Dykkerbåd i "paradis" med plads til danske rejsegæster

Ansatte
Under 5
Flytbarhed
Kan flyttes
Region
Udlandet
Gem annonce
Båden er klar, dykkerudstyr, hjemmeside og hele konceptet er klar. Du behøver ingen erfaring.

Et lille hotel på vandet, med eventyrlystne danskere ombord. Hver dag byder på spændende besøg på lokale ø'er, dyk på nogen af verdens mest fantastiske rev, og bål med solnedgangen på de mest utrolige bounty strande. Båden, hjemmesiden og hele konceptet er klar, så alt forarbejdet er gjort. Vi hjælper med fra start, så du behøver ikke at have erfaring med sejlads, dykning eller andet - det kan nemt læres. Uanset om din drøm er at være kaptajn på båden, eller blot at passe det hele hjemmefra og være med på eventyr når det passer dig - så er Utopia perfekt til dig,

Økonomiske nøgletal

De første 6 måneder vi var i gang (inkl. opstartfase) har vi solgt rejser for 468.000 DKK med et marketing spend på ca. 43.000 DKK (altså, 11 kroner tjent for hver krone brugt på markedsføring).

Derefter valgte vi at stoppe salget midlertidigt pga. covid-19 situationen. men de sidste måneder har der været stor stigning i efterspørgslen og folk er meget ivrige efter at komme afsted i 2021.

Produktet

Utopia er en stor motor katamaran, med plads til 12 personer. Der er 2 mands kahytter, kaptajns kahyt, lækkert køkken og bad, aircondition og alt i dykkerudstyr, vandsport og underholdning ombord. Konceptet er at man som rejsegæst kan booke plads på båden og rejse med på eventyr. Vi har lagt en rute i Indonesien og Filippinerne, som byder på helt fantastiske natur og kulturoplevelser (fuldstændig som man drømme om, når man ser "Kurs mod fjerne kyster") og interessen har været overvældende. Båden følger så en fastlagt rute, og fra uge til uge kan gæster stige af og på i forskellige havne. På den måde kan man både rejse med for en kortere og længere periode.

Markedsføringskanaler

Hjemmesiden er professionelt udviklet, og der er brugt flere end 300 mandetimer på at optimere den. Det er her drømmen vækkes til live.
På sociale medier har vi en stor følgerskare, og samtidig sender vi nyhedsbrev ud til flere end 2000 interesserede, kommende eventyrer.
Derudover har vi udviklet et unikt koncept hvor vi holder informationsmøder online, så man kan være med hjemmefra, og det har været en kæmpe succes og er en virkelig effektiv salgsmaskine.

Omkostninger

De løbende omkostninger udgøre primært vedligeholde af båden, samt proviantering til togterne. Det vil typisk ligge i omegnen af 15.000 - 20.000 pr. måned, såfremt der er fuldt booket.

Aktiver

De største aktiver i virksomheden er:
- Båden (Nustar 55 fod motor katamaran) - sidste uvildige vurdering, værdisatte den til 1,6 million DKK
- Dykkerudstyr og kompressor, ca. 200.000
- Gummibåd + Motor, samt en masse udstyr ombord, ca. 100.000

Inventar på 1.900.000 kr. inkluderet i prisen Sælger tilbyder at få inventar med som en del af udbudsprisen

Virksomhedens historie

Virksomheden er startet af Morten og Julien (begge bosat i Danmark), som mødte hinanden på en båd på Filippinerne. Begge har en enorm passion for sejlads, dykning og eventyr.
Kemien var god, og sammen besluttede vi at købe Utopia og leve drømmen ud.

Julien har arbejdet som kaptajn med danske gæster i mange år, og har derfor et enormt kendskab til Indonesien og Filippinerne. Morten har sejlet en del, også som kaptajn på Utopia, og har derudover stået for alt det praktiske i Danmark, og kender derfor alt til hvordan rejserne skal sælges.

