Veletableret Niche Webshop med Salg af Mountain Bike Komponenter & udstyr - Omsætning 2023: ca. 650.000 kr.

Skolekrogen, Værløse
Ansatte
Under 5
Flytbarhed
Kan flyttes
Gem annonce
Webshop med gode leverandøraftaler med nicheproducenter af kvalitets komponenter & tilbehør til Mountain Bike.

Niche-webshop med salg af high-end Mountain Bike-tilbehør, -komponenter og Mountain Bikes. Forretningen har specialiseret sig i MTB-produkter fra britiske producenter. Produkterne henvender sig til mountainbikere, der dyrker Trail og Enduro-disciplinerne, og webshoppen er den eneste danske webshop, der specialiserer sig i produkter til Trail & Enduro Mountain Bike-sektoren. Jeg er selv en passioneret MTB'er. Sporten Mountain Bike har siden 2013 haft en årlig vækst på 15-20%, hvor hovedparten af væksten er sket inden for "Trail"-kategorien. Der bygges nye MTB-spor og Bikeparks i hele landet, hvilket forventes at fortsætte væksten.

De fleste af webshoppens produkter bliver fremstillet i Storbritannien og kan derfor importeres som "British Preferential Goods", hvilket betyder, at der ikke skal betales afgift og moms. Det vil være oplagt for en ny ejer at udvide sortimentet med produkter fra andre britiske og EU-producenter.

Virksomheden blev stiftet i 2015 og blev drevet ved siden af en fuldtidsstilling indtil 2018. Fra 2018 til 2021 var jeg fuldtidsansat i virksomheden. Indtil 2022 trak jeg ikke løn til mig selv, men havde en fuldtidsansat mekaniker ansat fra 2019 til 2022.

Som nævnt tidligere har virksomheden specialiseret sig i salg af MTB-produkter fra mindre britiske producenter. Jeg er den eneste forhandler af Orange Bikes og Exposure Lights / Ultimate USE produkter i Danmark og har status som dansk importør/distributør af begge disse mærker. Desuden er jeg den eneste butik i Danmark, der har fokuseret på produkter fra Hope Technology, som er kendt for deres veldesignede, funktionelle og slidstærke produkter, der er nemme at vedligeholde. Både Ultimate/Exposure, Hope Technology og Orange har produktion, produktudvikling og support i Storbritannien. Webshoppen er klart den største forhandler af Hope produkter i Danmark og er kendt i miljøet som en leverandør, der tilbyder teknisk support, fremragende service, hurtig levering og meget konkurrencedygtige priser. Jeg har et fantastisk samarbejde med mine leverandører og får gode vilkår, der giver mig mulighed for at matche priserne fra de store online supermarkeder.

Markedsføring: Webshoppen har næsten 1900 følgere på Facebook og 690 på Instagram. Siden januar 2022 har jeg haft en gratis Trustpilot-konto og har allerede fået 30 anmeldelser, der alle er 5-stjernede med en samlet score på 4,7 ("Fremragende"). Jeg har også gode anmeldelser på Google Business. I begyndelsen af 2023 begyndte jeg at have succes med at bruge affiliate marketing i stedet for Google Ads.

Jeg elsker min virksomhed, men jeg erkender også, at jeg mangler de rette kompetencer til markedsføring på de sociale medier, hvilket jeg betragter som afgørende for virksomhedens fortsatte vækst. Webshoppen er baseret på WordPress/WooCommerce-platformen og blev opdateret i 2022. Der mangler dog de sidste detaljer for at gøre siden helt opdateret.

Fra 2019 til 2022 havde jeg en mekaniker ansat. Jeg vil anbefale en ny ejer at ansætte en mekaniker, da god service skaber salgsmuligheder, når der kan anbefales opgraderinger i forbindelse med reparationer. MTB-cykler bliver mere og mere komplekse og kræver løbende vedligeholdelse af f.eks. affjedring. Der er stort potentiale, især for affjedringsservice på Sjælland og e-bike-service.

