Veletableret markedsplads for brugte studiebøger siden 2012

Ansatte
Under 5
Flytbarhed
Kan flyttes
Region
Midtjylland
Gem annonce

Studiesalg er en unik online markedsplads, der giver studerende mulighed for nemt og sikkert at købe og sælge brugte studiebøger. Siden 2012 er det blevet et populært sted at handle studiebøger i Danmark, med alt fra facilitering af handelen, fortrydelsesret, reklamationsret og fragt. Det unikke handelssystem giver tryghed for både sælger og køber, og vores brugere har siden begyndelsen solgt bøger til mere end 500 uddannelser.

Platformen kræver minimal vedligeholdelse, da al kommunikation og processer i forbindelse med handler er optimeret og automatiseret. Altså er der i langt de fleste handler intet behov for manuel indgriben. Med intet varelager at administrere og en vel etableret Google anciennitet, er dette en ideel mulighed for den rette profil at udvide og skalere virksomheden.

Denne virksomhed har en dropshipping aftale Det betyder at man ikke selv har varer på lager men de bliver afsendt direkte fra leverandøren når man modtager en ordre.

Økonomiske nøgletal

Platformen har siden 2015 omsat i lejet 75.000 - 150.000 årligt.

De senere år bærer præg af manglende engagement og fokus på anden virksomhed. Al salg kan derfor udelukkende tilskrives organisk trafik uden nogen markedsføringsindsats. Den rette profil vil uden tvivl kunne vende denne udvikling.

Flere nøgletal kan deles ved interesse.

Produktet

Studiesalg er først og fremmest en online markedsplads for brugte studiebøger, nøjagtig som DBA eller GulOgGratis. Vi lancerede platformen i 2012 for at løse et simpelt behov for studerende: At spare penge på dyre studiebøger.
De eksisterende løsninger var temmeligt uoverskuelige, og annoncer var spredt for alle vinde på nettet, eller tit bare på skolernes opslagstavler. Studiesalg skulle være stedet hvor man kunne oprette en annonce på 30 sekunder, og nemt fremsøge de rigtige bøger som køber.

Platformen fik hurtigt en god modtagelse, og allerede første år opnået en kritisk masse. Der var dog stadig et andet behov at løse: Hvordan ved jeg som køber, at sælgeren sender mine bøger, efter jeg har overført pengene når vi ikke bor i samme by?

I 2014 gik Studiesalg derfor som den første danske platform live med et nyt koncept: Sikker handel.

Konceptet går i alt sin enkelthed ud på, at køber kan købe bøger på hjemmesiden, nøjagtig som en almindelig webshop. Penge reserveres på betalingskortet, hvorefter sælger godkender handlen. Sælger modtager herefter en fragtseddel og sender bogen til køber. Efter modtagelsen godkender køber bøgerne, og sælger modtager sin betaling.
Som køber er man helt omfattet af købeloven med alle dens rettigheder omkring fortrydelsesret og reklamation, og man er derfor garanteret en god oplevelse. Som sælger skal man ikke foretage sig andet end at acceptere handlen og sende pakken med en forudbetalt fragtseddel, hvorefter man modtager sine penge.

Processen er komplet optimeret, og over 95% af handler foregår uden at nogen parter behøver at indgå i direkte dialog. Al kommunikation flyder automatisk, og betalinger kan bulkimporteres i netbank.

Mulighederne er mange for en ny ejer; udover mange muligheder for at vækste platformen selv, kan det omfattende handelssystem også tilpasses og kopieres til nye brancher og koncepter.

Markedsføringskanaler

Organisk SEO. Derudover ejes også en aktiv gruppe for formidling af brugte studiebøger med 6,500 medlemmer.

Omkostninger

- Sælger salær
- SMS / mail udsendelser
- Integration med fragtsystem
- Betalingsaftale
- Hosting af website
- Regnskabsprogram

Brug for rådgivning omkring køb eller salg af virksomhed?
Få hjælp af en virksomhedsmægler

Ekstra information

Visninger:
1054

Sælger kontaktet:
10

Følger annoncen:
8

Annonce id-nummer:
36672

Årsag til salg:
Fokus på andre forretninger

Annonce oprettet den:
17-09-2023
Udbudspris 100.000 DKK