Gymnasiefest billet- og barsystem - solgt over 30.000 billetter.

Ansatte
Ingen
Flytbarhed
Kan flyttes
Gem annonce
Brugevenlig og effektiv fest-app med stort gymnasie som kunde

Vokato er et billet- og barsystem i en app, skræddersyet til gymnasiefester. Konceptet er at have hele festen i sin lomme og gøre det så nemt for brugeren som muligt at være til en fest. Misionen bar Vokato har altid været at minimere kø og gøre det nemmere for arrangøren at gøre det de gør bedst, at holde en fest. Siden vores første afholdte billetsalg i 2018 er der solgt over 30.000 billetter. Siden lanceringen af barsystemet i 2022 har vi formidlet salget af over 4.000 bestillinger. Alt i alt har Vokato formidlet transaktioner for lidt over 3,6 milioner kroner.

Regnskab

Afkastningsgrad
17%
Soliditetsgrad
-64%
Likviditetsgrad
2%

Økonomiske nøgletal

Vokato har en årlig omsætning på 613.000

405.000 fra Billetsalg
208.000 fra Barsalg

Som hovedregel er 3,8% af omsætningen Vokatos variable profit.

Efter transaktionsudgifter ligger der et resultat på cirka 26.000
Efter faste udgifter som serverhosting og revisor er der et beskedent overskud på 8.875 kr.
Dette dækker alle faste udgifter, så al omsætning og overskud over nuværende niveau er ren profit. En rigtig god vækstcase hvis man har tiden og energien til at nå bredere ud.

Produktet

Billetsystemet er det hurtigste på markedet, kan uden problemer få 1.000 igennem døren på en time. Det er et idiotsikkert system som kan læres af alle på 30 sekunder. Systemet giver nem mulighed for at købe sin billet på få sekunder med betaling af det integrerede mobilepay. Uni-login er integreret i appen, så bekymrede festudvalg kan være sikre på at kun elever på skolen kan købe billet til skolens fester. Som kirsebær på toppen er der også indbygget automatisk refunderinger, hvis billetten ønskes refunderet før, her undgås en masse kundesupport. Vokato tjener penge her ved at lægge et gebyr ovenpå billetprisen.

Barsystemet er designet til at kunne give brugeren nem og overskueligt overblik over barkortet og gør det også nemt at købe drikkevarer på få sekunder. Fordelen med barsystemet over mobilepay som ofte bliver brugt til gymnasiefester er at Vokato kan undgå det snyd der så ofte kan forekomme med mobilepay alene. Det giver festudvalget en sikkerhed og undgår et tab på 10% af deres omsætning i baren. Samtidig giver dette digitale menukort mulighed for at bar personalet kan undgå hurtig hovedregning. Alt i alt er barsystemet skræddersyet til at effektivisere servicen i baren, forbedre overblikket for brugeren og undgår omsætningstab. Vokato tjener penge her ved at lægge tage en procentdel af omstæningen.

Adminsiden og dertilhørende "Dashboard" app giver event arangøren mulighed for at oprette events og er samtidig et nemt og elegant overblik over deres begivneheder og deres igangværende billetsalg. Herfra kan man se hvor mange og hvem der har købt billet og se grafer over hvordan salget bevæger sig.

Appen lever op til alle GDPR regler og giver brugeren mulighed for automatisk at slette deres informationer hvis dette ønskes. Automatiske notifikationer er indbygget for at kunne underretter brugerne når der kommer en ny begivenhed og andre relevante underretninger.

Markedsføringskanaler

Omkostninger

Årlige udgifter inkl. moms
Revisor: 9.625
Serverhostning: 4.455
Evt. landingpage 3.050

Virksomhedens historie

Vi var 3 gutter på handelsskolen der startede virksomheden i forbindelse med et innovations projekt. De første 2 gutter sprang fra i løbet af de første år eller to. Tilbage stod jeg og prøvede at færdigudvikle systemet med en ekstern udvikler. Det lykkedes mig at lancere systemet på vores egen handelsskole mens vi stadig gik i 3.G Derefter fik hurtigt flere kunder, op til 5 forskellige gymnasier i trekantsområdet.

Corona satte dog en stopper for den gode vækst og vi mistede alle gymnasierne på nær vores gamle handelsskole som vi fortsat har en rigtig god kunderelation med. Da vi tabte momentum, mistede jeg motivationen til at bære det videre dog.

Markedet

Stort set alle gymnasier og universiteter i Danmark har et festudvalg og/eller en fredagscafé tilknyttet. Praktisk talt alle studerende har dermed brug for et system til at formidle deres omsætning.

Vores konkurrenter på markedet er større billetsystemer, dog uden barsystem. Som ikke på nogen måde fokuserer på gymnasier eller universiteter. De har dermed for mig at se, et ikke optimalt produkt og et fokus der ligger andetsteds.

Hele markedet vil nok ligge på cirka 12 milioner om året. Konservativt 300.000 i omsætning pr. gymnasie med fesudvalg og fredagscafér. Konservativt 40 gymnasier med festudvalg og fredagscafér

Svagheder/udfordringer

Den største udfordring er umiddelbart festudvalgenes manglende encitament til at få et bedre eller billigere system. Den sociale risiko på skolen at satse på et nyt system kræver overtalelse og helt klart nemmest med en personlig indgangsvinkel.

Manglende integreret studiekortsløsning som nogle konkurrenter har.

Stærke sider

Med Vokatos kombination af billet og barsystem, så tror jeg idag at det ville være svært at miste en kunde når først de er overtalt.

Når først festudvalget har vendt sig til et barsystem uden de sædvanlige komplikationer, bliver det utrolig svært for dem at forlade det. Tilmed de sikkerhedsmæssige gevinster ved at ungå omsætningstabet i baren.

Netop fordi Vokato har et barsystem oveni billetsystemet, så kan Vokato tjene mere pr. kunde og skabe mere værdi for kunden samtidig. Så der er mulighed for at investere lidt mere i salg og markedsføring end hvad vores konkurrenter måske kunne retfærdiggøre.

Strategi

Strategien er umiddelbart at sænke vores gebyr markant under vores konkurrenter og så forsøger vi at markedsføre os aggresivt ud til nye gymnasier. Med en større markedsandel kunne vi udnytte vores mange brugere på platformen til at appelere til nattelivet, barer og natklubber for at prøve at udvide markedet til dette større marked og begynde at løse de mange ineffektiviteter der er i nattelivet.

Vision

Vi vil gerne opnå at have størstedelen af gymnasiefesterne i Danmark og bruge disse brugere til skabe en platform omkring nattelivet. Med booking af bordpakker fra appen og andre effektiviseringer som kan give Vokato position som den generelle nattelivsplatform. Billetsystemet og barsystemet kan bare som det er i dag, sagtens bruges i nattelivet og ville også kunne løse en del af deres problemstillinger.

Ideel køber

En forholdsvis ung person med mange gode relationer inden for nattelivet og gode talegaver. En med sans for markedsføring og salg og har massere af gåpåmod.

Opstartshjælp

Jeg til rådighed med overdragelse samt evt. spørgsmål hvis det bliver nødvendigt. Jeg bliver ikke i virksomheden.

Brug for rådgivning omkring køb eller salg af virksomhed?
Få hjælp af en virksomhedsmægler

Ekstra information

Visninger:
999

Sælger kontaktet:
4

Følger annoncen:
4

Annonce id-nummer:
37055

Årsag til salg:
Fokus på andre forretninger

Annonce oprettet den:
26-01-2024
Udbudspris 50.000 DKK