Virksomheden er solgt
Sidste udbudspris var 3.000.000 DKK

Søg lignende virksomheder

OLUFs is tre veldrevne og unikke isbutikker til salg - Finansiering tilbydes

Olufsvej, København Ø
Ansatte
26-50
Flytbarhed
Ikke flytbar
Gem annonce
"Olufs Is’ er en lille oplevelse af fred i samvær med et kvalitetsprodukt. Ispindene er ganske enkelt landets smukkeste." - Politiken

Danmarks første gelateria med friske, håndlavede italienske ispinde

Dagligt prøves nye ingredienser og smage, og der eksperimenteres og udvikles hele tiden nye is – også på opfordring fra kunderne, som gerne foreslår forskellige varianter og kombinationer.

Olufs is har tre lækre is-butikker, på tre fede beliggenheder med fuld is produktion i de to af butikkerne, så der kan laves frisk is hver dag.

Olufs startede i 2013 på Østerbro med stor succes, hvorefter vi overtog butikken i 2017 fra de gamle ejere. Vi var fire studerende der overtog butikken, som en form for hobbyprojekt/ fedt studiejob ved siden af vores studie.

Vi var meget ambitiøse omkring forretningen men var også en anelse begrænsede med vores tidskrævende studie ved siden af. Allerede i slut 2017, åbnede vi vores butik nummer 2 i Latinerkvarteret i Aarhus, på en rigtig fed beliggenhed. I 2019 åbnede vi vores butik nummer 3, midt på hovedgaden i Ebeltoft.

Derfor har vi i dag Olufs ApS på Østerbro med fuld is produktion og Olufs Aarhus ApS med fuld is produktion, hvor vores butik i Ebeltoft har samme CVR som Olufs Aarhus ApS men med eget p-nummer og uden produktion, da alt isen til Ebeltoft bliver lavet i Aarhus.

Vi har også en mindre antal af forhandlere som sælger OLUFs is, men vores begrænsede tid pga. Studie har vi sagt nej til 50 + interesserede kunder, alle mails osv. haves og følger med ved salg.

Vi har kun haft åbent 5-6 dage om ugen fra 12-18 og har helt lukket om vinteren, hvilket giver et kæmpe potentiale for at øge omsætningen, ved blot at ændre i åbningstiderne, vi har åbent ca. 6 måneder om året, dog kun weekendsåbent i ydre sæsonen.

Det kræver alligevel sit, at trække turister og Københavnere væk fra de åbne pladser, parker og attraktioner og ind i de små sidegader. Alligevel er det lykkedes OLUFs Is at vække liv i Østerbros hemmelige perle: Olufsgade, en hyggelig lille gade parallelt liggende med Brumleby.

Økonomiske nøgletal

Omsætning:
2016 (Året før vi overtog Olufs): 360.577 kr.
2017 (Vores første år): 868.523 kr.
2018: 2.015.377 kr.
2019: 2,6 - 2,9 mio kr.

Der er høje afståelse summer på alle lokalerne fordi de har rigtig god beliggenhed, vi har altid investeret hver en krone tilbage i butikkerne, til maskiner, renovation, nye butikker osv. derfor ser bundlinjen ikke særlig pæn ud, dette kan selvfølgelige uddybes og dokumenteres.

Olufs bruger ca. 535.918 kr. om året på lønninger, hvilket også har dækket lønninger til os selv (ejerkredsen) igennem de 3 år.

Afståelse:
Aarhus: 800.000 kr.
København: 300.000 kr.

Overskud før skat: 535.918 DKK

Produktet

Det primære produkt hos OLUFs er deres lækre håndlavede ispinde som de har specialiseret sig i siden 2013. OLUFs imponerer kunderne med den fyldte ismontre, som er det første man møder når man træder ind i en af de tre butikker.

