Igangværende Brygforretning med webshop og fysisk butik med fint overskud sælges !

Mejerivej, Stenmagle
Ansatte
Under 5
Flytbarhed
Kan flyttes
Region
Sjælland
Gem annonce
Brygforretning med webshop og fysisk butik central beliggende på sydlig Vestsjælland - kan flyttes.

Firmaet er både en detail og engro virksomhed med en stor fast kundekreds af privat kunder, microbryggerier og B2B. Firmaet importere selv varer. Virksomheden er i stærkt fremgang specielt de sidste 10 mdr. Virksomheden er faktisk den eneste af sin art på Sjælland. Derfor er der en fantastisk udviklingsmulighed. Her tænkes også på udvikling af co2 anlæg som er en mangel varer på sjælland .Virksomheden er kendt for sin rigtig gode service og vejledning af kunderne. Der importeres selv varer fra eu og udenfor. Du får her en virksomhed som giver overskud.
Hele grundarbejdet er lavet og den nyere hjemmeside kan sagtens udvikles mere. Virksomheden ligger fint på google og de social medier.

Økonomiske nøgletal

Omsætning de første 6 mdr af 2022 er kr. 1.112.956
Variable omkostninger de første 6 mdr. af 2022 kr. 567.164

Virksomheden er et enkeltmandsfirma. Der er ingen husleje i dag da ejer selv ejer bygningerne. Ejer får løn og der ud over lønnes 1 ansat . Der forventes at husleje niveau ligger på 5-8.000 kr. pr md - bygningerne forventes solgt med klasul om at forretning og lager kan blive, hvis ny ejer ønsker dette.

Produktet

Virksomheden sælger brygudstyr til øl, vin, mjød, cider og saft til private og op til 1.000 l s anlæg til microbryggerier. Der sælges malt, humle, gær, flasker og ølkit, vinkit ciderkit . Der sælges en del fadølsanlæg og alt tilbehør herunder co2. Der er et stort udviklings potentiale også i co2. Der ydes vejledning i stor udstrækning til alle grupper. Da virksomheden faktisk er den eneste på Sjælland- (bortset fra københavn ) dækker den et stort behov for hele kundegruppen. Interessen for selv at fremstille har aldrig været større. Ejer vil gerne bistå med oplæring.

Markedsføringskanaler

Firmaet har brugt en webmand til at køre kunderne fra den gl. hjemmeside til den ny og samtidig sørge for at firmaet ligger godt på google hvor der også er gode anmeldelser. I øvrigt er firmaet et Emærket firma. Der udover har firmaet egen facebook side og der bruges instegram. Der annoncere ind i mellem de nævnte steder med slagtilbud.

Lokalt deltager firmaet i de forskellige arregmenter der holdes i Stenlille, Sorø, Holbæk, Slagelse , Ringsted samt på ølfestivallen , markeder og messer .

Omkostninger

Virksomhedens variable omkostninger er varekøb i dk, udlandet samt løn . Desuden er det incl. omkosninger til webshoppen som udgør ca kr. 3600 årligt samt dankort automat ca. 1200 kr årligt

Aktiver

Butikken ligger i egne lokaler også lageret . Der er mange kvm samlet. Der er kontor med skriveborde ,reoler m.m. og der er på lageret reoler, palleløfter , vacummpakker , pakkeebord, valserum/valse, elektrisk palleløfter og der er adgang til truck. Der ud over er der fine parkeringsforhold og vende plads til lastbilerne.

Varelager på 500.000 kr. inkluderet i prisen Sælger tilbyder at få varelager med som en del af udbudsprisen.
Inventar på 100.000 kr. inkluderet i prisen Sælger tilbyder at få inventar med som en del af udbudsprisen

Virksomhedens historie

Virksomheden startede i 2013 da der var krise i landet hvor alle produkter blev sendt til Kina og hvor arbejdsløsheden blev stor. Vi besluttede at starte op da der ingen brygbutikker var i området og vi syntes det var sjovt at brygge øl og cider og havde gjort dette i adskillige år. Ejer er uddannet ølsommlier. Og er i dag brygmester på et større bryggeri. Der blev købt varer hjem , men de fyldte ikke meget og de følende år blev lageret af varer hele tiden udvidet til det det er i dag. Det var et kæmpe arbejde at få hjemmesiden op at køre og denne blev skiftet til en ny her for et par år siden. Det er lidt med veg mod at sælge firmaet nu hvor det giver overskud - men alderen kan vi ikke løbe fra. Vi hjælper gerne ny ejer igang.

