Andreas Von Der Heide om ekstremsport og iværksætteri

 

Andreas Von Der Heide

Af: Andreas Von Der Heide

Iværksætteri for mig er mange ting, men handler først og fremmest om at bygge sine drømme og skabe det liv man drømmer om. For mig handler iværksætteri om glæde og frihed.

Jeg vågner hver morgen, og kan ikke vente til, at jeg rammer kontoret og får sat dagen i gang. Hos Les Deux har vi skabt en lille familie,  som hver dag kæmper for det samme mål – vi skal være en modevirksomhed, som kan spille med på den internationale modescene. Vi er nået langt på fem år, men vi er bestemt ikke tilfredse – vi vil MEGET mere.

For at nå vores mål handler det om at være fokuseret og vide præcis, hvilken retning vi skal løbe, for ikke at løbe forgæves. Vi har et hovedmål og ud fra det, bliver der skabt en masse delmål. Et af mine delmål var, at få ryddet ud i en masse tanker og oplevelser jeg har haft i mit. liv Jeg skulle på en rejse for at give slip på alt det dårlige og komme tilbage til min virksomhed med 100 procent fokus og gerne være vokset som person.

Læs også: Les Deux: Sådan sparer du 50 mio. på at indtage det kinesiske marked

Som iværksætter har man det med at have gang i mange ting og selv holde styr på at de bolde man kaster op i luften også bliver grebet igen, men i takt med at din virksomhed vokser, er du tvunget til at lære at holde fokus og give ansvar fra dig. Personligt har jeg både kæmpet med fokus og det at give ansvar fra sig. Richard Branson som er et af mine forbilleder, siger det meget klart: ”If you want to grow – you have to let go.”.

Gennem en uge, hvor jeg løb 250 km. var der mange ting der gik op for mig. Jeg arbejdede med mig selv, hver dag når jeg løb, men især om aftenen, hvor der ikke var telefoner, e-mails eller fjernsyn, fik jeg tænkt tanker. Hverdagen flyver afsted, men det er når man finder roen, at man udvikler sig selv og sin forretning.

Forestil dig at stå op kl. 6 om morgenen, hver dag i 5 dage, pakke din taske og dit telt ned inden du indtager morgenmaden, velvidende at der ligger en tur gennem ørkenen på mellem 40-90 km. i 50 graders varme. Så lover jeg dig for at du bliver fokuseret. Du ved at soveposen skal nederst og vandet skal øverst. Du ved præcis, hvor dine saltpiller er og hvad tid du skal tage dem. Du ved, hvordan du skal agere, alt efter hvordan din krop har det og dine sanser er skarpere.

Den fokus jeg havde mens jeg løb, har jeg taget med hjem i min forretning. Fokus er blevet mit nøgleord og skal være det, der gør os berettiget i de markeder vi er på og skal være med til at skabe yderlige vækst. Vi skal blive bedre til at tjene penge på hvert enkelt produkt, vide hvilke varer der skal skæres fra og blive endnu mere skarpe på udviklingen, så vi ved at det vi udvikler bliver en succes.

Jeg havde et kamerahold med på turen, hvor du kan se, hvordan jeg tackler modstand og nyder medgang – ligesom iværksætteri, hvor du hver dag vil møde nye udfordringer, og hvor det handler om, hvordan du tackler disse udfordringer.

Læs også: Benelizer vil gøre det nemmere for dig at træffe de rigtige beslutninger i din virksomhed

For mig er iværksætteri og ekstremsport det samme:

  1. Du sætter dig et mål
  2. Du arbejder hårdt
  3. Du møder modstand
  4. Du viser vilje til at komme igennem
  5. Du kommer (forhåbentligt) ud på den anden side
  6. Du når det mål

Tag med på rejsen og se min tur gennem ørkenen og husk:

When the going gets tough the tough get going!

http://dontt.dk/eksklusivt-se-hele-filmen-med-andreas-von-der-heide-igennem-250km-i-oerkenen-2/

Interviews Og Gæsteblogs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Artikler som også interessere dig

Icebreaker Urban – ismaskinen der får folk til at f... Philip Roager 2018-10-16
Glem dine følelser, hold fokus og sælg rationelt Philip Roager 2018-09-11
SEO tendenser i 2018 Anders Hahn Madsen 2018-01-17
” Er det nu vi skal gøre noget 100% sammen? Det var han ... Kasper Hansen 2017-10-11
23-årig studerende køber virksomhed på Saxis: Arbejd hård... Kasper Hansen 2017-03-21