Vi har hele vejen igennem lagt vægt på det personlige, og rigtig mange køber netop deres rejse hos os, fordi vi ikke er et stort kommercielt bureau. Vi kan give dem den autentiske oplevelse som man ellers ikke får på et cruise eller et hotelværelse.

Vi lever og ånder begge for eventyret, og derfor vil vi også meget gerne fortsat være en del af virksomheden hvis dette ønskes. Vi vil kunne sætte dig 100% ind i både virksomheden, hele konceptet, og selve båden og sejladsen.

Så uanset om du selv ønsker at være med ved roret, ombord på båden - eller du ønsker en mere administrativ rolle hvor vi sejler båden eller uddanner nye kaptajner til dig - så er vi klar til at hjælpe.

Markedet

Vores koncept er relative unikt, og vi har ikke kendskab til andre både der tilbyder nøjagtig det samme. Man kan sagtens købe live-aboard ture og krydstogter, men det er noget helt andet og slet ikke den samme personlige rejse. Da der kun er ca. 8 gæster med ombord samtidig, får de en unik mulighed for selv at vælge hvad de vil ud og opleve, og gæsternes feedback til os er, at det er noget de virkelighed har savnet og en oplevelse for livet.

Vi har både haft børnefamilier, par, single-rejsende og seniore på 70+ blandt kunderne.

Vores koncept har været omtalt i pressen flere steder, og her bekræfter også direktøren for Dansk Sejlunion, at vi har ramt et sted i markedet hvor der er stigende interesse efter diverse tv-udsendelser. Folk har fået blod på tanden for et anderledes og autentisk eventyr, og det de får hos os, som de ikke kan få andre steder, er den helt uspolerede oplevelse til de ikke-turistede steder, men hvor der stadig er sørget for alt så de bare skal møde op.

Ideel køber

Vi ser primært 2 typer af idelle købere.

Måske synes du at hele konceptet og drømmen lyder fantastisk, og du vil gerne have din primære base i Danmark og stå for administrationen, og nyde glæden ved at sende folk på eventyr og give dem oplevelser for livet. Fra tid til anden kan du så selv rejse med båden og få del i alle oplevelserne, men med en fast kaptajn ombord. Du har eventyret klart når du ønsker det, men har samtidig din stabile base i Danmark.

En anden køber er en som kan se sig selv i eventyret, og som selv ønsker at være kaptajn ombord på båden og lede togterne. Du behøver ingen erfaring, da vi kan oplære dig i alt hvad du skal bruge ift. sejlads, dykning, vedligeholdelse af båden, og dagligdagen ombord. Du får med andre ord et færdigt koncept som er klar til at "træde ind i", og du kan udleve drømmen om at rejse til de fjerneste dele af kloden og udforske uspoleret natur både over og under havets overflade - og samtidig tjene gode penge på det!

Man kan sagtens kombinere begge ovenstående. F.eks. være afsted 4-6 måneder om året selv, og have en kaptajn tilknyttet den øvrige tid. Det var sådan vi selv gjorde det, så vi kunne få det bedste fra begge verdener.

Opstartshjælp

Vi tilbyder dig som køber, at være med den første tid (alt efter hvor længe du ønsker det) og hjælper gerne med følgende:

- Kaptajner og dykkerinstruktører ombord på båden, indtil du eller en anden er oplært - eller som en fast fremtidig ordning hvis vi bliver enige om det.

- Grundig oplæring i hele konceptet, dvs. hjemmesiden, markedsføring, online rejsemøder osv. osv.

- Løbende sparing, så du kan få glæde af alle de erfaringer vi har gjort os.

Brug for rådgivning omkring køb eller salg af virksomhed?
Få hjælp af en virksomhedsmægler

Ekstra information

Visninger:
6429

Sælger kontaktet:
10

Følger annoncen:
12

Annonce id-nummer:
32867

Årsag til salg:
Fokus på andre forretninger

Annonce oprettet den:
18-08-2020
Udbudspris 2.400.000 DKK