Virksomheden er solgt
Sidste udbudspris var 800.000 DKK

Søg lignende virksomheder

Igangværende Brygforretning med webshop og fysisk butik med fint overskud sælges !

Mejerivej, Stenmagle
Ansatte
Under 5
Flytbarhed
Kan flyttes
Region
Sjælland
Gem annonce
Brygforretning med webshop og fysisk butik central beliggende på sydlig Vestsjælland - kan flyttes.

Firmaet er både en detail og engro virksomhed med en stor fast kundekreds af privat kunder, microbryggerier og B2B. Firmaet importere selv varer. Virksomheden er i stærkt fremgang specielt de sidste 10 mdr. Virksomheden er faktisk den eneste af sin art på Sjælland. Derfor er der en fantastisk udviklingsmulighed. Her tænkes også på udvikling af co2 anlæg som er en mangel varer på sjælland .Virksomheden er kendt for sin rigtig gode service og vejledning af kunderne. Der importeres selv varer fra eu og udenfor. Du får her en virksomhed som giver overskud.
Hele grundarbejdet er lavet og den nyere hjemmeside kan sagtens udvikles mere. Virksomheden ligger fint på google og de social medier.

Økonomiske nøgletal

Virksomheden sælge for (pris ide bud er velkommen) kr. 800.000 + varerlager som er svingende 250-350.000 .

Omsætning 2022 var kr. 1.636.983
Variable omkostninger i 2022 var kr. 567.164
omsætning i perioden 01.01.2023 til og med 28.02.23 kr. 371,204,68 heraf udgjorde salg til microbryggerier kr. 201.524,09
dækningsbidrag ca 30%
Omsætning i 2021 kr. 1.666,866 og i 2020 kr 1,724.910 ( vi solgte en del store bryganlæg dette år) 2019 kr. 1.434.986. Der er ikke i coronaperioden modtaget tilskud. Ved udvidelse forventes omsætningen at stige i 2023/24
med 10/20%.

Virksomheden er et enkeltmandsfirma. Ejer har indtil for nyligt selv ejet bygningerne . Der forventes at husleje niveau ligger på 5-8.000 kr. pr md - bygningerne er solgt med klasul om at forretning og lager kan blive, hvis ny ejer ønsker dette. Forretningen holder lukket i 3 uger pga. sommerferie og 1 uges vinterferie hvert år. Det anbefales at ændre åbningstiderne .

Produktet

Virksomheden sælger brygudstyr til øl, vin, mjød, cider og saft til private og op til 1.000 l s anlæg til microbryggerier. Der sælges malt, humle, gær, flasker og ølkit, vinkit ciderkit . Der sælges en del fadølsanlæg og alt tilbehør herunder co2. Der er et stort udviklings potentiale også i co2. Der ydes vejledning i stor udstrækning til alle grupper. Da virksomheden faktisk er den eneste på Sjælland- (bortset fra københavn ) dækker den et stort behov for hele kundegruppen. Interessen for selv at fremstille har aldrig været større. Ejer vil gerne bistå med oplæring.

Markedsføringskanaler

Firmaet har brugt en webmand til at køre kunderne fra den gl. hjemmeside til den ny og samtidig sørge for at firmaet ligger godt på google hvor der også er gode anmeldelser. I øvrigt er firmaet et Emærket firma. Der udover har firmaet egen facebook side og der bruges instegram. Der annoncere ind i mellem de nævnte steder med slagtilbud.

Lokalt deltager firmaet i de forskellige arregmenter der holdes i Stenlille, Sorø, Holbæk, Slagelse , Ringsted samt på ølfestivallen , markeder og messer .

Kunderne er dels privatkunder og microbryggerier . Firmaet afholder kurser i ølbrygning i vinterhalvåret og holder
ølsmagninger med stor succes. Desuden afholdes der åbenhus arrangmenter med bestemte temaer.

Omkostninger

Virksomhedens variable omkostninger er varekøb i dk, udlandet samt løn . Desuden er det incl. omkosninger til webshoppen som udgør ca kr. 3600 årligt + internet samt dankort automat ca. 1200 kr årligt. Forsikring af varer lager er ca. 7.000 kr årligt Dertil kan man jo beholde medlemskab af E mærket som koster ca 5-7.000 årligt

Aktiver

Butikken ligger ud til mejerivej . Der er ca 3-400 kvm ialt. Der er kontor med 2 skriveborde , reoler m.v. På lageret følger pallereoler, reoler, palleløfter , vacummpakker , pakkeebord, valserum/valse, elektrisk palleløfter, elektrisk gulvvasker og der er adgang til truck (fælles med ejeren af bygningerne). Der ud over er der fine parkeringsforhold og vende plads til lastbilerne.

