To unge studerende fra Odense køber virksomhed

 

img_1205

Sebastian og Daniel er begge 22 år og studerer til markedsføringsøkonom i Odense. De har ofte talt om at de gerne ville starte en virksomhed sammen, men manglede kapital til at få en til at programmere sitet, og så faldt de over en smartere løsning.

Læs også: Iværksætter gange to

En billigere løsning

Daniel har tidligere haft en webshop, sammen med sin bror og har derigennem opbygget et kendskab til iværksætteri, og hvad det vil sige at drive en virksomhed. Sebastian har gennem en årrække arbejde med markedsanalyser og online markedsføringen.

Dette danner tilsammen grundlaget for at makkerparret ville starte en virksomhed sammen, men da ingen af dem er programmører fandt de hurtigt ud af, at det ville blive rigtigt dyrt at betale en udvikler for at kode et site op fra bunden.

De begyndte derfor at lede efter alternative løsninger til at komme i gang med deres drøm om at drive virksomhed sammen:

“Vi kendte begge to Amino og Daniel faldt tilfældigvis over Saxis og Din Blå Bog. Saxis var et godt redskab for os til at komme i kontakt med den nu forhenværende ejer af Din Blå Bog, og den vej igennem komme i forhandlinger om virksomheden.

Da vi fandt ud af at Din Blå Bog var til salg, vidste vi præcis hvad vores omkostninger for at overtage virksomheden ville være og vi ville spare mange penge i opstartsomkostninger, ved at overtage en eksisterende virksomhed.” forklarer Daniel.

Læs også: Kalundborg-drenge køber officiel dansk leverandør af populært urmærke

Stor betydning at blive virksomhedsejer

Som studerende er det en stor ting at købe en virksomhed ­ Daniel og Sebastian understreger også at det har haft stor betydning:

“For os betyder det at have en virksomhed, at vi udvikler os og lærer en masse hver dag. Vi har begge to drømt om at leve af vores egen virksomhed, og Din Blå Bog får os et skridt tættere på den drøm. Virksomheden er med til at give os en masse spændende oplevelser og udvide vores netværk.”

Drengene har også lagt fremtidsplaner. De vil blandt andet udvide forretningen med nye samarbejdspartnere og CSR­politik:

“Den fremtidig plan med vores CSR politik, er at gøre den mere relevant for målgruppen og branchen. Dette år har vi et samarbejde med SOS Børnebyen, hvor vi er sponsor og donerer 10% af overskuddet til dem. Vi vil sponsore skoleidræt, i form at trøjer og udstyr til fx fodboldhold, badmintonhold osv på både folkeskoler, efterskoler og ungdomsuddannelser.

I fremtiden håber vi også at kunne hjælpe elever og studerende med skoleudflugter og studieture. Så fra næste år er pointen at en procentdel af overskuddet skal gå til at hjælpe vores kunder med godt udstyr og gode oplevelser i forbindelse med sport og skole.”

Læs også: Far og søn sælger firma for at starte nyt

Hvem bruger Saxis?Købercases | Artikler

Artikler som også interessere dig

Købte virksomhed og skabte 300% vækst på 8 måneder Philip Roager 2019-11-07
Facebook nørder køber sig til passiv indkomst Philip Roager 2019-01-16
Når eleverne bliver lærererne – rejsen til et iværk... Philip Roager 2018-11-08
“Velbekomme” sådan siger Christian og hans kæ... Philip Roager 2018-10-10
Gode købmandsbrødre slog hurtigt til på god webshop Philip Roager 2018-10-03