Denne virksomhed er ikke længere til salg. Søg på lignende virksomheder

Petsbnb - en platform for pasning af kæledyr for dyreejere og dyrepassere

Biskop Svanes Vej, Birkerød
Ansatte
Under 5
Flytbarhed
Kan flyttes
Gem annonce
Airbnb for kæledyr

Petsbnb er en platform for privat pasning af kæledyr, hvor ejerne af kæledyr (1 mio. familier og 1,5 mio kæledyr i DK) kan finde pasning i nærheden af hvor de bor. Platformen er lanceret maj 2019 og har ret hurtigt opnået et sign-up på ca. 2000 personer.

Forretningen er baseret på et cut på 18% af den service der udveksles mellem dyreejer og passer. Fokus på andre forretninger og mindre rejseaktivitet/pasning pga. Covid-19 har bevirket, at vi ønsker at sælge. 600K er investeret i udvikling af platformen.

Regnskab

Afkastningsgrad
0%
Soliditetsgrad
98%
Likviditetsgrad
1721%

Økonomiske nøgletal

Omsætningen: under 100.000 kr.
Omsætning pr. pasning: 802 kr.
Omkostning pr. opnået passer: 5 kr.
Omkostning pr. opnået bruger: 41 kr.
Fokus har været at opnå en kritisk masse at brugere der udbyder og efterspørger servicen: der er p.t. ca. 2000 der er signet up.

Produktet

Produktet er den service som dyrepasserne tilbyder dyreejerne i form at døgnpasning, dagspasning og luftning/fodring ifm. ferier og en travl hverdag. Trygheden - ved at overlade sit elskede kæledyr til en passer er alt afgørende og sikres ved at lave et hilse-på-møde inden pasningen.

Desuden er der en obligatorisk forsikring inkluderet i prisen, så alle kan være trygge. Forsikringsordning omfatter, skade på kæledyret, dyrepasseren eller de fysiske genstande der er i hjemmet hos dyrepasser eller dyreejer.

Produktet er rettet mod de brugere som i dag primært serviceres af pensionater eller de kunder der normalt med dårlig samvittighed beder deres familier, naboer og venner om at passe dyrene i forbindelse med ferier m.m.

Markedsføringskanaler

Vi har markedsført platformen via Facebook, Instagram, nyhedsmails og SEO.
Vi var i Løvens hule 4 mdr. efter at vi havde lanceret platformen og fik i første omgang en investering på 500K, men ifm. due dilligence valgte investorerne at trække sig da vi ikke havde omsat så meget, hvilket var i overensstemmelse med hvad vi havde oplyst ifm. vores pitch...Kom ikke på TV, da det ikke var optaget at alle "var ude".....

Omkostninger

Der er investeret 600K i udvikling af platformen, som koster ca. 15K om året at servicere via diverse open sources.
Vi har arbejder ulønnet og ikke haft nogen husleje.
Kundeservice er den mest tidskrævende del.
Forsikringer ifm. pasningen er 1,50-3,75 kr pr. pasning afhængig af ydelse.

Aktiver

Det eneste aktiv er platformen selv.

Virksomhedens historie

Som hundeejer kender jeg behovet for pasning af kæledyr, når familien skal på ferie og i en travl hverdag og derfor valgte jeg at udvikle en platform for hhv. dyreejere og dyrepassere. Jeg opnåede en samarbejde med hhv Maxi Zoo og Tryg og vi pitchede i Løvens hule september 2019 for at få en investering på 500K og yderligere kompetencer ind i virksomheden eller alternativt at opnå reklame i den bedste sendetid.

Da ingen af delene lykkedes, prøvede vi at sælge platformen til Maxi Zoo's tyske ejere, Fresnapf, i starten af 2020. Hvis ikke Covid-19 var opstået havde vi solgt til dem, men efter 3 mdr. forhandling gik vi hver til sit, da de skulle fokusere på kerneforretningen. Undertegnede og partner har efterfølgende kastet sig over andre forretningsområder og er derfor optaget af en travl hverdag, hvorfor vi ønsker at sælge platformen.

Vi har har udviklet et fantastisk udgangspunkt for en forretning, når der ikke længere er Covid-19, specielt for de der dels har on-line marketing kompetencer og kompetencer til at videreudvikle platformen.

Markedet

Der er ca. 1 mio. familier i DK der har kæledyr og der findes ca. 1,5 mio. kæledyr. Det eksisterende marked med pensionater, er vurderet til at omsætte for ca. 200 mio. i DK. Pensionater bruges som en nødløsning og har ofte dårlig omdømme.

Lignende platforme eksisterer mere eller mindre udbredt i forskellige lande. I DK har Dogley, etableret 2016, fået fodfæste og har rejst 2 mio. i kapital i 2019. USA er det mest penetrerede land, hvor Rover holder til. De har en omsætning på ca. 500 mio. USD og har alene i 2018 fået tilført 155 mio. USD i kapital. Rovers fokus har hidtil været pasning af hunde med en årlig omsætning pr. dyreejer på ca. 2500 DKK, men har senest lanceret pasning af katte. Rover giver udtryk for at de ønsker at etablere sig i Europa i fremtiden.

Svagheder/udfordringer

Svagheden for Petsbnb idag er at vi er optaget af andre forretningsmuligheder og har begrænset tid, lige som at vores on-line marketing kompetencer er begrænsede. En potentiel trussel er, at en af de amerikanske spillere træder ind på det danske marked. Omvendt er det en mulighed at være til stede og være et muligt aktiv med en going concern for en international spiller.

Stærke sider

Petsbnb er first mover på pasning af alle kæledyr. Der findes lignende platform til pasning af hunde, men da familier ofte har flere kæledyr, vil der med denne kræve flere pasningsordninger, modsat Petsbnb der favner alle kæledyr. Desuden er det et voksende marked da:
- Vi rejser stadig mere, uanset hvor miljøbevidste vi bliver
- Vi bruger stadig flere penge på vores kæledyr
- Pensionater har, berettiget, et dårligt rygte som pasningsmulighed
- I SE er det ved lov ikke tilladt at være væk fra sin hund i mere end 6 timer
- Rover (US) påtænker at lancere i Europa i fremtiden

Strategi

Strategien er at sælge virksomheden til nogen der har nogle gode on-line kompetencer, da der er udviklet en rigtig god platform, og der er et kæmpe potentiale, som skal indfries når Covid-19 krisen er lagt bag os. I det øjeblik der er opnået et sign-up på ca. 5000 brugere vil det være interessant at videresælge platformen til udenlandske aktører.

Vision

Visionen for Petsbnb er at alle kæledyrejere til enhver tid kan rejse uden bekymringer og trygt overlade deres kæledyr til en dyrepasser tæt på deres bopæl, til en fair pris.

Ideel køber

De ideelle købere har on-line marketing kompetencer og kan evt. dele kundesupport med andre platforme.

Opstartshjælp

Udgangspunktet er at de to sælgere (teknisk og kommerciel) ikke bliver i virksomheden. Vi står til rådighed pr. mail og telefon i en overgangsperiode og er ellers åbne for hvordan oplæring i platformen skal finde sted.

Beliggenhed

Brug for rådgivning omkring køb eller salg af virksomhed?
Få hjælp af en virksomhedsmægler

Ekstra information

Visninger:
5701

Sælger kontaktet:
12

Følger annoncen:
7

Annonce id-nummer:
33071

Årsag til salg:
Fokus på andre forretninger

Annonce oprettet den:
19-10-2020
Udbudspris 275.000 DKK