Regnskab

Afkastningsgrad
-6%
Soliditetsgrad
25%
Likviditetsgrad
129%

Økonomiske nøgletal

Omsætning
2020 : 807.638
2021 : 1.147.856
2022 : 884.659
Overskud Før SKAT
2020 : 53.136
2021 : 267.980
2022 : -55.606

Produktet

Webshoppen sælger produkter der henvender sig til de kunder der gerne vil have et produkt der er pålideligt, slidstærkt og nem at vedligeholde. Når en kunde køber komponenter, er det typisk til en opgradering af kundens eksisterende, eller helt ny mountain bike. Mountain Biking er en grej sport, og med vores produkter kan kunden skab sin helt egen cykel stil. Ligesom så mange andre kategorier, er konkurrencen benhårdt. Webshoppens USP er den personlig service jeg leverer til og den stærk teknisk rådgivning jeg yder overfor mine kunder. Udover webshoppen, er der også et showroom hvor kunder kan aftale tidspunkt for fremvisning og køb, og løsninger kan drøftes. Webshoppen er kendt i MTB-miljøet for dette, og mange nye kunder kommer via anbefalinger fra tidligere kunder. Hvis du ligesom jeg, har en passion for at yde et højt serviceniveau, skabe en god kundeoplevelse og sælger produkter du kan være stolt af, er du måske den nye ejer af Webshoppen.

Markedsføringskanaler

Markedsføring sker via Facebook / Instagram, Google Ads, Affiliate Marketing. Kunderne er primært dansk. Der er potentiel at få fat i Svenske kunder. Webshoppen har konto på Facebook med 1800 følger; Instagram 690 følger og Trustpilot (Gratis Konto siden jan. 2023 med 30 anmeldelser på 5*). Virksomheden har også en Linkedin profile.
Der er links til Bikecycles.dk fra tre af leverandørne. Hope Technology, Exposure Lights & Orange Bikes

Omkostninger

Per måned.
Lokaler; 5000 (flyttet til billigere lokaler i 12/22, tidligere betalte vi 8500)
Alarm; 700
Forsikring: 958
Telefon: 200

Shopsystem

Aktiver

Webshoppen drives fra lejede lokaler, huslejen er inkl. varme, vand og bredbånd. God parkeringsforhold og tæt på motorvejen, S-tog og de lokale mountian bike spor.
Værktøj og inventar til cykelværksted. Arbejdsstand, hulplader, værktøj, hjulopretning mm.
Varelager er på ca. 250k. Indtil 2021/2 har det ligget på ca. 4 måneders salg., grundet Covid & Brexit steg beholdningen i 2021 til ca. 800k. Over de sidste 9 måneder har jeg haft med succes haft fokus på at reducere lagerbindingen til under 250.000.

Varelager på 200.000 kr. er ikke inkluderet i prisen Sælger ønsker at sælge sit varelager men det er ikke en del af udbudsprisen.
Inventar på 25.000 kr. inkluderet i prisen Sælger tilbyder at få inventar med som en del af udbudsprisen

Svagheder/udfordringer

Begrænset markedsføringsbudget set i forhold til de store spiller på markedet: Chain Reaction Cycles; Wiggle; Bike24; BikeInn
Manglende marketing kompetencer, Google, Social medier.

Stærke sider

Kundeservice; Faglig viden; Teknisk bistand

Ideel køber

Den ideele køber af webshoppen vil være en der har en passion for mountain bike sporten. Du må meget gerne have gode socialmedie- og markedsføringskompentencer, besidder gerne teknisk viden og du har et godt netværk indenfor sporten. Erfaring med WooCommerce vil være en fordel, jeg har erkendt mine egne begrænsninger på dette område.
Hvis du allerede ejer en virksomhed i samme kategori, og vil udvide sortimentet, vil køb af min webshop måske være løsningen og der vil sikkert være omkostningssynergier at hente.

Opstartshjælp

Jeg hjælper gerne køberen i gang, og oplæring i rimelig grad vil selvfølgelig være omkostningsfrit for køberen. Jeg kan ikke tilbyde at være der 9-5, men står til rådighed på telefon og mail. Jeg vil sørge for en god introduktion til leverandørene.

Sælger tilbyder finansering

Finansiering udbetaling:
25.000 DKK
Finansiering løbetid:
6 måneder
Finansiering renter:
6 %

Beliggenhed

Brug for rådgivning omkring køb eller salg af virksomhed?
Få hjælp af en virksomhedsmægler

Ekstra information

Visninger:
1193

Sælger kontaktet:
1

Følger annoncen:
2

Annonce id-nummer:
36251

Årsag til salg:
Andet

Annonce oprettet den:
19-05-2023
Udbudspris 75.000 DKK