23 årig iværksætter solgte 3 virksomheder, ved siden af videregående uddannelse og studiejob

Fazel har solgt 3 webshops hos Saxis og er nu igang med at etablere sin nye virksomhed Growbix.dk

 

Benene står ikke stille hos Fazel som allerede har opnået at sælge 3 virksomheder via Saxis, selvom han er igang med en videregående uddannelse og har et relevant studiejob. Nu har iværksætter interessen alligevel sat sit præg og Fazel er nu igang med etableringen af sin nye fjerde virksomhed. Læs mere omkring hans fantastiske historie i så ung en alder herunder i indlægget:

 

Fortæl kort omkring dig selv

Mit navn er Fazel, Jeg er 23 år og bor i København. Selvom jeg har taget den traditionelle vej med en videregående uddannelse og studiejob, har min store interesse altid ligget omkring iværksætteri. Lysten og længslen for at skabe noget selv, var så stor og tiltalende at jeg ikke kunne lade være.

Derfor lancerede jeg også min første webshop som 20-årig og har ikke set mig tilbage siden. At drive virksomhed har været rigtig lærerrigt, og jeg har fået så mange kompetencer, jeg aldrig ville have lært i skolen. Samtidig har jeg også fået en masse hårde lærestreger, som har kunne mærkes i pengepungen og sjælen.

Jeg vil dog ikke bytte disse erfaringer for noget andet, fordi det har været federe end både mit studie og de jobs jeg har haft. Jeg endte med at have en række af webshops i 3 forskellige lande, som alle er solgt på Saxis. Jeg brugte nogle af pengene på at starte min nye virksomhed www.growbix.dk.

Growbix er et datadrevet vækstbureau der til dagligt arbejder på at øge virksomheders omsætning ved hjælp af digital markedsføring, strategi og automatisering.

 

Hvorfor startede du din første virksomhed?

Det var faktisk helt tilfældigt. Jeg havde længe været sulten efter at starte noget. En dag havde jeg en samtale med mine kammerater over nogle øl, og der sagde min daværende partner og gode ven, at man burde starte en webshop, hvor man solgte smykker på nettet. Den tanke kunne jeg slet ikke slippe. Han fik det til at lyde nemt, så dagen efter ringede jeg til ham og sagde at vi skulle starte webshoppen.

Vi anede intet om e-handel eller webudvikling på daværende tidspunkt. Men vi var begge motiveret og sultne efter succes. Vi fik derfor med en masse trial and error, fundet de rigtige varer og stablet en beskeden hjemmeside på benene. På daværende tidspunkt havde vi slet ikke regnet at det ville blive så stort, at vi kunne starte flere webshops, ansætte medarbejdere og vi havde aldrig regnet med at vi ville bruge mere tid på virksomenheden, end noget andet.

 

Hvorfor valgte du at sælge?

Efter at vi nåede en vis størrelse, hvor vi drev flere webshops i Danmark, Sverige og Norge, endte det med der var en masse arbejdsopgaver indenfor logistik og ressourcehåndtering, som egentlig slet ikke var os. For os var det magiske i at drive virksomhed hele opstartsfasen. Det at kunne skabe noget helt fra bunden, og faktisk få nogle til at købe det man sælger. Det var det, vi var skide gode til. Vi var gode til at sidde på Analytics og komme med nye tiltag til at øge salget.

Vi var gode til at handle proaktivt på resultater, som var den sjove del af det. Ved siden af var jeg dog allerede godt i gang med at starte vækstbureauet www.growbix.dk. Growbix er et vækstbureau, som hjælper nystartede virksomheder indenfor handel, service og IT med at vækste deres forretning, samt opnå interne mål. Med Growbix kunne jeg gøre det som jeg elsker; at hjælpe virksomheder med at vækste og øge deres omsætning, ved hjælp af datadrevne – men kreative – tiltag.

Det var derfor et naturligt valg at sælge alle vores webshops, for at lave noget hvor drivkraften var større. Hvis man ved hvad man elsker at lave mest, skal man bare lave det.

 

 

Hvilke tanker gjorde du dig inden at du skulle sælge?

Det var helt klart vigtigt, at køber var den rette til at drive de forskellige webshops videre. Det var vigtigt for mig at det var en, som virkelig ville det og ikke bare drive det som et side hobby, der langsomt ville blive træt af at drive det. Det var det nemlig alt for stort og værdifuldt til, efter min mening.

Derudover gjorde jeg mig også tanker omkring prisen, som hvilken målpris jeg havde og det beløb, jeg som minimum skulle sælge for. Dette gjorde forhandlings-processen meget nem. Hvis nogle bød lavere end min mindste pris, fik de et nej.

 

Hvis du havde en mulighed for at sælge igen, ville du så gøre det? Hvorfor?

Det vil jeg helt klart. Lige nu, laver jeg præcis det jeg elsker at lave, med www.growbix.dk. Jeg har lært så meget af at etablere webshops og jeg har lært meget af selve salgsprocessen hos Saxis. Man lærer at se sin virksomhed fra et helt andet perspektiv, men også hvilke svagheder der er i den.

