Denne annonce er inaktiv.
Søg på lignende virksomheder

Få besked hvis annoncen bliver aktiv

Salg af softwareforhandleraftale (videoredigering) samlet omsat for: 503.000 kr.

Ansatte
Under 5
Flytbarhed
Ikke flytbar
Region
Sjælland
Gem annonce
Salg af videoredigeringssoftware og software til screen capture/billedredigering

Siden 2010 har mit firma solgt software-værktøjer til skandinaviske kunder.

Vores ene produkt er et intuitivt værktøj til video-optagelse, redigering og publicering.
Det andet produkt er et stærk værktøj til screen capture, billedbehandling og simpel videoproduktion.

Mine kunder kommer fra mange brancher og inkluderer Top 100 virksomheder i DK.

Software-forretningsområdet sælges grundet ændret forretningsfokus. Dette er også årsagen til, at omsætning/fortjeneste svinger henover perioden 2011-2017. Konklusionen er, at bruger du som køber tid/energi på denne forretning, så ligger der også en fornuftig indtjening - selv ved en begrænset indsats.

Afhængig af den tid I har til rådighed kan I køre videre med de nuværende kunder eller skabe nye kunder via markedsføring.

Softwarelicenser og fornyelser sælges via DK distributør, som - med den rette indsats - også vil fodre jer med nye leads/opps.

Vores samarbejdspartner fra Michigan (USA), som udvikler og sælger produkterne, står til rådighed med marketing-materiale og kan også tildele marketing-finansiering.

Handlen inkluderer kundedatabase med fuld specifikation af købte licenser, udløb af næste fornyelse, forventet provenu osv.

Jeg vil stå for introduktion til DK distributør.

Økonomiske nøgletal

Grundet ændret forretningsfokus sælger vi dette område. Vi har solgt produkterne siden 2011. Nøgletallene er:

2017 - 60.000 oms. 20.000 DB
2016 - 53.000 oms 17.751 DB
2015 - 142.000 oms 35.000 DB
2014 - 170.000 oms 127.000 DB
2013 - 40.000 oms 25.000 DB
2012 - 38.000 oms 26.000 DB

Regnskab

  • Omsætning:60.000 DKK
  • Ebitda: 20.000 DKK
  • Resultat før skat: 20.000 DKK
  • Balancesum: 100.000 DKK
  • Afkastningsgrad

  • Overskudsgrad

Produktet

Vi sælger 2 produkter for vores samarbejdspartner i USA:

- videooptagelse, -redigering og -publicering
- avanceret screen capture, billedbehandling og simpel videoproduktion

Produkterne er ideelle for personer, som er involveret i skrivning af manualer, teknisk support, træningsmateriale, teknisk salg mv. de to software-værktøjer kan købes som et bundle eller individuelt.

Vores DK distributør leverer fuld prisliste med priser på både licenser og fornyelser.

Der er specialpriser for kommune/stat og for studerende.

Der er volumenrabat, som går trinvist opad fra 5-9 licenser. Vi har f.eks. en stor kunde, som fornyer 300 licenser ad gangen.

I salgsprocessen vil der være fuld adgang til både vores DK distributør og amerikanske samarbejdspartner.


Markedsføringskanaler

Vores primære salgskanal har været vores website. Her har vi samlet mange leads op via simple formularer, hvor kunden kan bestille en trial-version og få svar på spørgsmål.

Vores DK distributør har også leveret mange leads/opps, som vi kunne arbejde videre med.

Kunderne er et bredt udsnit af DK virksomheder. Der er softwarevirksomheder, ingeniørvirksomheder, kommuner, banker, Top 100 virksomheder i DK. Få svenske kunder køber også her.

Omkostninger

Der er ingen opstartsomkostninger udover tid til at sætte sig ind i produkterne og salgsprocessen. Når der sælges licenser eller fornyelser, er der et fast 25% provenu på salget.

Det anbefales også at have et online system til fakturering og indkøbsordrer. Selv har jeg med stor succes brugt Freshbooks. I dag bruger vi e-conomic som er endnu bedre ift. regnskab og rapporter.

Aktiver

Firmaet har eget kontor i et iværksætterfællesskab.

Virksomhedens historie

Firmaet er etableret i 2010 som en enkeltmandsvirksomhed. Min egen baggrund er, at jeg har arbejdet med technical writing (skrivning af brugervejledninger på professionelt niveau) siden 1991, hvor jeg startede hos Radiometer Medical. Udover technical writing har jeg stor erfaring med oversættelsesstyring, undervisning og User Experience. På den basis startede jeg min forretning, hvor jeg ville tilbyde technical writers og oversættere undervisning og rådgivning i kunsten at skrive gode brugervejledninger.

