Catering-firmaer søges til franchise-koncept
Just Serve It er en cocktail virksomhed, der laver færdiglavede cocktails uden bartender. Konceptet har fungeret siden 2018 og har været drevet i København, Aarhus, Holbæk og Odense, samt København har leveret til hele landet med fragtmand.
På grund af stor efterspørgsel skal vi have Aalborg med på holdet og dække Nordjylland.
Den idéelle franchisetager er en mindre catering-virksomhed med få ansatte, som ønsker mere omsætning, som kræver få timers arbejde om ugen og kan forberedes i god tid på de stille arbejdsdage.
Økonomiske nøgletal
Omsætningen er som andre tal i catering-branchen meget svingende. Det vil sige, der er travlt i Nov-Dec, Maj-juni og august-september.
Vores kunder bestiller gerne i god tid, men nogle bestiller også i sidste øjeblik.
Det gode ved konceptet økonomi er blandet andet -
- super fin avance
- råvarerne kan holde sig længe
- husleje og personale har man i forvejen
- på få timer kan man nemt lave produkter for 10-20.000kr omsætning uden sved på panden.
Produktet
Vi har kunder i Nordjylland der venter! Få lavet en aftale med os nu og modtag ordrer snarest!
Just Serve It dækker et behov til de fleste fester - nemlig lækre cocktails. Normalt tænker man straks bartendere skal klare den opgave. Men med de rette opskrifter og setup, så er det helt overflødigt. Vi har løsningen og folk elsker det. Ingen kø i baren - og produktet smager vanvittigt godt.
Behovet er ekstra stort i provinsen, for det er blevet sværere og sværere at få bare anstændige bartendere til at dukke op og lave cocktails til festen langt fra de større byer. Derfor har vi mange kunder, som f.eks. henter deres produkter hos den lokale franchisetager og derefter tager det med til selskabslokale de har lejet til deres bryllup, fødselsdag osv. Vores produkter er også utroligt populære hos firmaer, da vi er klart billigere end at have 2-3 bartendere stående til festen.
Markedsføringskanaler
Vores website er veldrevet med fin SEO, facebook og insta annoncer og en smule på tik tok. Derudover har vi fysisk annoncering i København og Frederiksberg med f.eks. freetrailers, skilte, flyers osv.
Omkostninger
Omkostningen til konceptet er 1000kr+moms om måneden i markedsføringsbidrag samt en fast procentsats af det salg som vi skaffer til franchisetager. Markedsføringsbidraget bliver brugt udelukkende til annoncer i franchisetagers område og vi lægger samme beløb. Markedsføringsbidraget bliver modregnet salget, så franchisetager skal ikke have penge op af lommen. Der udstedes ikke fakturaer fra vores side - kun kreditnotaer. Det vil sige - du får kun penge din vej.
Der skal indkøbes lidt materialer fra start fra vores henviste forhandlere for omkring 10.000kr. + råvarer som du kan købe løbende når du får ordrer.
Start-omkostningen på 10.000kr er til advokat for franchise-kontrakten. Vi tjener først penge, når I får jeres ordrer i hus.
Aktiver
Du skal selv have et fødevaregodkendt køkken og et sted hvor kunder kan afhente deres varer. Der skal også kunne tilbydes levering mod betaling, enten af dig selv eller en lokal leverandør. Du sætter selv prisen for levering i dit område.
Virksomhedens historie
Bag virksomheden står Robin som har været i restaurationsbranchen hele livet. Derudover er han uddannet kok og har drevet både store og små restauranter. Efter salget af sin største restaurant, skulle der laves et koncept som kunne drives i dagtimerne pga familieforhold. I restauranten havde man lavet færdiglavede cocktails på dispensere i baren længe, og dette setup blev finpudset og kørt i stilling til catering-løsning. Og der har været travlt lige siden. Aarhus kom med som første franchise-afdeling, Holbæk og Odense kom med i 2024 og der er stadig efterspørgsel fra mange områder.
Markedet
Vores konkurrenter er bartender-firmaer. Men mange bartender-firmaer kan slet ikke levere i visse områder, da der mangler folk konstant. Vores fordel er at vi skal blot producere - så vi kan i princippet levere uendeligt. Og så er vi som regel væsentligt billigere end bartender-firmaer - typisk 1/3 af prisen. Og det er noget som særligt private kunder, men bestemt også vores faste erhverskunder kan lide. Vores faste erhvervskunder bestiller som regel mindst 2 gange om året til deres sommerfester og julefrokoster.
Strategi
Strategien er klart at vi skal kunne dække hele Danmark og få mest muligt ud af omkostningerne til markedsføring, drift osv. Derfor skal vi have franchisetager, som kan dække hele Danmark indenfor rimelig køreafstand.
Ideel køber
Den idéelle franchisetager er et mindre catering-virksomhed, som har lidt ekstra tid og hyldeplads til at lave mere omsætning. Og samtidig tilbyde sine kunder både at kunne levere mad og cocktails til arrangementer.
Opstartshjælp
Når den første ordre i dit område er i hus, så sørger jeg for at hjælpe med at få købt ind og leveret de nødvendige materialer og råvarer. Når ordren skal laves, så kommer jeg personligt op og giver klare instrukser på hvordan det udføres, samt udleverer opskrifter og vejledninger. Herefter er man faktisk selvkørende, men jeg er altid til at træffe på telefon eller mail ved spørgsmål
Få hjælp af en virksomhedsmægler