Konkurser – Den bedste forretning du nogensinde har lavet

Konkurser kan være nøglen til store gevinster

Store varelager fra konkurser kan købes og sælges videre

Har du nogensinde oplevet at kigge på en virksomheds regnskab og tænke “hvordan i alverden laver de så stort et overskud?”

Svaret er i mange tilfælde, opkøb af konkurs ramte virksomheder. Det vil jeg gerne fortælle lidt mere om her.


Når en virksomhed går konkurs sker der en række juridiske ting. Én af dem er, at en kurator overtager ejerskabet over konkursboet og skal forsøge at få så mange penge tilbage til selskabet kreditorer som muligt.

Hvorfor kan det blive den bedste forretning du nogensinde har lavet?

Det kan det fordi, at konkursboer ofte sælger ud af varelager, inventar, maskiner, værktøj, transportmidler og andre ting som kan sælges, fra den gamle virksomhed.

Du kan ofte købe disse ting til en meget lavere pris, end hvad du kan sælge dem videre til. Det kan være en stor del ved f.eks. køb af varelagre fra konkurs ramte virksomheder.

Derudover kan du købe inventar til din butik, klinik, restaurant, værksted, lager, kontor eller hvad du nu skal bruge det til, også til en markant lavere pris end normalt.

Er det umoralsk at tjene på andres konkurser?

Det er selvfølgelig en personlig sag om man synes det ene eller det andet, men i virkeligheden er det jo bedre at det bliver købt og solgt videre så den gamle ejer for det første kan få betalt kreditorerne tilbage, og for det andet, så inventar, varelager osv. bliver genbrugt og ikke bare bliver smidt ud.

Der kan være rigtig mange forskellige årsager til, at en virksomhed går konkurs men fælles for alle konkurser er, at det ikke er sjovt for nogen. Både ejer, ansatte, kunder og leverandører står i en skidt situation efter en konkurs. Når du køber ting fra et konkursbo hjælper du faktisk mange af disse parter.

Hvor kan man købe aktiver fra konkurser?

I skrivende stund findes der flere andre muligheder for at opkøbe konkurser. De mest oplagte er hos os på Saxis.dk eller dba.dk & guloggratis.dk

Der findes også flere Facebook grupper relateret til emnet.

Hvor kan man sælge aktiver fra konkurser videre?

Hvis du selv har en webshop, kan det være en rigtig god forretning at opkøbe et varelager, eller dele af et varelager, fra en konkurrerende webshop og så sælge det via din egen webshop. Du vil helt sikkert kunne købe varerne for mindre end du giver for dem hos dine konkurrenter.

Det kan også være at du decideret tænker i at sælge det direkte videre. Det kan du gøre på Saxis eller via f.eks. Amazon, dba.dk, ebay.com eller andre platforme hvor du privat kan sælge ting videre til andre personer eller virksomheder.

Der er også forskellige auktionshuse hvor du kan sætte tingene på auktion. Det er dog ikke sikkert at du vil få verdens bedste priser via denne metode.

ArtiklerKøb af virksomhedKøb og salg af virksomhederVærktøjskassen

Artikler som også interessere dig

Grafikr om fravalget af en investering Niels Ryding Olsson 2021-02-19
6 Råd: Sådan kommer du i gang med influencer marketing Niels Ryding Olsson 2021-02-09
36 årig iværksætter: “Tænk at jeg har skabt noget, som an... Niels Ryding Olsson 2021-01-21
Køb af ny hjemmeside? Pas på den her slags ulovlige SEO Niels Ryding Olsson 2020-09-22
Hvordan finder man en virksomheds værdi? Alexander Skieller 2020-03-18