Sammen med en eks-kollega udviklede jeg 3 kurser målrettet mod technical writers, som er kørt i ind- og udland siden starten. For at bryde døren ind hos kunden valgte jeg at tage relevant software ind i forretningen.

Til technical writers sælger jeg Madcap Flare, som er et single sourcing system, som gør det nemt at skrive og vedligeholde teknisk dokumentation for mange produkter i et projekt. Det var så her software-værktøjerne kom ind i billedet. For de 2 produkter er vigtige i værktøjskassen hos en technical writer - og mange andre profiler, som arbejder med teknisk support, træningsmateriale mv.
Jeg har også udviklet et kursus i videoredigerings-softwaren, som jeg dog ikke har haft megen fokus på. Det kan også inkluderes i handlen, hvis det er interessant for køber.

De seneste år er vores fokus skiftet til at lave store, sammenhængende projekter med vores kunder. Derfor er softwaresalget gledet lidt i baggrunden og derfor vælger vi at sælge dette område nu. Fremadrettet vil vi fokusere udelukkende på projektsalg.

Markedet

Markedet for disse software-værktøjer er stort. De 2 produkter er relevante for mange jobprofiler. Her skal nævnes:

- Technical writers
- Tekniske supporters
- Undervisere
- Salgsfolk (specielt indenfor softwarebranchen)

Jeg kender ikke den samlede størrelse af markedet, men alene i DK har vi solgt langt over 600 licenser.

Siden 2010 har jeg fornemmet en stigende interesse for de 2 produkter. Så med den rette indsats kan der erobres markedsandele i DK. Min opfattelse er, at konkurrencesituationen er gunstig, selvom der er andre spillere på markedet. Hvis du opnår kundernes loyalitet, så vender de tilbage og køber licenser og fornyelser hos dig i lang tid fremover.


Svagheder/udfordringer

Vores udfordring har primært været vores tid. Vi har ikke haft tid nok til at lave opsøgende salg.
Vi har levet af de eksisterende kunder og deres genkøb/fornyelser. Så der skal afsættes tid til nysalg.

Her vil vores DK distributør hjælpe til med leads/opps.
Truslen fra konkurrenterne er til stede, men de virker ikke specielt aktive på markedet. Så med lidt initiativ og canvas, så kan der skabes mange nye kunder.

Stærke sider

Vores store styrke har været, at vi har solgt vores produkter til vores kunder, som vi i forvejen havde på technical writing området.
Men grundet vores gode website og profilering på vores amerikanske samarbejdspartners side som DK forhandler, har vi fået mange andre kunder.

Vores DK distributør så også vores potentiale og fodrede os med nye leads.

Vi har forhandlet os frem til særligt gode priser via vores DK distributør. Så hvis du/I gør det godt, så ligger der en konkurrencefordel ift. pris.

Men vigtigst af alt har vi vundet vores kunders loyalitet, da vi har megen viden om produkterne og giver god, solid rådgivning i brugen af produkterne.

Strategi

Som tidligere nævnt, så er vores forretningsfokus ændret. Derfor skruer vi ned for vores fokus på softwaresalget. Men software-kundebasen kan være et solidt grundlag for en ny/eksisterende virksomhed til at komme i gang med salget.

Kender I også noget til produkterne, kan I udvide med både undervisning og rådgivning til kunder.

Vision

Vores vision i dag handler ikke om software. Derfor er den ikke relevant ift. salget af software-forretningsområdet.

Ideel køber

Den perfekte køber er en person eller et team, som er klar til at bruge tid på at vedligeholde den eksisterende kundebase og skabe nye kunder. Der skal også bruges tid på at sætte sig ind i produkterne, så du/I kan give et minimum af rådgivning til kunderne.

Hvis I ved meget om produkterne, vil I kunne skabe endnu mere forretning.

Afhængig af ambitionsniveauet kræver forretningen ikke så meget tid. Jeg vil vurdere, at den nuværende base kan køres videre med en indsats på 2-4 timer om ugen. Hvis der skal laves telefon-canvas, så vil jeg anbefale min. 8-10 timer om ugen.

Opstartshjælp

Jeg vil være til rådighed på mail og telefon den første måned, hvor vi starter forretningen op for jer. Dog begrænset til 1-2 timer om ugen.

Min hjælp er en del af købesummen.

Jeg hjælper også med at få kommunikationen op at køre med DK distributør.

I får kundedatabase med fulde kontaktdata.

Brug for rådgivning omkring køb eller salg af virksomhed?
Få hjælp af en virksomhedsmægler

Ekstra information

Visninger:
2631

Sælger kontaktet:
5

Følger annoncen:
1

Annonce id-nummer:
30223

Årsag til salg:
Fokus på andre forretninger

Annonce oprettet den:
25-07-2018
Udbudspris 100.000 DKK