Kom i praktik i din egen virksomhed

Kom i praktik i din egen virksomhed - Saxis

I sommers skrev vi om de to markedsføringsøkonomstuderende Sebastian og Daniel fra Odense. Drengene drømte om at starte deres egen virksomhed, og blev enige om at praktikken var den perfekte mulighed.

Billigere end at starte fra bunden

Da Sebastian og Daniel stod og skulle i praktik, kom de på den smarte idé, at købe en virksomhed, for selv at gå i praktik i den. De vidste nemlig, at det ville blive rigtig dyrt at betale en programmør for at kode en hjemmeside helt fra bunden.

“Vi vidste præcis hvad vores omkostninger for at overtage virksomheden ville være og vi ville spare mange penge i opstartsomkostninger, ved at overtage en eksisterende virksomhed.” forklarer Daniel.

Netop prisen har været en barriere for mange, men det behøver faktisk ikke at være dyrt at købe en virksomhed. Tværtimod. Mange andre studerende står og skal i praktik lige om lidt, derfor vil vi belyse fordelene ved at tage i praktik i sin egen virksomhed.

Læs også: Hvem vil give mest for min virksomhed?

Hvorfor praktik i egen virksomhed?

Der er en række fordele ved at være praktik i sin egen virksomhed – her får du de 3 største fordele:

Økonomisk sikkerhedsnet

En af de største fordele ved at tage i praktik i sin egen virksomhed er, at du får SU mens du har tid til at opbygge din virksomhed.

På den måde har du 100% fokus på din virksomhed, og undgår at stresse over det økonomiske aspekt. Du vil have tid til virkelig, at gå i dybden i din virksomhed og ikke skulle lægge fokus på, at der skal genereres overskud til at starte med, da du har indtægt i din SU, og kan derfor lægge dit fokus andre steder.

Forstærket CV

En anden stærk fordel er, at du vil få mest mulig praktisk erfaring. Når du er i praktik i din egen virksomhed bliver du tvunget til, at stå for alting selv. På den måde vil du møde alle slags arbejdsopgaver, og stå til ansvar overfor dem. Den form for praktisk erfaring finder du ingen andre steder.

Læs også: Hvorfor sælge selv i stedet for at bruge en mægler?

Du lærer med andre ord at have rigtig mange bolde i luften på en gang og det er som bekendt, noget du kan bruge, lige meget hvad du skal lave senere i din karriere.

Fuld fleksibilitet

I og med, at du er i praktik i din egen virksomhed, så er du også selv chef og bestemmer selv hvornår du vil arbejde. Dette er en klar fordel når du skal til at skrive din hovedopgave. Du bedømmer selv hvornår det er bedst at arbejde, og hvornår det er en fordel at skrive på din opgave.

Hvis du også overvejer at gå i praktik i din egen virksomhed, kan du se hvilke virksomheder Saxis har til salg lige nu – i skrivende stund 1.179 virksomheder til salg.

Faglige ArtiklerHvem bruger Saxis?Nyheder fra Saxis

Artikler som også interessere dig

Undersøg virksomhedens SEO inden du køber den Mette Jeannot 2024-02-29
6 Råd: Sådan kommer du i gang med influencer marketing Niels Ryding Olsson 2021-02-09
Køb af ny hjemmeside? Pas på den her slags ulovlige SEO Niels Ryding Olsson 2020-09-22
Skattemæssige faldgruber ved aktie- & aktivoverdrage... Lars Aamann 2020-07-14
Betingelser ved salg af aktiver via Saxis Philip Roager 2020-06-23