Denne annonce er inaktiv.
Søg på lignende virksomheder

Få besked hvis annoncen bliver aktiv

Earthchild - En magisk og eventyrlig legetøjsbutik med et bæredygtigt koncept

Kongensgade, Odense C
Ansatte
Under 5
Flytbarhed
Kan flyttes
Gem annonce
Populær butik og webshop og med Danmarks største udvalg af naturligt, bæredygtigt, økologisk kvalitetslegetøj og kreativprodukter.

Earthchild ApS er på ganske kort tid blevet en yderst populær butik og den tiltrækker kunder fra hele landet og er nu en velkendt butik i Odense.

Butikkens popularitet skyldes at jeg er på forkant med kundernes ønske om både miljøvenlige og kemifrie produkter. Desuden er det nu den eneste reelle legetøjsbutik i Odense Centrum og den er placeret således, at der er stor gennemstrømning af børnefamilier og turister. Efter at vores nabo butik Fætter BR er lukket, mærker vi også tydeligt en større tilstrømning af kunder.

Undersøgelser viser at 74% af den danske befolkning er villig til at betale mere for at få bæredygtige produkter. Samtidig ønsker langt de fleste småbørnsforældre og bedsteforældre generationen af i dag, at investere i rene, kemifrie og gerne økologiske produkter til de små som undersøger alt med munden. Desuden har en stor gruppe at vores kunder længe ønsket at kunne finde kvalitetsvarer i fysiske butikker fremfor nethandel. Meget tyder på at vi i fremtiden i højere grad vil gå tilbage til det nære og opsøge niche butikker.

Konkurrencen pt er minimal og der er så mange fantastiske virksomheder rundt omkring i Europa og Danmark, som producerer det skønneste og mest fantasiindbydende legetøj i denne kategori og der kommer mere til dag for dag. Så det er alt i alt meget lukrativt marked at investere i.

Økonomiske nøgletal

Omsætning 1. regnskabsår kr. 1.000.000 med et mindre underskud på 128.000 grundet etablerings omkostninger.
Omsætning er foreløbigt steget med 75% i indeværende regnskabsår sammenliget med 1. år.

Med Deloittes beregning står vi med et overskud på min. 200.000 ved udgangen af 2. regnskabsår som slutter 31/12/19
Dækningsgrad 50 %


Overskud før skat: 200.000 DKK

Produktet

Siden åbningen af butikken i december 2017 er jeg gået fra at repræsentere 8 brands til nu over 40 kvalitetsbrands. Herunder en del mærkevarer, som er yderst efterspurgte, men som ikke hidtil har været repræsenteret i fysiske butikker. Jeg har opbygget et godt og nært forhold til de producenter og agenter som jeg handler med.

Vi arbejder på at udbrede fænomenet open ended play - det vil sige legetøj/ legesæt, som lægger op til at barnet kan udnytte sin fri fantasi og skabertrang, både i alene leg og i rolleleg med andre børn og voksne. I begrebet open ended play ligger også det at legesættene kan vokse med én uanset alder. Det er også æstetisk smukt og fantastisk at rører ved - det vækker børns taktile sanser.

Butikken er indrettet i bæredygtige materialer og der dufter skønt af træ.

Kunder/besøgende, børn som voksne elsker det naturlige og fantasiindbydende univers der underbygges af stille og inspirerende keltiske musik. Væggene er er smukt malet og der er indrettet til historiefortælling, som er ganske populært i vintermånederne.

Webshoppen er vi stadig ved at loade varer op på, og den er naturligvis bygget på den bedste og hurtigste platform af firmaet Plico. Mange produkter vil kunne blive sendt direkte fra leverandør til kunden, så man behøver ikke være lagerførende med alle produkter.

Vi har også fået skabt et smukt logo og en mappe med forskellige grafiske modeller og gif til sammenhængnede identitet.

Markedet er som sagt i vækst, vi får dagligt henvendelser om vi kan udvide og åbne butikker i flere byer og vi skulle have åbnet søstrebutikker i Århus og København/Østerbro dette år - men har af helbredsmæssige årsager måtte sætte dette projekt på standby. Men det er en oplagt mulighed at åbne flere butikker, måske som franchise.

Mulighederne for også at vækste webshoppen er store - vi har allerede mange, især Norske og Islandske kunder, som efterspørger webshop.

Markedsføringskanaler

Facebook
Instagram
SEO (nyt)
AdWords (nyt)
Hjemmeside

Omkostninger

Faste månedlige omkostninger;
Husleje 20.000 kr.
Varme/vand a conto kr. 800 kr.
Forsikring 1000 kr
Alarmsystem 400 kr
Shopbox kassesystem 660 kr
Løn pt. afsat i budget til ejer 25.000 kr
Flxjobber 3800 kr mdr.

