Træt af januar-vejret? Flyt til Kap Verdes sol og bliv din egen chef

Temperaturer omkring frysepunktet og snestorm er ikke ligefrem noget der giver energi og godt humør. Hvad med 25 grader året rundt, turkisblåt vand og “no stress”-filosofi? Danske Steven sælger nu sin fiskespa og bar på Kap Verde og det har jeg taget en snak med ham om. Hvis du er interesseret i at købe, er der link til at kontakte Steven i bunden af artiklen.

Læs også: CEO i MyBanker: “Vi har ikke nogen, der er sure på os”

Et pitstop blev til 6 år

Steven er en usædvanligt eventyrlysten sønderjyde, der har en fortid i rejse- og hotelbranchen. Egentlig var han på vej til at krydse Atlanterhavet, men han tog et pitstop på Kap Verde øerne vest for Afrika, og det endte med at ændre hans liv.

Han mødte en kvinde, som i dag er hans hustru og mor til hans barn, han mødte en “no stress”-filosofi. Derudover er det altid sommer på Kap Verde. 25 grader i gennemsnitstemperatur året rundt og kun 5 regndage om året.

“I starten udbrød jeg altid: “Neeejh, solen skinner i dag!”, hvorefter min bedre kapverdianske halvdel svarede: “Jamen det gør den jo hver dag!”

Steven kunne ikke stå for noget af det, og endte med at blive boende og startede en fiskespa/bar i fællesskab med ægtefællen Nelita og en investeringspartner i Danmark. Noget tyder på, at de har gjort en del rigtigt. De har nemlig top anmeldelser på TripAdvisor og har levet af det siden 2012.

Bliv rig på solnedgange

Steven lægger ikke skjul på, at de ikke er blevet millionærer på at eje forretningen – i hvert fald ikke i materialistisk forstand. Men det er slet ikke det, det handler om. Man skal sætte pris på nogle andre ting, for at leve på Kap Verde. En mere simpel livsstil, hvor man bliver rig på god stemning og solnedgange.

Sunset in Santa Maria by Steven Bock

“Jeg har mindre end 10 minutters gang til arbejde, igennem Santa Maria, som er en lille strand-by med brostensbelagte gader og kulørte huse. Byens 7000 indbyggere kender ikke til lyskryds, busplaner eller politisirener, fordi lyskryds findes simpelthen ikke, minibusserne kører, når de er fulde og kriminaliteten er lav, så politiet er kun diskret til stede.” forklarer han.

“I det hele taget er livsstilen en del mere tilbagelænet, og livet leves uden tvivl i dag – i morgen er jo først i morgen! Det kan vi jo til tider godt lære noget af hjemme i Danmark”

Man skal dog ikke undervurdere muligheden for at kunne tage en dukkert i turkisblåt vand ved en flot strand og 25 grader – hele året rundt. “Så selvom livet er lidt mere simpelt hernede, opvejes det af det skønne klima og no stress atmosfæren.“ Siger Steven.

Læs også: “Et stort brud på min ellers så gode selvopfattelse”

En afslappende hverdag i paradis

Efter den 10-minutters gåtur, er Steven nået frem til fiskespaen og her starter hans arbejdsdag. En arbejdsdag, der er fuld af glade mennesker fra hele verden, afslappende musik, solskin, god stemning og hyggesnak. En af de mange fordele ved denne type forretning er, at alle kunderne er glade.

“De har jo ferie og kommer ind med det gode humør på, og så er det altså nemt at indfri og overgå kundens forventning, hvilket den suveræne respons på TripAdvisor også vidner om. Her må lige tilføjes at æren for magien og den berømte no stress oplevelse, helt og aldeles tilfalder vores aktive og effektive medarbejdere i vandet.” forklarer Steven.

Meget af tiden går med at “frisørsnakke” med kunderne, men Steven og Nelita går også meget op i, at medarbejderne(fiskene) har de bedste forhold, altså at vandkvaliteten er i top. Det betyder at vandkvaliteten skal tjekkes flere gange om ugen og vandet skiftes regelmæssigt. Det professionelle udstyr, der er importeret fra England, sørger dog for det meste.

“Den kommende ejer behøver nødvendigvis ikke en masse erfaring med akvarier. Da jeg modtog vores 1200 fisk, blev det min ilddåb som akvarie ejer… og så på en ø midt ude i Atlanterhavet. Siden da har jeg bestemt lært meget om akvarier og at være på forkant med tingene hernede. Den info og erfaring vil den nye ejer af Fish Spa heldigvis få fordelen af ved overtagelse, da jeg tilbyder assistance i en overgangsperiode.” fortæller han.

Ingen konkurrence på Atlanterhavsøerne

Steven og Nelita har stadig den eneste fiskespa på Kap Verde. Hvorfor er der ikke andre der har åbnet, med så afslappende en livsstil? Det er ret simpelt. Det er fordi det kræver en del arbejde, og kapital at starte denne type forretning op, netop på Kap Verde.

Importafgiften er ekstremt høj på Kap Verde, hvilket gjorde at Steven endte med at betale en mindre formue for fiskene, da de skulle importeres fra Indonesien. Det professionelle udstyr til at dræbe bakterierne i vandet er importeret fra England, og var også en større udskrivning.

“Til alt held er det lykkes os at avle den specielle fisketype i 4 separate yngleakvarier, så vi nu er selvforsynende og dermed undgår kostbare udskrivninger i fremtiden.” forsikrer han. 

Læs også: Jeg startede på jurastudiet med en drøm om at jeg aldrig skulle være advokat

Føler du dig fristet?

Solen skinner hver dag, det er slut med at være stresset og alt benarbejdet er gjort.

Lyder det fristende? Det kan altså blive din hverdag nu, da parrets datter skal til at starte i skole. De ønsker at det skal foregå i Danmark så hun kan blive flydende på dansk. Derfor sælger de nu forretningen, og evt. deres penthouselejlighed, til en pris som man langt de fleste kan være med på.

Læs mere om virksomheden og kontakt Steven

Familien Bock foran Fish Spa

Hvem bruger Saxis?Interviews Og GæsteblogsNyheder fra Saxis

Artikler som også interessere dig

Betingelser ved salg af aktiver via Saxis Philip Roager 2020-06-23
Bedre annoncer, mindre besvær Niels Ryding Olsson 2019-10-02
2 nye funktioner til din salgsannonce Niels Ryding Olsson 2019-03-06
Om os Niels Ryding Olsson 2019-01-11
Icebreaker Urban – ismaskinen der får folk til at f... Philip Roager 2018-10-16