Denne annonce er inaktiv.
Søg på lignende virksomheder

Få besked hvis annoncen bliver aktiv

SeniorFlex.dk - Udlejning af Hjælpemidler til Seniorer

Ansatte
Ingen
Flytbarhed
Kan flyttes
Gem annonce
Lej hjælpemidler istedet for at købe - Markedets mest fleksible lejeordning

Der sker en enorm udvikling i abonnements økonomien i øjeblikket. SeniorFlex er et HaaS (Hardware-as-a-Service) koncept, hvor vi tilbyder udlejning af hjælpemidler til seniorer, som et alternativ til selv at købe det.

Vi har udviklet markedets mest fleksible lejeløsning, som tilbyder et populært udvalg af hjælpemidler til en fast lav månedlig leje, frit leveret til hoveddøren, uden depositum og andre benspænd.

SeniorFlex henvender sig således til en stærkt voksende målgruppe med et attraktivt produkt.

Regnskab

Afkastningsgrad
-27%
Soliditetsgrad
94%
Likviditetsgrad
1659%

Økonomiske nøgletal

SeniorFlex ApS blev etableret i 2019 og en stor del af året gik med at udvikle den tekniske platform, forstå kundeadfæren i kategorien og tilrette koncept og markedsføring.

Vi har valgt en forsigtig lancerings strategi. Resultatet i 2019 er negativt påvirket af disse faktorer, men udviser dette til trods blot et mindre underskud i størrelsesorden kr. 25.000,-.
Det er ikke voldsomt, da resultatet også er påvirket af anskaffelse af produkter til udlejning, som alle er 100% straksafskrevet, men hvor indtægten først kommer ind løbende efterfølgende, som det ses ved al form for udlejningsvirksomhed.

Vi har fortsat den forsigtige lancering her i 2020, og forventer et overskud på driften (EBIT) i størrelsesorden kr. 25.000,- under forudsætning af balanceret markedsføring, hvor den primære kanal er Google Ads.

Produktet

Der bliver flere og flere seniorer - de lever længere og er mere aktive end tidligere. Det øger behovet for hjælpemidler, således at de kan fastholde en aktiv og selvhjulpen livsstil.
Mange seniorer anskaffer selv deres hjælpemidler som eksempelvis rollatorer, kørestole, bademøbler, lifte- og ramper, hvilket typisk er forbundet med en relativ stor anskaffelses udgift.
Som et alternativ til at købe denne type produkter, så har vi med SeniorFlex udviklet et alternativ, hvor man for en fast månedlig ydelse - på abonnements lignende form - kan leje produkterne i en fleksibel ordning.

Det har fra start været vores målsætning at gøre op med den traditionelle udlejningsbranches lidt blakkede image, og vi har således skabt en nem og ukompliceret løsning, hvor man direkte på vores onlineplatform opretter en lejeaftale på 2 minutter. Vi har samtidig fjernet alle traditionelle 'benspænd' i form af depositum, gebyrer og lange bindingsperioder og tilbyder en fuldstændig gennemsigtig og fleksibel lejeløsning.
Oprettelse af en lejeaftale fungerer fuldstændig, som hvis man vil købe et produkt på en velfungerende webshop, blot med den forskel, at vi alene opkræver den faste månedlige leje betalingskortet, indtil kunden ikke længere ønsker at fortsætte lejeaftalen.

Det er væsentlig at forstå, at SeniorFlex er et alternativ til selv at købe produktet - en forudsætning for at kunne køre med den relativt månedlige leje er, at vi har en længerevarende relation med kunden. SeniorFlex tilbyder derfor ikke korttidsleje i udgangspunktet, men har en minimums lejeperiode på 6 måneder.

Markedsføringskanaler

Vi har fra start haft fokus på organiske søgninger i Google, hvor vi index'erer ganske fornuftigt på udvalgte keywords, da konkurrencen i kategorien er minimal.

Den relativt beskedne konkurrence gør også, at det er muligt at køre Google Ads med relativ lav CPC, så det er vores primære trafikkilde.

Vi har en Facebook og Google Business profil, hvor vi indsamler kundeanmeldelser.

MailChimp er sat op til udsendelse af loyalitets skabende nyhedsbreve, da vi på sigt har planer om at udvide med en fordelsklub for kunder.

