Jeg startede på jurastudiet med en drøm om at jeg aldrig skulle være advokat

Andreas Von Der Heide

”Skulle du ikke bare koncentrere dig om dit studie og vente med at drive forretning til at du var færdig?”

– Et familiemedlem i 2011

”Andreas du kan ikke løbe et marathon”

– En kammerat fra Gymnasiet i 2008

”De drenge når ingen ting med en hvid T-shirt”

– Branchefolk da vi stod med vores første Tee i 2011

Enten er ovenstående din største udfordring eller din største motivation. For mig er det min største motivation. Vi kender alle til udfordringer, men snakker sjældent om dem.

Læs også: Andreas Von Der Heide om ekstremsport og iværksætteri

Modgang versus motivation

De sidste par måneder har budt på mange udfordringer for Les Deux og mig personligt, men samtidig har jeg også færdiggjort projekter samt bevist at modgang kun gør mig mere sulten.  Jeg kan efter 5½ år med et jurastudie endelig kalde mig cand.jur., og hvad har det med Les Deux at gøre?

Jeg startede Les Deux dengang jeg startede på jurastudiet med en drøm om at jeg aldrig skulle være advokat. Folk omkring mig synes ikke det var den bedste idé at starte egen virksomhed, men jeg var overbevist om at det var den bedste idé – jeg vandt.

16 medarbejdere og en virksomhed i vækst, en cand.jur. titel, 250 km gennem ørkenen, ironman, været med til bygge en skole i Afrika og et stadion i Afrika, en søn og en forlovelse senere kigger jeg tilbage og er stolt over, hvor langt vi er nået, selvom INGEN troede på os i starten.

… Men der er også morgener, hvor du bliver mødt af så meget modstand at du ikke ved hvilket ben du skal stå på, hvor du overvejer om ovenstående citater måske var rigtige.

Jeg ser mig selv stå på mit lager, som er vækstet fra et værelse på 10 kvm. til 1200 kvm. i Nordhavn og tænke tanken, om jeg bare skulle være blevet advokat, da vi fik leveret 2000 cashmere trøjer med vores ikoniske II tal placeret midt på brystet frem for lige ved hjertet, hvor vores brand hører hjemme.

Et par timer efter modtagelsen af vores cashmere trøjer fik vi leveret 5000 sweatshirts, hvor farven var forkert i forhold til indsalget.   I værste fald kunne dette betyde et tab på mere end én million kr.

I de her situationer ved jeg, at jeg har to valg, efter jeg har trukket mig tilbage i 10 minutter:

1. Jeg kan sætte mig ned og give op.

2. Jeg kan rejse mig og løse problemet.

Man har altid et valg og de her problemstillinger er klassiske for vores branche. Der er kun én person, der kan løse dem, og det er dig selv. Man snakker altid om, hvor travlt man har og om successen man enten har eller jagter, men ingen snakker om de daglige problemstillinger som alle kender til.

Læs også: Airtame co-founder: Find din niche og start med at bore efter olie

Om det er tøj i forkerte farver eller et møde du ikke lander, så husk du altid har et valg.  Jeg fik samlet mit hold og ringet rundt til alle butikker og tilbød dem en løsning, som de var tilfredse med, cashmeretøjet blev broderet på ny i Danmark og vi endte med at få et rigtig godt produkt, som blev et af vores bedste solgte til dato.

Jeg kan fortæller jer om hundrede af udfordringer store som små som rammer mit bord på den ene eller den anden måde. Nogen dagligt og andre med mellemrum. Jeg ved, at I kender til det og det er helt normalt.

De sidste par måneder har været exceptionel hårde, men vi har løst problemstillingerne på bedste måde og tror på et fantastisk 2016, hvor vi skal forsætte væksten og udvikle brandet på nye markeder – det vil jeg fortælle meget mere om næste gang.

Vores nyeste kollektion har lige ramt www.lesdeux.dk og 500 butikker rundt omkring i Europa.

”Jo, vi kunne godt bygge et brand, selvom vi kun havde én hvid T-shirt, jeg klarede maratonet og meget mere. Jeg færdiggjorde mit studie samtidig med at jeg byggede fundamentet til min drøm.”

– Andreas von der Heide 2016

Interviews Og Gæsteblogs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Artikler som også interessere dig

Icebreaker Urban – ismaskinen der får folk til at f... Philip Roager 2018-10-16
Glem dine følelser, hold fokus og sælg rationelt Philip Roager 2018-09-11
SEO tendenser i 2018 Anders Hahn Madsen 2018-01-17
” Er det nu vi skal gøre noget 100% sammen? Det var han ... Kasper Hansen 2017-10-11
23-årig studerende køber virksomhed på Saxis: Arbejd hård... Kasper Hansen 2017-03-21