Alle de erfaringer jeg har gjort mig med at drive virksomhed er en stor del af grundlaget for successen og de kunder vi har onboardet hos Growbix. Og når man virkelig laver noget man elsker, så følger ambitionerne og sulten for succes med

 

Har du nogle råd til andre der overvejer at sælge deres virksomhed?

Jeg vil helt klar anbefale andre iværksættere at have fokus på virksomhedens performance, hele vejen igennem under salgsprocessen. Hvis du eksempelvis omsætter for mindre i salgsprocessen, fordi du har meget fokus på at få den solgt, så vil køber lige pludselig have en stærkere forhandlingskraft på prisen, fordi virksomheden pludselig ikke omsætter som informeret.

Det kan gøre at man er mere tilbøjelig for at takke ja til en lavere pris, når man sidder med aftalen foran sig. Derudover vil jeg anbefale, at man er i dialog med andre mulige købere, helt frem til at overdragelsen er underskrevet.

Det kan ske at du sidder med kontrakten foran køber og pludselig nægter køber at underskrive aftalen i sidste øjeblik, og så er man bar bund. Går man efterfølgende tilbage til dem man har tidligere har afvist, vil de højst sandsynligt byde meget lavere end den udbudte pris.

 

Har du nogle sjove historier fra da du var selvstændig med virksomheden?

Vi har haft så mange fede og sjove oplevelser med virksomheden. Den sjoveste oplevelse var da jeg var på interrail i Europa med min partner. Flere gange under de lange togture sad jeg og scrollede Kickstarter igennem for at finde nye fede produkter at kunne sælge på en af vores webshops. Her fandt vi skjorteholderen NV-Holders, som havde fået sindssyg god respons og omtale. Da vi ankom til Italien på interrail turen valgte vi at tage kontakt til ejeren af skjorteholderne.

Det viste sig at de havde kontor i Slovenien, som grænser op til Italien. Vi valgte derfor at tage til Slovenien for at komme i dialog med ejeren. Det endte ud i en festlig aften med ejeren og en masse alkohol. Det endte dog også med at vi fik en distributør aftale i hele Skandinavien på skjorteholderne fra NV-Holders.

 

 

Hvad har det betydet for dig at få solgt?

Det har betydeligt at jeg kan holde fuld fokus på mit nye hjertebarn, Growbix. Jeg står op hver morgen med et smil, fordi jeg laver præcis det jeg vil lave. Det betyder også at motivationen er super høj, hvilket også afspejler sig i den performance, vi har hos vores kunder.

Flere af dem har givet udtryk for, at de er super glade for at have os med på deres rejse, da vi virkelig gør en forskel på deres salgstal. Det er virkelig det fedeste at høre fra en kunde. Samtidig har også givet os rigtig travlt, da de altid anbefaler os i deres netværk. Vi er bare glade for at kunne skabe resultater, som kan ses på bundlinjen for vores kunder.

 

Hvordan gik overdragelsen?

Overdragelsen var virkelig ligetil. Da vi efterhånden har fået solgt et par virksomheder gennem Saxis, har vi virkelig fået styr på hvad køber efterspørger af data. Det hurtigste salg tog 6 dage i alt fra salgsopslaget til den underskrevet kontrakt.

Da jeg stod op på overdragelsesdagen, havde jeg ingen ide om at virksomheden ville blive solgt den dag. Derfor kan jeg kun anbefale Saxis til virksomhedsoverdragelse.

 

Hvordan føltes det da du skrev under på købsaftalen?

Det føltes faktisk som en stor byrde der blev løftet fra skulderne. Til sidst begyndte jeg nemlig at føle mig forpligtet til at udføre et arbejde jeg reelt ikke havde lyst til at udføre. Så da underskriften var hjemme fra køber og jeg, så gav vi hånd for at fuldføre aftalen som ordentlige forretningsmænd.

Det var det bedste håndtryk jeg har givet i mit liv, da det øjeblikkeligt gav mig den bedste mavefornemmelse om af jeg havde taget den rigtige beslutning, og fundet en som var bedre egnet til at drive dem end mig. Jeg husker også en massiv glæde og positiv følelse. Ikke fordi vi lige havde underskrevet en kontrakt, som tjente os en masse penge. Men at jeg fik muligheden for at arbejde med noget, hvor jeg føler at jeg giver værdi til andre mennesker. Nemlig Growbix.

 

Vi hos Saxis ønsker Fazel al held og lykke med Growbix! Vi er sikre på han nok skal få en fremtræden rolle i det danske erhvervsliv.

Hvis du vil følge med i Growbix udvikling kan du se mere på linket herunder:

Et datadrevet og kreativt vækstbureau

 

 

 

IværksætterhistorierSælgercases | ArtiklerSælgere på Saxis

Artikler som også interessere dig

Grafikr om fravalget af en investering Niels Ryding Olsson 2021-02-19
36 årig iværksætter: “Tænk at jeg har skabt noget, som an... Niels Ryding Olsson 2021-01-21
Oliver på 18 år: “det er fedt at andre kan få succe... Philip Roager 2020-10-22
”Salget gav mig mere tid til familien” Alexander Skieller 2020-02-11
Frederik på 20: “Hvis du ville beholde virksomheden... Niels Ryding Olsson 2019-07-11