Markedet

Firmaet er faktisk eneste firma på Sjælland ( når vi ser bort fra København. ) - hvilket er en klar fordel både for privatkunderne og microbryggerierne da firmaet ligger centralt for dem. Firmaets priser ligger rimeligt i forhold til nærmeste konkurrent i København.
Efterspørgslen efter varer stiger hele tiden og hjemmebrygning har aldrig været større end nu.
Firmaet kan sagtens være med i konkurrencen fra firmaer i Jylland og virksommhedens forsendelses omkostninger er ret fornuftige.
Der er en pæn stor udviklings mulighedbl.a i Co2 . Firmaet har ikke kunne mærke nedgang i corona tiden.

Svagheder/udfordringer

Køber bør helt klart sætte ind på co2 området .
Udfordringen er hele tiden at holde øje med prisstigningerne som jo er en udfordring for alle i dag.

Stærke sider

Firmaet slår konkurrenter på servicen - vejledning og rådgivening, samt at personalet (ejer) er kompetente.
Der udover er prisniveauet fornuftigt og der føres kvalitet varer.

Strategi

Som tidligere nævnt - betyder service niveau rigtig meget og det at ejerne har så stor kompetance på området er vigtigt.
Virksomheden hjælper nye microbryggerier både med vejledning og råd. Vi gør en stor indsats på hele tiden at have de varer kunderne efterspørger. Vi sørger for at bestille varer i god tid da der i dag er længere levering fra nogle leverandører . Flasker sælges direkte til privatkunderne fra butikken, medens microbryggerierne
får leveret fra vores leverandør direkte og hurtigt.

Vision

Håbet er at virksomheden bliver enten i nuværende lokaler eller andre på sjælland. Webshoppen er ikke afhængig af en bestemt adresse.
Vi ønsker at virksomhedens store fremgang fortsætter og nye kræfter vil tage over. Vi ønsker at være den eller de nye ejer behjælpelige . Vi vil gerne videre give al vores viden på området.
Fremtiden for Virksomheden er god, specielt hvis man bliver på sjælland hvor konkurrencen er blevet lille.
Og hvis man så udvider med co2 - vil dette kun give et endnu større overskud rimeligt hurtigt.

Ideel køber

Den person vi ser overtage virksomheden er en der også brænder for brygning eller kommer til det, som også
har let til et smil og god kundeservice . Vi har jo gjort hele forarbejdet - den kommende ejer kan jo udvikle hjemmesiden yderligere. Et smil på læben og godt humør sælger godt.

Opstartshjælp

Den nye køber kan regne med hvis dette ønskes at vi kan blive i firmaet og hjælpe den nye ejer igang både med importen, hjemmesiden og serviceringen af microbryggerierne i en nærmere aftalt periode.
Vi vil altid stå til rådighed bagefter pr. tlf og mail. Vi tænker ikke at vi skal ha betaling særkilt for denne hjælp.

Sælger tilbyder finansering

Sælger har ikke valgt at oplyse vilkår for finansering, dette aftales ved nærmere henvendelse.

Beliggenhed

Offentlige spørgsmål

Der er indtil videre ikke skrevet nogle offentlige beskeder. Du kan blive den første...

Det er anonymt at stille et offentligt spørgsmål og bliver først offentligt efter godkendelse og svar af sælger
Brug for rådgivning omkring køb eller salg af virksomhed?
Få hjælp af en virksomhedsmægler

Ekstra information

Visninger:
2867

Sælger kontaktet:
4

Følger annoncen:
3

Annonce id-nummer:
35436

Årsag til salg:
Generationsskifte

Annonce oprettet den:
10-09-2022
Udbudspris 1.300.000 DKK