Denne virksomhed er ikke længere til salg. Søg på lignende virksomheder

Partnerløsning - CoolSax - Udlejning af robotter til undervands rengøring og polering

Hasserishøj, Aalborg
Ansatte
Under 5
Flytbarhed
Kan flyttes
Region
Nordjylland
Gem annonce
Faste større kunder med månedlige betalinger.
Søger en medejer

Ejer ønsker at finde en potientiel medejer til virksomheden ved salg af ejerandele.

Med udgangspunkt i et global marked for udlejning eller serviceydelser på over 200 mDKK årligt for professionelle akvarier og endnu mere for store drikkevands- eller fiskeopdræts-tanke, har virksomheden udviklet en semiautomatisk løsning som kan reducere omkostningerne væsentlig for kundernes nuværende løsning.

Virksomheden har i dag kunder fordelt ud over adskillige lande og består at kompetencer hovedsagelig inden for udvikling. Kunderne er kommet 'lidt af sig selv' og virksomheden har derfor behov for at udvikle kommercielle kompetencer.

Grundet de nuværende ejers andre aktiviteter ønsker ejerne derfor at afhænde hele eller dele af virksomheden til kompetente personer der kan videreføre virksomheden gennem vækstfasen.

Der er 8 eksisterende kunder.

Økonomiske nøgletal

Bruttofortjenesten er vendt fra underskud i udviklingsårene 2015 og 2016 til 200.000 DKK i 2017.

Vores likviditetsgrad er ca. 140%, mens vores afkastningsgrad stadig er negativ med ca. 13.5%. Vi forventer at vækstfasen hurtigt vil rette op på dette.

Overskud før skat: 197.000 DKK

Produktet

Rengøring og polering under vand i akvarier og vandtanke varetages af dykkere, hvilket er meget omkostningstungt da sikkerhedskravene til erhvervsdykning er høje.

Samtidig kan behovet for rengøring være flere gang ugentlig, hvilket skyldes at verdens akvariet ikke kan anvende kemikalier i vandet pga. at det vil skade dyrelivet.

Akvarierne lever af at sælge oplevelser om livet under vandet og det at publikum kan se tydeligt gennem vinduerne er derfor en væsentlig del af oplevelsen og dermed successen linket til salget af entrebilletter.

Robotter kan reducere denne omkostning væsentlig, samtidig med at andre personer end dykkere kan anvende robotten, hvilket gør det til en yderst attraktiv løsning.

Virksomheden har udviklet en produktløsning baseret på et modulært produkt med produktion hos underleverandører og hovedsagelig udlejning til kunderne.

Når en kunde er etableret er der derfor tale om fast månedslig omsætning som ikke kræver yderligere salgsarbejde. Bruttofortjenesten er derfor eksponentielt voksende.

Markedsføringskanaler

Indtil dato har virksomheden arbejdet med salg både via egen salgskanal og distribution. Der er dog til dato ikke opnået salg via udenlandske distributionskanaler og eksisterende kunder er kommet fra egen hånd.

Vi har deltaget i enkelte messer og promoter produkterne via sociale medier.

I vækstfasen er der planer om af promote yderligere via messer, i diverse fagblade og via en aktiv og fokuseret salgsindsats.

Omkostninger

Virksomheden har aldrig haft omkostninger til løn, idet ejerne har arbejdet uden løn gennem hele forløbet. De faste omkostninger er ca. 10.000 DKK/md.

Aktiver

Virksomheden består af to hjemmearbejdspladser samt ca. 45m2 værksted der anvendes til service og samling af produktet.

Produktionen varetages af underleverandører.
Inventaret består af robotter til salg eller udlejning, maskiner og diverse værktøj.

Varelager på 2.850.000 kr. inkluderet i prisen Sælger tilbyder at få varelager med som en del af udbudsprisen.
Inventar på 200.000 kr. er ikke inkluderet i prisen Sælger ønsker at sælge sit inventar men det er ikke en del af udbudsprisen.

Virksomhedens historie

Virksomheden har rod i to tyske maskiningeniører som fik en henvendelse fra et hollandsk akvarie for ca. 18 år siden gående på om kan kunne lave en mekanisk løsning til rengøringsudfordringen som kunne reducere omkostningerne og skabe mere fleksibilitet i driften i et akvarie.

Grunden alderdom overtog CoolSax disse produkter og har sidenhen videreudviklet produkterne og sat dem i produktion hos underleverandører.

Markedet

Markedet er globalt. Der eksisterer i dag over 3000 akvarier i verden der har en størelse som gør at vores produkt er attraktivt. Dette svarer til en omsætning på rengøring på ca. 130 mDKK/år og 90 mDKK/år for polering (slibning) ved vores priser.

Virksomheden har ligeledes modtaget henvendelser fra markedet med store vandtanke, f.eks. til drikkevand, idet der i øjeblikket sker en del udvikling på dette marked, især på lovgivningen, som fordre brugen af et produkt som det virksomheden tilbyder.

Dit anslås at markedet for sådanne store drikkevandstanke er på 200.000 kunder i verden (2.000 i Danmark). Dette markeds værdi estimeres til mere end 20 miaDKK årligt.

Der eksisterer i dag en konkurrent i akvarie market med et lignende produkt, mens der eksisterer flere i markedet for drikkevandstanke. Konkurrencen består dog fortsat hovedsageligt fra dykkere.

Det forudses at man vil kunne gøre væsentlig indhug på disse markeder ved en massiv salgsindsats.

Svagheder/udfordringer

Virksomheden er udfordret på salg og kommercielle kompetencer.
En køber skal derfor kunne bidrage med kommercielle kompetencer.

Stærke sider

Virksomheden er stærk på udvikling og teknologi og har allerede opnået et brand i markedet.

Med en massiv og fokuseret markedsførings- og salgs-indsats vil kunne fastholde virksomhedens first-mover-position i markedet.

Strategi

Virksomhedens strategi er er styrke virksomheden med de nødvendige kompetencer inden for salg og markedsføring via et delvist salg til en eller flere personer eller virksomhed. Dette kunne også være via et partnerskab med virksomhed som har en eksisterende salgskanal.

Vision

Visionen er at opnå op mod 20% af markedet og dermed flere hundrede robotter udlejet.

Ideel køber

Den ideelle køber besidder de nødvendige kommercielle kompetencer og netværk for at virksomheden kan flytte sig op gennem vækstfasen.
Typisk vil disse kompetencer have været udviklet igennem en længere karriere med salg og markedsføring af lignende tekniske produkter uden at det dog behøver at være inden for akvariebranchen.

Opstartshjælp

De nuværende ejere er interesseret i at blive i virksomheden, hvis det er et gensidigt ønske, alternativt stå til rådighed efterfølgende for at sikre en sikker viderefølgelse af virksomheden.
Virksomheden har tidligere opnået tilsagn fra bla. Vækstfonden om et vækstlån som kan anvendes til at booste en ny ejers indskud.

Beliggenhed

Brug for rådgivning omkring køb eller salg af virksomhed?
Få hjælp af en virksomhedsmægler

Ekstra information

Visninger:
6732

Sælger kontaktet:
6

Følger annoncen:
11

Annonce id-nummer:
31144

Årsag til salg:
Fokus på andre forretninger

Annonce oprettet den:
17-03-2019
Søger en medejer

Ejer ønsker at finde en potientiel medejer til virksomheden ved salg af ejerandele.

Udbudspris 2.000.000 DKK