Fokus på andre forretninger

Annonce oprettet den:
08-11-2023
Udbudspris 2.000.000 DKK