Denne virksomhed er ikke længere til salg. Søg på lignende virksomheder

BORN Copenhagen ApS - Kendt børne interiør brand, med store muligheder! - Overskud før skat: 427.506 kr.

Kanalholmen, Hvidovre
Ansatte
Under 5
Flytbarhed
Kan flyttes
Region
Sjælland
Gem annonce
Økologisk high-end interiør brand til baby og junior, med GOTS certificering.

BORN Copenhagen er et stærkt veletableret BRAND med fokus på bæredygtige økologiske produkter i en yderst høj kvalitet, med fokus på æstetik og funktionalitet. Vi har forhandlere rundt omkring i Danmark og i udlandet, derudover sælger vi online direkte til slutkunden på vores dk & com side.

Vi er stolte af, at kunne kalde os en GOTS-certificeret virksomhed og have den højeste certificering indenfor tekstilindustrien. GOTS høje krav til alle led i kæden indbefatter, bæredygtighed, ingen brug af skadelige kemikalier samt fair og sikre arbejdsvilkår for alle involverede i processen. Vores produkter er under streng kontrol, og vi lever op til de højeste standarder i hele processen.

Vi har vi bevidst fravalgt at have sæsonrelaterede produkter i vores sortiment, for ikke at overproducere og skiller os på den måde ud fra andre brands. Det er der taget godt imod rundt omkring i verden, og vi har mange super tilfredse BORN Copenhagen kunder.

Regnskab

Afkastningsgrad
39%
Soliditetsgrad
86%
Likviditetsgrad
702%

Økonomiske nøgletal

Vi har haft fremgang i omsætningen siden 2016, og i 2021 omsatte vi for næsten 2 mio. kr. I 2021 investerede vi også med højere omkostninger for at kunne skabe endnu mere vækst på lang sigt og haft høje fragtomkostninger, så overskuddet blev her 48.000 kr. efter udbetalte lønninger på 321.000. I 2020 blev overskuddet før skat mere end 400.000 kr. Vi er også flyttet i nye og større lokaler.

2022 er startet godt med vækst i omsætning, særligt fra vores hjemmeside, hvor vi tjener mest på produktet. Derudover er vi i dialog omkring en særlig interessant forhandler-aftale med en stor dansk virksomhed, som forventes at gå igennem i marts 2022. Vi forventer en omsætning på 2,6 mil (ex. moms) i 2022, med godt start på året, stigende interesse for vores brand og produkter, samt nye produkter og print-design på vej.

Gennemsnitlig ordreværdi for 2021 på DK side: 775kr
Gennemsnitlig ordreværdi for 2021 på COM side: 159 euro ( 1.183kr)

Lokale: Det er muligt at flytte kontor/lager, mod betaling på 24.000kr ex. moms. Der kan dog ikke siges hvor hurtigt evt. ny lejer findes. (Men der er pt. venteliste på lokaler på denne størrelse hos Promaxx.) Da indskud på knap 100.000kr indgår i prisen, er der her mulighed for at tage pengene der fra, hvis man selv står med et andet lokale, eller ønsker at flytte firmaet til et andet sted i landet)

Overskud før skat: 427.506 DKK

Produktet

BORN Copenhagen er et BRAND og ikke en webshop med salg af andre brands.

Vi designer selv vores print (med hjælp fra en ekstern print-designer), og vores produktion af højeste kvalitet foretages i Indien.

Vi producerer og sælger blandt andet sengetøj, sengerande, barnevognspuder, babynest, juniornest (som de eneste i Danmark), og mange flere produkter. ALT er produceret i 100% økologisk GOTS-certificeret bomuld.

Markedsføringskanaler

Vi bruger mest vores Instagram (som får stor ros for opsætning og stemning) samt Facebook, hvor vi også annoncerer. Der er lavet lidt SEO, vi bruger ikke google ads. Derudover nyhedsbreve.

Vi har kunder fra hele verden både som vores forhandlere og direkte kunder online.

Instagram: 44.000 følgere
Facebook: 1.648 følgere
Nyhedsmail: 1270 (Som vi først har sat fokus på inden for de sidste par måneder)
Pinterest: 5 følgere, og 412 visninger pr. måned. (Vi er helt nye derinde, her vil der klart være gode muligheder også)

Omkostninger

Husleje (inkl. a/c til fællesudgifter og varme): 17.335,91kr ex moms. (Lokalet kan opsiges - Se tekst over her)
Løn: (oplyses ved køberhenvendelser)
Shopify (Både DK & COM): 379kr. (+ Transaktionsgebyrer alt efter antal ordre)
Internet: 99kr
Telefon: 160kr
E-conomic: 258kr
Cookiebot: 150kr
Storebuddy: 105kr
Forsikring: 9000kr (årligt)
Quickpay: 49kr. (+ Transaktionsgebyrer alt efter antal ordre)
Revisor: 8-10.000kr (årligt) - Årsafslutning & bogførning
Mobilepay: 49kr. (+ Transaktionsgebyrer alt efter antal ordre)
Facebook/IG ads: ca. 15.000kr pr. måned.
Popup på hjemmesider: 260kr.

Shopsystem

Aktiver

Vi har kontor og varelager i Hvidovre i et skønt nyt lokale. Derudover et lille køkken samt toilet og bad.

