Bæredygtige Maria fik fokus, frihed og champagne

 

 

Her står Maria med sin gamle virksomhed Ethique som hun har solgt via Saxis

 

Maria solgte webshoppen fra for at fokusere på den fysiske butik

Mit navn er Maria og jeg kommer fra København – Jeg solgte webshoppen Ethique.dk efter 5 dage på Saxis i en nem og enkelt proces. Jeg har altid haft en stor interesse og et stort kendskab til bæredygtighed hvorfor jeg stiftede Ethique.dk som forhandler økologisk undertøj til kvinder.

Årsagen til at jeg solgte virksomheden var, at jeg driver en anden bæredygtig forretning “Another View” som er en bæredygtig tøjbutik i indre by “Store Kongensgade” – butikken har vi drevet i 1 år og med en vækst på 300% efter 4 måneder må det konstateres at her er brug for al min energi og mit fulde fokus.

Begge virksomheder var altså født ud af en stor interesse for bæredygtighed og derfor var det heller ikke nogen let sag for Maria at beslutte sig for at skille sig af med den ene af dem.

Det tog mig mere end 1 år før jeg oprigtigt følte mig klar til at sælge virksomheden – Der var mange følelser involveret og specielt familie, venner og professionelle sparringspartnere som frarådede mig at sælge virksomheden da de så et stort potentiale.

Jeg valgte til trods for dette at gå med min mavefornemmelse og logik om at virksomheden trængte til at komme i hænderne på en ny passioneret ildsjæl med nye kræfter.

Det var vigtigere for mig at se min “baby” vokse i nye hænder, end at have den liggende stillestående ved min side fordi jeg ikke kunne give slip.

Læs mere om andre sælgercases her: Advokat solgte hobbyprojekt og fik mere fokus

 

Giv slip mens markedet er varmt

Selvom det tog et år at komme frem til den konklusion at webshoppen skulle afsættes, er Maria i dag glad for at det var den beslutning hun tog i sidste ende og hun mener at det vil være det rigtige for langt de fleste der står i en lignende situation.

Giv slip mens markedet er varmt, lad det ikke brænde ud – Spørg dig selv om du helst vil se dit projekt vokse eller om du passivt vil lade virksomheden stå stille og leve i stoltheden af at det er dit.
Det gav mig også et selvtillidsboost at der var et par håndfulde virkelig tændte købere som oprigtigt var interesseret i at betale en fin pris for noget jeg havde skabt og været passioneret omkring.

Friheden til at dyrke passionen er det vigtigste

Maria er ligesom mange andre iværksættere enormt passioneret omkring det hun laver og det mærker man tydeligt på hende. Netop derfor var det også vigtigt, både at se webshoppen leve videre samt at hun kunne bruge den nødvendige tid på det andet projekt.

Noget af det som jeg elskede allermest var alle de fantastiske kvinder jeg mødte på min vej – kvinder med så forskellige kroppe hvor jeg gjorde det til min mission at løfte kvinderne 10 cm højere når de gik fra mig – Jeg nød at give dem et selvtillidsboost for deres smukke kroppe uanset hvordan de så ud.

Og selvom det til tider kan være hårdt arbejde, at være selvstændig, har Maria altid haft et smil på læben fordi hun laver det hun elsker.

Man oplever mange sjove ting som selvstændig. For eksempel første gang hvor jeg skulle til messe uden kørekort eller penge, jeg var pakket med 2 store kufferter, mit brand skilt på ryggen, rygsæk på maven og en weekendtaske i metroen – eller da jeg stod på Lejre Høstmarked i det vildeste regnvejr, hvor standen sank til jorden og jeg fortsat havde et smil over læben, for jeg lavede det jeg elskede.

 

Salget resulterede i frihed og champagne

Maria er i dag rigtig glad for at webshoppen er solgt og hun husker tilbage på salgsprocessen og underskriften på købsaftalen med begejstring.

For mig betød salget frihed – frihed til nye projekter, glæde og spænding over at se hvilken retning den nye ejer vil have det flyver hen.

Salgsprocessen foregik nemmere end jeg nogensinde havde drømt om – Og jeg er meget begejstret og positivt stemt for den nye Købers planer med Ethique.

Jeg havde 2 virkelig tændte købere – 1 som var på fra første besked og en anden som kontinuerligt efterfølgende kontaktede mig.

Jeg endte med at sælge mig selv ind som konsulent til Køber 2´s projekt efter jeg havde solgt virksomheden til køber 1. Overdragelsen blev skålet med bobler med en veninde og med krammere og knus fra partnere.

Sådan slutter Maria vores interview af. Vi ønsker Maria alt det bedste fremover med butikken “Another View”!

ArtiklerSalg af virksomhedSælgercases | ArtiklerSælgere på Saxis

Artikler som også interessere dig

Grafikr om fravalget af en investering Niels Ryding Olsson 2021-02-19
6 Råd: Sådan kommer du i gang med influencer marketing Niels Ryding Olsson 2021-02-09
36 årig iværksætter: “Tænk at jeg har skabt noget, som an... Niels Ryding Olsson 2021-01-21
Oliver på 18 år: “det er fedt at andre kan få succe... Philip Roager 2020-10-22
Køb af ny hjemmeside? Pas på den her slags ulovlige SEO Niels Ryding Olsson 2020-09-22