Ejerskifte af webshop

woman-690036_1280

Der bliver solgt rigtigt mange webshops (se alle webshops til salg), og derfor har vi forespurgt en forklaring på hvordan det rent praktisk fungerer. Følgende blogindlæg er skrevet af Jeff Beekhuis fra Meebox.net, og omhandler de praktiske handlinger du skal foretage for at udføre et ejerskifte af en webshop. 

Vi har valgt at tage udgangspunkt i et ejerskifte af en webshop, og vil kigge på de vigtigste ting i forbindelse med dette. De fleste punkter kan også bruges til andre slags online ejerskifter.

Hos Meebox har vi rigtigt mange iværksættere, og vi har rigtigt mange webshopejere som kunder. Vi hoster deres hjemmesider på vores webhoteller eller på vores cloud servere. Vi har derfor stor erfaring med ejerskifte, når vi kigger på det hostingmæssige aspekt.

Læs også: Earn-out-aftale: En finansieringsmodel for virksomhedsoverdragelser

Vi vil ikke kigge på de juridiske områder af et ejerskifte, ligesom vi heller ikke er specialister i hverken den økonomiske eller forretningsmæssige del af et ejerskifte. Vi vil her gå i dybden med de ting, der er værd at vide i forhold til selve hjemmeside, domænet og dine filer.Sådan kommer du i gang med dit ejerskifte

Først og fremmest er det vigtigt, at du får overflyttet hele løsningen som den nye ejer. Her er der tale om følgende ting:

  • Domæne
  • Hjemmesiden (filer, koden, databaser)
  • Eksterne løsninger (f.eks. betalingsløsning)

Nedenfor vil vi tage et kig på, hvordan du lettest får overflyttet det hele til dig som ny ejer.

Domæne

Det er vigtigt, at du får overdraget domænet, på den webshop du har købt. Her er det også vigtigt at være opmærksom på, om der findes mere end et domæne. Det kan f.eks. være at webshoppen har domæner, der redirecter til hoveddomænet. Sørg derfor for at få overflyttet alle domæner til dig.

For at overtage domænerne, så skal du stå som ejer af disse. Det er derfor ikke nok blot at få flyttet hjemmesiden over til dig. Domænet skal have skiftet ejer. Dette gøres hos dk-hostmaster, der administrerer domæner i Danmark. På deres hjemmeside har du mulighed for at skifte ejer af domænet.

Her kan den tidligere ejer vælge at overdrage domænet til dit dk-hostmaster handle (brugernavn), eller du kan udfylde en overdragelseserklæring.

Se mere her, om hvordan du overdrager et domæne til en anden ejer

Hjemmesiden

Nu kommer det største projekt, men det kan faktisk godt gøres rimelig enkelt. Når du har overtaget f.eks. en webshop, så skal du have overflyttet selve hjemmesiden til din egen hosting. Hos Meebox hjælper vi kunderne med at flytte deres sider, hvis de ønsker at ligge hos os.

Det er vigtigt at du undersøger, hvor den nuværende side er hostet. Hvis siden f.eks. i forvejen ligger hos en udbyder, så er det i de fleste tilfælde muligt at skifte ejer af selve webhotellet. Hos Meebox har vi mange af disse sager, og vi kan med et klik skifte ejer af et webhotel over til en anden bruger. Dette giver god mening, da du ikke skal til at rykke filerne, downloade databaser og lave store ændringer på din hjemmeside for at flytte.

Hvis dette ikke er muligt, så er det vigtigt, at du har styr på flytningen. Det er nemlig ikke altid ligetil bare at flytte en løsning fra en udbyder til en anden. Tag derfor fat i en tekniker eller i selve webhosting-firmaet for at høre, hvordan de kan hjælpe dig med at få flyttet siden over på din egen løsning.

Det er vigtigt, at du selv ejer den hostingløsning siden bliver flyttet over på. Det kan f.eks. være,hvis du køber dit eget webhotel eller cloud server. Så har du selv 100% styr på din kode og filer, og du er ikke afhængig af andre.

Eksterne løsninger

Når du flytter din hjemmeside over til dig, så er det en god idé at være opmærksom på eventuelle eksterne løsninger. Dette kan f.eks. være betalingsløsninger. Er der allerede betalt for betalingsløsning i den virksomhed, som du skal have overdraget? Det vil være dumt at betale for en betalingsløsning, som den tidligere ejer måske allerede har betalt til.

Sørg derfor for at få alle løsninger med. Tag kontakt til disse udbydere inden siden flyttes, så du er sikker på, at de bliver flyttet med over korrekt.

Læs også: 10 spørgsmål du skal stille før du skriver under på købsaftalen

Ekstra ting

Det kan også være fornuftigt at få overdraget kundedatabaser og emails, hvis din tidligere ejer har bygget en base op. Så skal du ikke starte helt fra bunden.

Det samme gælder eventuelt setup af Google Adwords eller anden marketing, der kan gøre din start lidt nemmere på din nye webshop. Ønsker du at vide mere om overdragelse af webshop eller anden webløsning, så skal du altid være velkommen til at tage kontakt til os hos Meebox, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Interviews Og GæsteblogsKøber HjælpSælger Hjælp

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler som også interessere dig

Køb og salg af virksomheder udenfor Danmark Niels Ryding Olsson 2022-11-14
Køb af ny hjemmeside? Pas på den her slags ulovlige SEO Niels Ryding Olsson 2020-09-22
Hvordan finder man en virksomheds værdi? Alexander Skieller 2020-03-18
Hvordan prissætter man sin virksomhed? Niels Ryding Olsson 2019-08-08
Luk virksomhed – en komplet tjekliste Niels Ryding Olsson 2019-04-02