Variable omkostninger;
Studiemedhjælp
Varelager
PR

Aktiver

A Beliggende på gågade i Odense overfor MC Donalds og den nu lukkede Fætter BR og med børnetøjsbutik som nabo.
Dejlig gågade fyldt med smukke træer og hyggelige stræder. En naturlig gennemgang for turister.
Brutto Areal 90 kvm inklusiv 20 kvm baglokale med lager, toilet og tekøkken.

Varelager på 300.000 kr. inkluderet i prisen Sælger tilbyder at få varelager med som en del af udbudsprisen.
Ejendomme inkluderet 120.000 kr. Sælger tilbyder at få ejendommen med som en del af udbudsprisen
Inventar på 35.000 kr. inkluderet i prisen Sælger tilbyder at få inventar med som en del af udbudsprisen

Virksomhedens historie

Jeg har længe haft ønske om at opbygge min egen virksomhed/butik, gerne noget noget unikt og anderledes. Så da jeg under min sidste graviditet fik øjnene op for, at der var et hul i markedet begyndte idéen om at sælge bæredygtige og økologiske legesager at tage form. I vores familie går vi meget op i bæredygtighed og social ansvarlighed, så det var ganske naturligt at dette skulle være grundpillen for butikken.

Desuden ved jeg med min baggrund som lærer, hvor vigtigt leg er. Det har gjort ondt i mig at opleve hvordan legen de sidste år er blevet nedvurderet af skole, institutioner og i hjemmet. Tænk at børn allerede i 6 års alderen sætter leg til side, når man ved hvilken afgørende betydning leg har for for deres udvikling på alle planer. Desuden er udvalget i de store kædebutikker funderet på en kommerciel medie bølge og det meste legetøj har kun interesse i ganske kort tid, da det ikke formår at inddrage barnet i åbn fri leg.

Det ene tog det andet, og dørene åbnede sig en for en. Jeg fandt den rette butik, vi blev godkendt til at forhandle tre af vores store mærkebrands og flere kom til. Vi fik malet, skaffet hylder af lokalt opdyrket træ, købt inventar på genbrugsmarkeder og indrettet butikken, så den både vækker smil hos unge som gamle. Jeg har aldrig været i tvivl om at jeg gjorde det rette selvom mit projekt blev mødt med skepsis, så kunne jeg mærke at jeg gjorde det helt rette så i december 2017 da min datter var 5 mdr. slog vi dørene op til en noget anderledes butik.

Sikke en rejse det har har været sidenhen af op og nedture, men kunderne har elsket butikken fra første færd og der bliver talt om den i mange kroge. Jeg har absolut ikke kunne klage over omsætningen i butikken og hver en krone tjent og mere til er blevet brugt til at opbygge butikken, som nu står i fuldt flor, men under stadig udvikling. Men det har været hårdt arbejde, jeg har begået fejltrin, jeg har begået genistreger og det haft omkostninger for mit helbred og jeg må nu fokusere på at genskabe et bæredygtigt familieliv igen. Men jeg er selvfølgelig også pavestolt af butikken og at se al den glæde og nostalgi et besøg i butikken kan vække, så er det det hele værd. Jeg har det helt fint med at give det videre nu.
Jeg har bygget båden og nu skal de rette sejle den.

Ideel køber

Butikken er for dig/ jer som tror på at bæredygtighed er fremtiden, som holder af børn og mennesker og som interesserer sig for legetøj og hvad der sker på legetøjsmarkedet. Som har en diplomatisk og ydmyg tilgang til at henvende sig legetøjs producenter, som ønsker at handle hjertedrevet frem for kommercielt. Godt at have kendskab til nethandel og arbejdet med SOme, Hvis du/I ønsker at vækste stort og har det financielle bagland det kræver, så er der store muligheder med konceptet og for fremtiden.

Opstartshjælp

Jeg stiller mig naturligvis til rådighed under opstart og har alt tilrettelagt alt således at det skulle være overskueligt at gå til. Jeg er åben for evt at beholde anparter, indgå partnerskab eller i en anden konstellation. MIn flexjobber som er en fantastisk medhjælp, sparringspartner og som har været med fra starten er også åben for at overgå til ny ejer hvis det ønskes og kemien passer.

Beliggenhed

Brug for rådgivning omkring køb eller salg af virksomhed?
Få hjælp af en virksomhedsmægler

Ekstra information

Visninger:
5189

Sælger kontaktet:
9

Følger annoncen:
4

Annonce id-nummer:
31506

Årsag til salg:
Helbred

Annonce oprettet den:
06-06-2019
Udbudspris 600.000 DKK