Til dig der skal sælge din virksomhed

buy

Når du skal sælge din virksomhed vil der opstå en hel masse spørgsmål. Især hvis det er første gang du skal sælge din virksomhed. På denne side følger vi dig fra du får idéen om at sælge, til kontrakten er underskrevet.


Forberedelse – før virksomheden er til salg

Derfor skal du forberede din virksomhed til at blive solgt selvom den ikke skal sælges – Artikel der belyser fordelene ved at gøre din virksomhed salgsklar. Der er mange fordele, også selvom den ikke skal sælges.

6 nøgletal for begyndere – Når du laver dit salgsmatriale skal du selvfølgelig have nogle nøgletal med, men hvad er det nu de betyder og hvordan er det nu man regner dem ud? Få alle svarene her

Hvorfor lukke når man kan sælge? – Artikel der gør dig klogere på om du skal lukke eller sælge dit projekt. Måske du har penge at hente?

9 grunde til at du skal sælge din virksomhed selv – Derfor er det smart at sælge virksomheden selv.

Værdiansættelse – Læs om hvordan man værdiansætter sin virksomhed. Der er en masse ting der skal tages hensyn til. Læs denne guide, skrevet af John Hannover.

Salgsmateriale – Sådan laver du det helt rigtige salgsmateriale der appellerer til den rigtige køber.

Salgsmodning – Salgsmodning handler om hvordan du får virksomhedens værdi til at stige, og dermed gør virksomheden klar til et salg.

Generationsskifte – Bliv klogere på hvad det vil sige at lave et generationsskifte, og hvad begrebet dækker over.

Ordbog til virksomhedshandel – Der er mange fagtermer omkring køb og salg af virksomheder. Ofte forvirrer de mere end de gavner og derfor har vi her forklaret dem for dig.


Salgsprocessen

Guide: Sådan laver du en god annonce – Gode råd til hvordan du får købere til at klikke på netop din annonce, ved få den til at skille sig ud fra mængden.

3 fejl du ikke må lave når din virksomhed er til salg online – Blogindlæg der kortlægger forskellene på at sælge virksomhed online og offline. Selvfølgelig også 3 helt konkrete og håndgribelige faldgrupper du skal undgå.

Sådan kommer du i kontakt med flest muligt købere – Læs hvordan du kan nå ud til så mange købere som muligt, og derved øger prisen på din virksomhed, og hurtigere får solgt.

Sådan udarbejder du det bedste salgsmateriale – Læs hvilke faktorer der er vigtige at nævne i dit salgsmateriale – og hvordan du kommer til at appelere til mere seriøse købere.

Forhandling – Bliv klogere på forhandlingsteknik og lær at sætte rammer for dig selv ved en forhandling.

Sådan håndterer du bud fra købere – Lær hvordan du håndterer et bud så du hæver din egen forhandlingsposition, uden at skræmme køberen væk.

5 Gode råd om exit strategi – Læs 5 konkrete råd om virksomhedssalg, fra en herre der ved hvad han taler om.

Du kommer længst med ærlighed og en effektiv supply chain – Bliv klogere på vigtigheden af en effektiv supply chain og lær lidt om hvordan du finder den helt rigtige køber.


Den afsluttende fase

Sådan kan en advokat hjælpe dig – læs om særlige forhold man skal være opmærksom på i den sidste fase inden virksomheden er solgt og hvad din advokat skal hjælpe med.

Derfor skal du bruge en advokat til overdragelseskontrakten – Artikel om hvor kompleks en overdragelses kontrakt egentlig er og hvilke forhold der er særligt vigtige.

Hvilke virksomheder bliver solgt? – Vi har gravet i vores data og lavet en opgørelse over hvilke virksomheder der er blevet solgt det sidste år.


←Tilbage til artikler

%%Sidebar-1%%

Værktøjskassen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Artikler som også interessere dig

Hvordan prissætter man sin virksomhed? Niels Ryding Olsson 2019-08-08
Guide: Hvordan undersøger jeg om aktiverne er korrekt pri... Niels Ryding Olsson 2019-04-05
Luk virksomhed – en komplet tjekliste Niels Ryding Olsson 2019-04-02
Guide: Alt hvad du skal vide om at sælge dit varelager Niels Ryding Olsson 2019-03-21
Konkurser – Den bedste forretning du nogensinde har... Niels Ryding Olsson 2019-03-20