Varelager på 350.000 kr. er ikke inkluderet i prisen Sælger ønsker at sælge sit varelager men det er ikke en del af udbudsprisen.
Inventar på 100.000 kr. inkluderet i prisen Sælger tilbyder at få inventar med som en del af udbudsprisen

Virksomhedens historie

Virksomheden startede i 2013 da der var krise i landet hvor alle produkter blev sendt til Kina og hvor arbejdsløsheden var stor. Vi besluttede at starte op, da der ingen brygbutikker var i området . Vi syntes det var sjovt at brygge øl og cider , som vi havde gjort i adskillige år. Ejer er uddannet ølsommelier. Ejer er i dag brygmester på et større bryggeri. Det startede med der blev købt varer hjem og lageret blev hele tiden udvidet til det det er i dag. firmaet fik ny hjemme for et par år siden, som er forholdsvis nem at betjene. Det er lidt med veg mod at sælge firmaet nu, hvor det giver overskud og er sjovt - men alderen kan vi ikke løbe fra. Vi hjælper gerne ny ejer rigtig godt igang. Priside er kr. 800.000 pluds varerlager . Lageret, indkøb holdes oppe her i salgsperioden.

Markedet

Firmaet er faktisk eneste firma på Sjælland ( når vi ser bort fra København. ) - hvilket er en klar fordel både for privatkunderne og microbryggerierne da firmaet ligger centralt for dem. Firmaets priser ligger rimeligt i forhold til nærmeste konkurrent i København.
Efterspørgslen efter varer stiger hele tiden og hjemmebrygning har aldrig været større end nu.
Firmaet kan sagtens være med i konkurrencen fra firmaer i Jylland og virksommhedens forsendelses omkostninger er ret fornuftige.
Der er en pæn stor udviklings mulighed bl.a i Co2 . investering i et sådan anlæg vil dette være tjent hjem på et år. Firmaet har ikke kunne mærke nedgang i corona tiden, tværtimod.

Svagheder/udfordringer

Køber bør helt klart sætte ind på co2 området .
Udfordringen er hele tiden at holde øje med prisstigningerne som jo er en udfordring for alle i dag.
Der ud over skal der måske sættes mere ind på nyhedsbreve i fremtiden. Og vin området kan sagtens udvides.

Stærke sider

Firmaet slår konkurrenter på servicen - vejledning og rådgivening, samt at personalet (ejer) er kompetente.
Der udover er prisniveauet fornuftigt og der føres kvalitet varer.
Firmaet er hurtig med udsendelse af varer til alle kundegrupper.
firmaet gør en stor indsats med at besvare forespørgsler fra alle kunder via telefon, mail og på de sociale medier .

Strategi

Som tidligere nævnt - betyder service niveau rigtig meget og det at ejerne har så stor kompetance på området er vigtigt.
Virksomheden hjælper nye microbryggerier både med vejledning og råd. Vi gør en stor indsats på hele tiden at have de varer kunderne efterspørger. Vi sørger for at bestille varer i god tid da der i dag er længere levering fra nogle leverandører . Flasker sælges direkte til privatkunderne fra butikken, medens microbryggerierne
får leveret fra vores leverandør direkte og hurtigt.

Vision

Håbet er at virksomheden bliver enten i nuværende lokaler eller andre på sjælland. Webshoppen er ikke afhængig af en bestemt adresse.
Vi ønsker at virksomhedens store fremgang fortsætter og nye kræfter vil tage over. Vi ønsker at være den eller de nye ejer behjælpelige . Vi vil gerne videre give al vores viden på området.
Fremtiden for Virksomheden er god, specielt hvis man bliver på sjælland hvor konkurrencen er blevet lille.
Og hvis man så udvider med co2 og vin - vil dette kun give et endnu større overskud rimeligt hurtigt .

Ideel køber

Den person vi ser overtage virksomheden er en der også brænder for brygning eller kommer til det, som også
har let til et smil og god kundeservice . Vi har jo gjort hele forarbejdet - den kommende ejer kan jo udvikle hjemmesiden yderligere. Et smil på læben og godt humør sælger godt.
Du får altså et velfungerende firma, der er godt kørende og som har fine udvidelsesmuligheder . Et firma der er igang.

Opstartshjælp

Den nye køber kan regne med, hvis dette ønskes , at vi kan hjælpe den nye ejer igang både med importen, hjemmesiden og serviceringen af microbryggerierne i en nærmere aftalt periode.
Vi kan også stå til rådighed pr. tlf og mail. Vi tænker ikke, at vi skal ha betaling særkilt for denne hjælp.

Beliggenhed

Brug for rådgivning omkring køb eller salg af virksomhed?
Få hjælp af en virksomhedsmægler

Ekstra information

Visninger:
4603

Sælger kontaktet:
8

Følger annoncen:
5

Annonce id-nummer:
35436

Årsag til salg:
Generationsskifte

Annonce oprettet den:
10-09-2022
Udbudspris 800.000 DKK