Ispindene bliver produceret i butikkerne hver dag, det er derfor altid friske is der står i montren samt det giver kunderne rig mulighed for at følge med i produktionen og gør det let at imødekomme kunders ønsker i form af smag, overtræk og pynt.

Det er også muligt at købe ispindene med hjem i termoposer, eller lave specialbestillinger i form af scoop is eller is med bestemte smage og farver til f.eks. bryllup, barnedåb eller firmafesten.

Udover ispindene bliver der også solgt kaffe, iskaffe og milkshakes i butikkerne.

Udover de tre isbutikker har OLUFs også forhandlet is i blandt andet Tisvilde, Odense og på Lyø.

Facts:

OLUFs IS er frisk italiensk is på pind – på italienske kaldet “Gelato su Stecco”.

Isen er som al ægte gelato baseret mere på mælk end på fløde – hvilket giver et mindre fedtindhold end normale industri-ispinde. Udover mælkebaserede is produceres der også sorbet-ispinde som fx jordbær-ispinde lavet af hele jordbær.

Isene har et mindre luftindhold end industriispinde.

Isene overtrækkes med enten hvid chokolade, mælkechokolade eller mørk chokolade. Af og til bliver der også dyppet i fx jordbærchokolade og pistaciechokolade, som er hvid chokolade tilsat hhv. jordbær eller pistacie-pasta.

Som det sidste, før ispindene sættes til salg, vendes isen, med den stadig flydende chokolade, i fx hasselnødder, mandler, kokos, krokant eller andre typer krymmel.

Markedsføringskanaler

OLUFs har kun markedsført sig via de sociale medier. Ispindene er meget SoMe venlige, derfor er der blevet gjort en stor indsats for at ligge billeder jævnligt op på Facebook og Instagram, dette har blandt andet været dagens is, gode tilbud eller vores julekalender.

Løbende gennem OLUFs levetid har mange medier skrevet om OLUFs, heriblandt magasiner som Euroman og Costume. Også Berlingske og Politiken har været nysgerrige på hvad det er som gør OLUFs så speciel.

"Danmarks flotteste pindis findes på Østerbro. ‘Olufs Is’ er en lille oplevelse af fred i samvær med et kvalitetsprodukt. Ispindene er ganske enkelt landets smukkeste. Blommesorbeten smager mums. Hver dag er der en ny variant, og det understreger det personlige touch hos Olufs Is." - Politiken

Instagram følgere samlet ca. 7.300
Facebook følgere samlet ca. 6700

Der er blevet brugt penge på en professionel produkt fotograf, hvilket gør vi har et stort billede kartotek til videre brug.
Der forligger også filer på vores plakater, visitkort, skilte, udsmykning osv.

Vi har flere tilfredse kunder der elsker vores is - vi vælger vores råvarer med omhu og holder fast i den italienske stil.

"Det er uden sammenligning de bedste is i byen! - og den sødeste betjening!
..og hvis man ikke lige ved det laver de altså også FANTASISK kaffe! - både ISKAFFE OG LATTE til en super skarp pris." - Anmeldelse fra en tilfreds kunde.

Inventar på 664.750 kr. inkluderet i prisen Sælger tilbyder at få inventar med som en del af udbudsprisen

Opstartshjælp

De nuværende ejere har intet ønske om at blive i virksomheden, dog tilbydes der hjælp på pr. telefon og mail og i butikkerne, så de nye ejere kan lære at bruge maskinerne og lære at lave is. Dette vil være en del af købesummen.

Sælger tilbyder finansering

Sælger har ikke valgt at oplyse vilkår for finansering, dette aftales ved nærmere henvendelse.

Beliggenhed

Brug for rådgivning omkring køb eller salg af virksomhed?
Få hjælp af en virksomhedsmægler

Ekstra information

Visninger:
5734

Sælger kontaktet:
5

Følger annoncen:
1

Annonce id-nummer:
32057

Årsag til salg:
Andet

Annonce oprettet den:
17-11-2019
Udbudspris 3.000.000 DKK