Denne annonce er inaktiv.
Søg på lignende virksomheder

Få besked hvis annoncen bliver aktiv

Komplet outlet og lagersalgs set-up

Ansatte
Under 5
Flytbarhed
Ikke flytbar
Gem annonce
Stærk, loyal og købestærk kundebase

Sjællands største og ældste outlet. Stærk, loyal og købestærk kundebase med 14.000+ registrerede lagersalgs- og outlet kunder.
Komplet outlet/lagersalgs set-up. Konceptet er unikt opbygget over det sidste årti og typisk via “mund-til-mund”. En unik “eksklusiv lukket” kundebase med en meget loyal og købestærk lagersalgskunde. Høj responsrate med høj visnings- og besøgsprocent.
“Pakken” afhændes komplet inklusiv domæne, fb-side og adgang til mailliste - så har du adgang til lokaler og større varepartier kan du her få direkte adgang til trofaste og købestærke kunder …

Økonomiske nøgletal

Som udgangspunkt kan det forventes at kunderne besøger outlettet 1-2 gang per sæson (2-4 gange om året). Når der udsendes til 14.000 kunder læser ca. 8.500 (60%) mailen. Af dem kommer ca. 2.500 (30% af de læste) hver sæson. Med et gennemsnitssalg på ca. kr. 425,-/forår og ca. kr. 475,-/efterår har det genereret en omsætning på hhv. ca. kr. 1.000.000,-/forår og kr. 1.200.000,-/efterår. Total estimeret omsætning ca. 2.2 mill./år inkl. moms. Dette ved de normale lagersalg/outlets. Dertil kommer eksterne "ud-af-huset" events.

Overskud før skat: 748.833 DKK

Produktet

“Pakken” afhændes komplet inklusiv domæne, fb-side og adgang til mailliste. Geografisk fordeler kunderne sig fra det østlige Sjælland fra Ringsted, Stevns, Køge, Roskilde over Storkøbenhavn til det nordlige Sjælland.

Lagersalg og outlets har primært været afviklet i Albertslund, Greve, Gentofte, Birkerød og Hillerød. Dels regelmæssige salg i egne lokaler samt salg for eksterne partnere.

Basen har omsat for ca. 2 mill./år (inkl. moms) på de ordinære lagersalg og dertil kommer ekstraordinære og “ud-af-huset-salg” med større engangs varer partier; eks. et Brax salg (omsætning kr. 650.000,-), et Geographical Norway salg (kr. 450.000,-), konkurssalg (kr. 550.000,-), et Bianca salg (kr. 400.000,-), Brubaker afviklingssalg (kr. 375.000,-)

Markedsføringskanaler

Primært personlige indbydelser via direkte mail. Fb sider tilføjet i 2016, men primær markedsføring er via personlig invitation.

Omkostninger

Kun meget få faste udgifter. Primært udgifter til hosting og nyhedsbrevplatform. Estimeret faste årlige udgifter kr. 8.000,-

Aktiver

Ingen lokaler eller fysiske aktiver.

Virksomhedens historie

Virksomheden driver primært agenturhandel med dame- og herremode i Skandinavien. Hurtigt blev de mange kollektioner og dermed store mængder salgsprøver i begrænset størrelse en udfordring. Lagersalget blev skabt tilbage i 2007 som et værktøj til at afhænde de mange kollektionsprøver og lagersalget blev startet som et lille lukket og eksklusivt kollektionssalg.
I løbet af de sidste 10 år har den lille kollektionsbase udviklet sig til ét af Sjællands største lagersalgs-kundebaser med eget domæne og selvstændigt set-up. Relativt hurtigt måtte vi udvide med eksterne leverandører, samarbejdspartnere og der er løbende afholdt eksempelvis kollektionssalg hos andre brands. Udvalget er udvidet med møbler, livsstilsprodukter og vore kunder blev inviteret til eksterne ophørssalg, konkurssalg m.v.
Vi må dog fokusere på vores primære forretningsområde - agenturhandel i Skandinavien. Vores hovedlager er afviklet og vi har ikke længere de fysiske rammer til afvikling af lagersalg.

Brug for rådgivning omkring køb eller salg af virksomhed?
Få hjælp af en virksomhedsmægler

Ekstra information

Visninger:
1489

Sælger kontaktet:
10

Følger annoncen:
3

Annonce id-nummer:
29596

Omsætnings status:
Har haft omsætning

Årsag til salg:
Fokus på andre forretninger

Annonce oprettet den:
23-02-2018
Udbudspris 75.000 DKK