* Indskud til leje af lokale (værdi af indskud: 98.500kr)
* Køle/Fryseskab
* Div. køkkenting
* 3 x skriveborde
* 1 computer + printer
* Fotohjørne med seng og værelsesopsætning
* 1 x mobiltelefon (med hovednummer)
* 2 x reoler til kontor
* Pakkebord
* Stige
* Plukkasser
* 2 x 'hunde'

Varelager på 1.250.000 kr. er ikke inkluderet i prisen Sælger ønsker at sælge sit varelager men det er ikke en del af udbudsprisen.
Inventar på 20.000 kr. inkluderet i prisen Sælger tilbyder at få inventar med som en del af udbudsprisen

Virksomhedens historie

BORN Copenhagen blev startet i 2016 af Maiken Vogensen, da hun ikke kunne finde den helt perfekte babynest begyndte hun selv at sy en, efterfølgende fik hun bestillinger fra veninder og bekendte, hvorefter hun startede BORN Copenhagen langsomt op.

Maj 2019 overtog vi (Julie og Camilla) virksomheden, og har med glæde kørt BORN videre i den rette ånd. Vi har begge arbejdet på deltid. Desværre er der opstået sygdom, som gør, at vi ønsker at sælge.

Svagheder/udfordringer

Markedet for børneinteriør er enormt stort. Det er ikke nødvendigvis en svaghed, og BORN Copenhagen har kunne positionere sig i markedet som et high-end brand med højeste pris og højeste kvalitet.

Vores eksisterende forhandlere bestiller i gennemsnit 1-2 gange om måneden. Da vores produkter ikke er sæsonvarer har de ikke behov for at sælge ud før de tager nyt ind.

Udfordringen hos os har været, at vi selv har skulle stå for alt. Det ville klart være en fordel, at køber selv har en salgsmæssig baggrund eller har mulighed for at alliere sig med en, der kan varetage salg.

Stærke sider

Vi har et stærkt brand, en god visuel profil, der adskiller sig betydeligt fra konkurrenterne samt en anderledes strategi, hvor vi er blevet ved med at vokse.

Vi differentierer os både på produktdesign, kvalitet, certificering og tidløst design. Vi har MEGET få returvarer, hvis - og oftest kun, hvis folk har fået to produkter i gave eller lignende, aldrig pga. utilfredshed over produktet.

2022 er startet fantastisk godt med høj vækst i januar måned. Vi får mange online ordre og nye forhandlere (og ligger i forhandlinger med en stor dansk virksomhed). Der er helt klart gode muligheder og et stort potentiale i BORN Copenhagen, der skal dog efter vores anbefaling produceres endnu flere produkter, evt. også en lille tøjkollektion i samme stil som vores print. Vi lancerer 3 nye produkter her i februar 2022. Samt vi har 2 SUPER flotte produkt-print 100% klar, lige til at sætte i produktion.

OBS: Vi ønsker desværre ikke et partnerskab.

Strategi

BORN Copenhagen's strategi er at vinde high-end markedet inden for børne-interiør og drive branden på en bæredygtig måde. Vi leverer kun i højeste kvalitet og æstetiske prints, hvilket prisen på vores produkter også afspejler. Vores produkter er generelt ikke på udsalg, da vores fokus er ikke at lave sæson-betonede produkter.

Den nærmere strategi vil vi gerne uddybe ved en samtale med en interesseret køber, da der er mange muligheder og overvejelser.

Ideel køber

Den ideelle køber bør have passion og interesse for de produkter vi tilbyder. Man behøver ikke være designer for at overtage BORN Copenhagen, vi kan sagtens hjælpe dig med at formidle kontakt til designere, som vi selv arbejder sammen med på freelance basis. MEN kan du alliere dig med en designer vil det klart være en fordel for brandet.

Derudover vil det være en fordel med en ejer, der kan fokusere på SALG. Vi har ikke selv lavet opsøgende salg af betydning. Det vil der være muligheder i med mange forskellige kunder rundt om i verden.

Køber skal være indstillet på, at det kræver en del arbejde at drive virksomhed, og det klart ville være bedst muligt hvis man kunne drive den i samarbejde med en evt. partner. Hos BORN er vi pt. 3 personer, der alle arbejder deltid. Vi har alle 3 alle hatte på (bortset fra bogføring og årsregnskab, hvor vi bruger ekstern revisor).

OBS: Vi ønsker desværre ikke et partnerskab.

Opstartshjælp

Vi står til rådighed for den nye ejer i en aftalt periode. Det er kun i vores interesse at BORN Copenhagen kommer godt videre og får endnu større succes. Så vi klæder jer gerne godt på, inden vi overdrager 100%.

Vores ene partner er også interesseret i at blive (uden ejerandel), men som deltidsansat. Det kunne være en fordel for den nye ejer at indgå en aftale med hende, muligvis kun for en periode. Hun har i dag fokus på vores GOTS-cerficering, fragtaftaler, forsikringsaftaler, den daglige drift og kender generelt til alt i firmaet (dog med undtagelse af Facebook & IG)

Beliggenhed

Brug for rådgivning omkring køb eller salg af virksomhed?
Få hjælp af en virksomhedsmægler

Ekstra information

Visninger:
2216

Sælger kontaktet:
6

Følger annoncen:
6

Annonce id-nummer:
34561

Årsag til salg:
Helbred

Annonce oprettet den:
12-01-2022
Udbudspris 950.000 DKK