Les Deux-medstifter: ”Jeg er tilhænger af at man færdiggør sin uddannelse”

Andreas_von_der_heide

Les Deux er et forholdsvist nyt dansk tøjmærke, der er i rivende vækst og som på forholdsvist kort tid har vokset sig stort på tværs af kontinenterne. Medstifter, Andreas Von Der Heide, deler her ud af tips til hvordan det kunne lade sig gøre, samtidigt med at han har passet sit studie i jura, ved Københavns Universitet.

Læs også: Les Deux: Sådan sparer du 50 mio. på at indtage det kinesiske marked

Iværksætter blandt meget andet

For bare 5 år siden havde jeg ingen idé om den rejse jeg stod foran. Når denne artikel ryger ud til alle jer ”Aminoer”, er jeg i fuld gang med mit indsalg til SS16 (Spring Summer 16) i New York.

Mit navn er Andreas von der Heide og jeg er efterhånden 26 år. Jeg er medejer af det danske tøjfirma, Les Deux som i februar måned blev kåret til et af de vigtigste profitable danske tøjmærker og har netop været med i opkøbet af interiørvirksomheden By Nord Copenhagen.

Ved siden af mit liv som iværksætter er jeg i fuld gang med at skrive min kandidatafhandling ved Københavns Universitet. Da jeg i 2010 fik søsat Les Deux var jeg netop gået i gang med jurastudiet. Dengang havde vi én T-shirt (den historie kender I, eller kan I læse meget mere om via diverse artikler) og en masse drømme. Der var hverken råd eller arbejde nok til at gå fuldtid, men her supplerede SU’en fantastisk op omkring mine ambitioner om at få Les Deux til at lykkedes.

Modsat mange andre iværksættere, så er jeg tilhænger af, at man færdiggør sin uddannelse – vi får trods alt en af den danske stat – og det er der mange måder at gøre på. Jeg vil gerne fortælle jer om min måde at skrue en dagligdag sammen på som iværksætter, far, kæreste, jurastuderende og ultraløber.

Tidligt på mit jurastudie var frustrationerne mange, da jeg ikke vidste, hvilken vej jeg skulle gå, jura- eller iværksættervejen. Der kom en skillevej, hvor jeg måtte vælge, hvor jeg ville lægge mit fokus. Efter at være udtaget til et talentnetværk hos et af Danmarks største advokatvirksomheder fandt jeg ud af at jeg egentligt ikke brændte for juraen, men nærmere min frihed og livsstil som iværksætter.

Prioritering, planlægning og mere prioritering

Hele mit liv er jeg blevet mødt af folk der sagde at jeg ikke kunne det jeg ville, hvilket har resulteret i utallige maraton, ironman, 250 kilometer løb gennem Sahara og livet som iværksætter. Tanken om at sidde som ”slave” under en gammel partner i et advokatselskab tog livet af mig, så jeg måtte indrette mig efter min drøm, Les Deux.

Jeg valgte at droppe AL undervisning – som i min optik er spild af tid – da jeg måtte optimere min tid bedst muligt. I løbet af et år er der eksamensperiode 2 gange med 3 eksamener i hver periode.  Min  fremgangsmåde er bygget op i tre trin:

1Køb pensumbogen (14 dage før eksamen)

2. Strukturer din tid (14 dage)

3. Eksekvér (eksamen)

Når bøgerne er købt, deler jeg min læsning op i emner og danner mig en labyrint, som jeg kan arbejde mig igennem. På den måde kan censor springe rundt i emnerne og jeg kan følge med ved at gå gennem labyrinten i hovedet.

En dag i min eksamensperiode ser således ud: Jeg står op kl. 05.30, møder på kontoret kl. 06.30, arbejder med mit team frem til kl. 17 og fra kl. 17 til 01-02 lukkes telefon, E-mail etc. Her bliver fokus lagt på at læse. Når jeg er færdig med læsningen er det i seng og sådan foregår det i 14 dage. I perioden er al socialliv valgt fra og der er kun to ting i mit hoved – min virksomhed og min eksamen.

Læs også: Andreas Von Der Heide om ekstremsport og iværksætteri

 …Jura?

Du sidder nok og tænker på, hvorfor jeg har valgt at færdiggøre mit studie. Det handler for mig om at være den bedste jeg overhovedet kan blive. En uddannelse giver mig nødvendigvis ikke en viden om et specifikt emne, men derimod en tankegang – en metode.

Jeg er dog overbevist om at unge iværksættere, som både kan kapere studie og iværksætteri, står ti gange stærkere end den dygtigste elev på holdet. Den viden som du får fra iværksætteri er unik. Du lærer af modstand og at kæmpe for det du værdsætter mest – din virksomhed. Du finder hurtigt ud af, hvor nødvendigt et stærkt netværk er og at det der står i bogen oftest ikke er sådan det fungerer i det rigtige liv.

Jeg glæder mig til at få afleveret min afsluttende opgave og lagt juraen på hylden som et overstået kapitel, men jeg tager metoden med mig resten af livet som iværksætter.

Næste stop for mig er Tokyo, hvor vi har fået godt hul på markedet og rejsen er kun lige begyndt. Om blot to uger vender jeg næsen hjem mod Danmark, hvor vi lancerer en Les Deux øl under den danske modeuge i samarbejde med Nørrebro Bryghus, for ikke at glemme vores shop in shop åbning i Magasin.

– Impossible is nothing –

Læs også: Derfor skal du bruge en advokat til overdragelseskontrakten

Interviews Og Gæsteblogs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Artikler som også interessere dig

Icebreaker Urban – ismaskinen der får folk til at f... Philip Roager 2018-10-16
Glem dine følelser, hold fokus og sælg rationelt Philip Roager 2018-09-11
SEO tendenser i 2018 Anders Hahn Madsen 2018-01-17
” Er det nu vi skal gøre noget 100% sammen? Det var han ... Kasper Hansen 2017-10-11
23-årig studerende køber virksomhed på Saxis: Arbejd hård... Kasper Hansen 2017-03-21