Denne virksomhed er ikke længere til salg. Søg på lignende virksomheder

Platform: Salg af vin direkte fra vinbonden til kunden

Ansatte
Ingen
Flytbarhed
Kan flyttes
Region
Midtjylland
Gem annonce
theCoWine. Åben for salg i Danmark, Portugal. Med mulighed for at åbne 4 markeder yderligere på kort tid.

Er du interesseret i vin, eller går du med drømmen om at sælge vin på tværs af EU?
Dette var netop grundet til at theCoWine.com blev bygget. Vi samarbejder pt. med lidt over 50 vingårde på tværs af Ungarn, Italien, Spanien, Frankrig og Portugal. Derudover ejes momsnumre i Ungarn, Italien, Spanien, Frankrig, Portugal, Danmark og UK.

Se det for dig. En vin-platform hvor kunder kan handle vin på tværs af landegrænser - uden nogen form for samkøb. Derfor leveres vinen mellem 7-10 dage fra bestillingen er lagt.
Har du set vores Vin Finder? Den hjælper dig med at finde lige præcis den type vin som passer dine præferencer.

Økonomiske nøgletal

Omsætning: ~50,000dkk
Effektiv margin: ~8% (afhænging af salgsmix)
Vin solgt: 1,500 flasker

Hvorfor ikke overskud? Grundet investering i komplet salgsbar hjemmeside inklusiv Vin Finder.
Salget begyndte Maj 2022.

Overskud før skat: 0 DKK

Produktet

Vi tilbyder kunder at handle vin på tværs af EU. Lige nu kan kunder i Portugal og Danmark handle vin fra 5 vinproducerende lande.

Grundstenen er at gøre det så nemt for vinbonden og kunden som overhovedet muligt.
Flere gange har vinbønderne nævnt at de kender til/har samarbejdet med andre platforme - men ingen gør det så nemt for dem som theCoWine.

På hjemmesiden har vi indbygget en Vin Finder, som hjælper kunden med at finde lige præcis den type vin som kunden kan lide.

Markedsføringskanaler

Via Meta platforme, Google, og fysiske vinsmagninger.
Vi har i snit ~450 aktive brugere på hjemmesiden, 70% er landet via organiske søgninger.
Vi har ikke benyttet betalt markedsføring siden sommeren 2022.

Vi har 496 følgere på Facebook, og 1579 på Instagram.

Omkostninger

Lige nu har virksomheden meget lave omkostninger som begrænser sig til betalingsløsning, bank, GTranslate, MS Office.

Shopsystem

Aktiver

Ingen fysiske rammer. Alt er drevet fra hjemmet.

Virksomhedens historie

Det har været en fed rejse at bygge en platform op fra bunden. Fra at tage fat i tusinder af vingårde på tværs af EU, til at bygge kunderejsen, og samtidig arbejde mod visionen om, at platformen på sigt skal kunne servicere kunder i samtlige EU lande.

Tankerne er gået på hvordan vi skal skille os ud - både for kunderne, men også for vinbonden. Kan du få deres buy-in, bliver samarbejdet noget nemmere fremadrettet. For kunden? At fjerne begrænsningen på et samkøb (som set fra andre hjemmesider), så minimumskøbet er 6 flasker (altså en kasse), samt at implementere vores Vin Finder, som hjælper kunden med bedre at finde den vin de søger.
Er det så ikke dyrere at handle vin ved os? Vi samarbejder med et par vingårde som også samarbejder/har samarbejdet med samkøbsplatforme i Danmark. Her har vi allerede været billigere ved 6 eller 12 flasker vin, end konkurrenten. Hvordan det? Kunden kan selv optimere sit køb. Jo mere kunden køber, jo billigere bliver fragten = billigere flaskepris.

Med adgang til så mange vingårde, har man både mulighed for salg B2C, B2B, samt f.eks. at tilbyde en subscription service.

Der ligger alverdens muligheder for den næste ejer, som jeg frem til at overlevere virksomheden til.

Svagheder/udfordringer

Next Step for virksomheden opbygningsmæssigt vil være fuld automatisering af de underliggende processer (fragt, betaling til vingården, betaling moms/afgifter). Så har du nemlig en platform hvor du skal bruge mindre tid på manuelle non-value processor.

Herefter ligger en markedsføringsopgave som jeg ikke har kunne løfte (grundet tiden skulle bruges andre steder).
Ét spor er fuld alignment med Meta maskinerne (Wine Searcher, Vivino). Andet er Blog på hjemmesiden, samt ekstern markedsføring.

Til oversættelse af hjemmesiden til forskellige sprog kan den nye ejer nu benytte ChatGPT, som også kan lave Blogindslag! Der er pludselig kommet rigtig meget hjælp.

Størstedelen af tiden har hjemmesiden kun været drevet af 1 person.

Stærke sider

De stærke sider inkluderer tilgængelig, pris, mulighed for automatisering. En platform som allerede er åben for kunder i 2 lande, og som ejer flere momsnumre. F.eks. Vil du sælge vin i Spanien? Så har du allerede momsnummeret, du skal bare sætte hjemmesiden op til at have spansk sprog, samt sikre dine fragtaftaler fra Ungarn, Frankrig, Portugal, Italien og internt i Spanien.

Derudover er vores Vin Finder også et rigtig godt værktøj, som kan videreudvikles og integreres andre stedet på hjemmesiden eller i markedsføringen.

Strategi

Der er skrevet lidt om det tidligere.
Ellers Spørg.

Vision

Der er skrevet lidt om det tidligere.
Ellers Spørg.

Ideel køber

Det vil kræve at investere tid I at automatisere processerne, og herefter afhænger det selvfølgelig af købers intentioner.

Ellers vil det gavne at være en person som tidligere har købt/bygget online virksomhed - simpelthen grundet de erfaringer som vil være forbundet med det. Jeg har aldrig tidligere startet virksomhed, hvorfor nogle læringer har været længere tid undervejs.

Så skal du være klar på at smage på vin :-)

Opstartshjælp

Der er 2 muligheder for salg:
100%. Her vil jeg være tilgængelig indtil køber har fundet sig tilrette. Om det er 1 eller 4 måneder betyder ikke så meget. Det vigtigste er, at køber kommer ind i en rytme, og at virksomheden og vinbønderne overleveres på en forsvarlig måde.
Jeg er udelukkende interesseret i at sikre virksomhedens fremtidige succes - da jeg ønsker at se theCoWine ramme det potentiale som fremtiden bringer.

At køber ejer en større procentandel i virksomheden. Her vil jeg kunne supportere som det passer, men på sigt være en 'silent partner'.

Sælger tilbyder finansering

Finansiering udbetaling:
75.000 DKK
Finansiering løbetid:
12 måneder
Finansiering renter:
5 %
Brug for rådgivning omkring køb eller salg af virksomhed?
Få hjælp af en virksomhedsmægler

Ekstra information

Visninger:
2353

Sælger kontaktet:
4

Følger annoncen:
5

Annonce id-nummer:
36070

Årsag til salg:
Andet

Annonce oprettet den:
22-03-2023
Udbudspris 180.000 DKK