Omkostninger

Det er en forudsætning med nogle kvadratmeter til lager og rotering af produkter fra ophørte lejeaftaler, men ellers er der udelukkende tale om udgift til indkøb af produkter til udlejning, minimal udgift til drift af platformen (PrestaShop/Stripe) og markedsføring.

Shopsystem

Aktiver

Vi driver idag SeniorFlex ApS i sammenhæng med vores øvrige aktiviteter indenfor e-commerce.

Aktiviteterne ligger i selskabet SeniorFlex ApS, som er etableret med kr. 100.000,- i indskudskapital. SeniorFlex ApS er ejet af LACS Holding ApS, og salget af SeniorFlex kan ske som et selskabssalg eller et aktivsalg.

Varelager på 10.000 kr. inkluderet i prisen Sælger tilbyder at få varelager med som en del af udbudsprisen.

Virksomhedens historie

Vi har haft pænt store udfordringer med at finde en teknisk platform, som kan understøtte vores behov og er nu landet på en løsning med PrestaShop frontend og Stripe som subscription løsning, det fungerer rigtigt godt og er en billig løsning.

Markedet

Vores koncept er at tilbyde udlejning af hjælpemidler som alternativ til selv at anskaffe dem - med andre ord, så er konceptet 'langtidsleje'.
Det har vist sig sværere end forventet at kommunikere denne løsning. Der er et meget stort marked for 'korttidsleje' af hjælpemidler, så udfordringen er, at filtrere 'korttids' kunder fra og identificere kunder, som er potentielle for 'langtids' leje. Løsningen har været at lancere en bindingsperiode på 6 måneder, hvilket løser udfordringen.

Omvendt kan man tale om et stort potentiale for SeniorFlex ved også at fokusere på 'korttidsleje', da markedet skriger på fleksible løsninger med levering af produkterne til kundernes bopæl.

Abonnements økonomien boomer i øjeblikket, og alle tendenser peger i retning af, at dette marked kun bliver større og mere attraktivt, så det er en stor fordel at være firstmover i kategorien og få nogle erfaringer til videreudvikling af konceptet.

Svagheder/udfordringer

Det er en udfordring af forklare, at konceptet er 'langtidsleje', hvorfor man skal være meget specifik i sin online kommunikation.

Stærke sider

Lav konkurrence: Umiddelbart er der ingen andre, som tilbyder 'langtidsleje' af hjælpemidler.

Stort potentiale i at videreudvikle konceptet til også at omfatte 'korttidsleje' i en mere fleksibel form, end det kendes idag.

Strategi

Vi har haft svært ved at finde den rigtige vinkel ind i markedet og har derfor valgt at køre forsigtigt på med en stille organisk vækst, hvilket afspejler sig på godt- og ondt i de økonomiske resultater.

Med den rigtige tilgang vil det være muligt at løfte SeniorFlex ApS til et helt andet niveau, men man skal gøre sig klart, at det kræver likviditet til anskaffelse af produkter til udlejning. Tilbagebetalingstiden er dog relativt kort, idet en lejeaftale balancerer økonomisk efter ca. 6 måneders leje.

Ideel køber

Det vil være oplagt at kombinere SeniorFlex med logistikken i en eksisterende e-commerce virksomhed, som har eget lager og rutiner omkring forsendelse og kundekommunikation.

Det vil være en stor fordel at have erfaring med drift af e-commerce virksomhed og en basal forståelse for hvordan e-commerce platforme virker.

Seniorer er en attraktiv målgruppe, så muligheden for at tilføje flere produkter til sortimentet er nærliggende.

Alternativt kan en overtagelse af SeniorFlex være et glimrende udgangspunkt for en start som selvstændig, da investeringen er overkommelig for de fleste og potentialet kan være rigtigt stort med den rette tilgang til sagen.

Opstartshjælp

Den fornødne hjælp vil blive givet til overtagelse efter nærmere aftale.

Brug for rådgivning omkring køb eller salg af virksomhed?
Få hjælp af en virksomhedsmægler

Ekstra information

Visninger:
1913

Sælger kontaktet:
7

Følger annoncen:
5

Annonce id-nummer:
32509

Årsag til salg:
Andet

Annonce oprettet den:
13-04-2020
Udbudspris 125.000 DKK