Virksomheden er solgt
Sidste udbudspris var 175.000 DKK

Søg lignende virksomheder

AX-bordben: Webshop med salg af smedede bordstel til plankeborde

Ansatte
Under 5
Flytbarhed
Kan flyttes
Region
Midtjylland
Gem annonce
God avance på alle produkter

Lønsom virksomhed som har konstant omsætning og som kun kræver få timers arbejde om ugen. Kendskab til stålproduktion er IKKE en nødvendighed.
Virksomheden fokuserer på salg af smedede bordben primært til plankeborde. Plankeborde er meget populære og derfor sælges mange bordben både til private som "gør det selv", men også til mindre virksomheder som producerer plankeborde.

Jeg sælger virksomheden da netop skal til at starte på mit kandidatstudie og derved ikke får tid til at drive virksomheden. I de sidste fire måneder af 2017 har jeg omsat for 122.000 kr. uden særlig indsat. I de første tre måneder af 2018 har jeg omsat for 80.000 kr. - kun ved brug af få timer ugentligt, da jeg har haft meget travlt med mit studie.

Hvis virksomheden drives mere intensivt kan omsætningen sagtens fordobles. (Bordbenene produceres på bestilling af professionelle smede, og der kræves derfor ingen håndværksmæssige evner).

Kontakt for uddybning.

Økonomiske nøgletal

Ud af en omsætning på knap 200.000 i 2017 lavede virksomheden et overskud på ca. 70.000 kr. - vel og mærke på trods af store afskrivninger.

Regnskab

  • Omsætning:200.000 DKK
  • Ebitda: 95.000 DKK
  • Resultat før skat: 70.000 DKK
  • Balancesum: 20.000 DKK
  • Afkastningsgrad

  • Overskudsgrad

Produktet

Virksomheden sælger bordben af højeste kvalitet. Derfor er alle bordben håndlavet af professionelle klejnsmede på professionelt metalværksted.

Konstruktionen af hvert enkelt stels design er sket med styrke, stabilitet og elegance for øje. Hvert bordben har en bæreevne på over 500 kg. Der er derfor tale om en særdeles stærk konstruktion, som kan monteres på selv de største plankeborde.

(Alle smedeskabeloner, arbejdstegninger m.m. indgår i handlen, så produktionen kan flyttes til andre smedeværksteder i Danmark.)

Markedsføringskanaler

Min hjemmeside er godt SEO-optimeret og rangerer godt på søgeord som f.eks. "smedede bordben", "trapez bordben" og "bordben plankebord". Dette resulterer i at der organisk er ca. 100 besøgende hver dag - uden anden markedsføring vel og mærke.

Al omsætning i 2017 er skabt uden betalt markedsføring som f.eks. google adwords.

Virksomheden har desuden en Facebook-side med over 500 følgere samt udelukkende positive anmeldelser på Trustpilot.dk

Omkostninger

De største omkostninger ligger naturligvis ved produktionen af bordben, idet dette er udliciteret til professionelt smedeværksted og pulverlakering. Trods dette er der stadig en avance på over 300%.

Såfremt man selv har (eller har mulighed for opstart af) egen smedjevirksomhed vil en meget høj fortjeneste kunne opnås.

Derudover skal man naturligvis have lokaler til varelager, men dette kan begrænset til ca. fire europaller med stablede bordben.

Aktiver

På nuværende tidspunkt er der varelager med en udsalgspris på ca. 20.000 kr. - Dette medfølger ved salg.

Endvidere medfølgende alt til indpakning/forsendelse (ca. 20 papkasser, 15 taperuller, bobleplast m.m.)

Varelager på 20.000 kr. inkluderet i prisen Sælger tilbyder at få varelager med som en del af udbudsprisen.

Virksomhedens historie

Virksomheden opstod da jeg for cirka to år siden lavede mit eget plankebord. Her opdagede jeg, da jeg gik ned til den lokale smed for at få lavet bordben, at det var utroligt dyrt kun at få lavet et enkelt sæt. Derfor endte det med at jeg fik lavet 10 sæt og derefter solgte de 9 sæt jeg ikke selv skulle bruge via dba.

Afsætningen af disse var overraskende let. Jeg oprettede derfor CVR-nummer og fandt frem til en god dansk leverandør som både kunne producere bordbenene samt pulverlakere dem. Derfra har bordbenene faktisk solgt sig selv. Jeg har brugt meget få ressourcer på markedsføring og alt salg er faktisk sket organisk igennem google (SEO).

Jeg har som tidligere beskrevet studeret ved siden af, og virksomheden har derfor ikke haft 1. prioritet - måske nærmere 3. eller 4. Det understreger mulighederne, såfremt den kommende køber har mulighed for at ligge flere timer og mere engagement bl.a. i markedsføring.

Markedet

Markedet for plankeborde er utroligt stort i Danmark - og dermed også markedet for smedede bordben til plankeborde. Når private køber plankeborde til imellem 10.000 og 20.000 kr. fortjener de også et ordentligt fundament, og de har derfor intet problem med at betale op til 2760 kr. (2600kr + 160 i fragt) for et sæt bordben.

Konkurrenter som www.planke-bord.dk eller www.entcph.dk har begge omsætning på flere millioner årligt. Såfremt virksomheder udvides med salg af plankeborde vil omsætningen også kunne nå samme højde.

Jeg vurderer at virksomheden i 2018 med begrænset indsats vil kunne nå en omsætning på minimum 300.000 og med stor indsats måske +500.000. ( I sidste kvartal af 2017 har jeg gennemsnitligt omsat for 30.000 kr. hver måned.)

Svagheder/udfordringer

Min største udfordring har været fragt. Et sæt bordben vejer lige omkring 18 kg og med indpakning ca. 20. Derved har jeg givet 160 kr. pr. pakke med GLS. Der kan derved mange penge at spare, såfremt køber har adgang til billigere fragt.

Stærke sider

Virksomheden er kendt for kvaliteten. Jeg sælger kun det bedste - og derfor har jeg også kun positive anmeldelser på f.eks. Trustpilot. Endvidere sælges produkterne til en fair pris hvor normalpriserne ligger på niveau eller under konkurrenternes. Jeg ser bl.a. store muligheder ved engros salg til virksomheder (tømremestre, hobbyvirksomheder) som producerer plankeborde.

Strategi

Jeg har haft fokus på at skabe en sund forretning igennem god personligt service og et solidt kvalitets produkt som sandsynligvis vil holde i generationer.

Vision

Med den rette indsats kan virksomheds bordben være monteret på en stor del af de plankeborde som sælges fremover.

Ideel køber

Den ideele køber kan både være personen som er god til online salg. Det kan også være håndværkeren som selv kan opstarte produktionen af både bordben og plankeborde.

Jeg er åben overfor bud.

Opstartshjælp

Jeg sætter naturligvis gerne køberen ind i opsætningen af hjemmesiden, produktionen/konstruktionen bordbenene, den nødvendige indpakningen til fragt og lignende.

Brug for rådgivning omkring køb eller salg af virksomhed?
Få hjælp af en virksomhedsmægler

Ekstra information

Visninger:
2867

Sælger kontaktet:
6

Følger annoncen:
6

Annonce id-nummer:
29862

Årsag til salg:
Fokus på andre forretninger

Annonce oprettet den:
16-04-2018
Udbudspris 175.000 DKK