Restlager vareparti – Her finder du hvad du leder efter

Hvis du er på udkig efter et restlager vareparti du kan købe og sælger videre, så er du kommet til det helt rette sted! I denne guide vil du finde al den information du skal bruge for at lave den bedst mulige handel og samtidig finder du også links til de bedste steder at handle restlagre og varepartier.

Restlager vareparti - find det rette

Restlager vareparti – En god forretning

Når du køber restlagre eller varepartier fra lukkede virksomheder eller konkursboer, får du dem ofte til en rigtig god pris og kan derfor sælge dem videre med en rigtig god avance.

Derfor kan det være en virkelig god forretning, hvis man ellers ved hvad man skal investere sine penge i for at få et godt afkast.

Men spørgsmålet er hvordan du lige vurderer, hvad der kan sælges og til hvilke priser.

Hvis du selv har en forretning har du måske allerede der et ret godt billede af, hvad du kan sælge og hvilke priser du kan tage for produkterne, så der er det selvfølgelig noget lettere at gennemskue.

Derudover kan der dog også være nogle nye forretningsmuligheder i, at udvide dit sortiment ved at opkøbe restlagre og varepartier fra andre forhandlere.

Her er det vigtigt at du gør din research ordentligt og det har jeg et par fif til.

Google keyword planner 

Med Googles værktøj til søgeordsplanlægning, kan du få en fornemmelse af efterspørgslen efter bestemte produkter.

Hvis der er mange mennesker der søger efter produkterne, er der sandsynligvis en stor efterspørgsel på dem. Spørgsmålet er så, hvor meget konkurrence der er og dermed hvor meget det vil koste dig at tiltrække kunderne til netop din butik fremfor konkurrenternes.

Du kan få en idé om konkurrencen på et bestemt produkt ved ganske simpelt at søge efter det på Google og se hvor mange resultater der dukker op. Her kan du også passende lave en undersøgelse af, hvilke priser produkterne ligger til hos konkurrencen og om du kan lave en bedre pris og stadig lave et overskud.

Amazon sales estimator

Amazon er verdens største online butik. Her kan du også undersøge dine chancer for at sælge produkterne. Du kan jo vælge at sælge det restlager vareparti du har købt via Amazon. Vi har en hel guide til Amazon FBA her.

Udover den beregner som der er link til i overskriften her er der et par andre metoder hvorpå du kan tjekke om et produkt er salgbart på Amazon.

Jeg har spurgt Hans-Christian Tholander, som lever af at købe og sælge varepartier på Amazon hvad hans bedste råd er. De kommer her:

 1. Er det en mærkevare? – Mærkevarer sælger generelt bedre.
 2. Tjek evt. Google Trends om der stadig er internetsøgninger efter det
 3. Er det en gammel vare? Ældre varer sælger ofte dårligere end nye.
 4. Har man potentielt en kanal som der kunne være en for mulighed at sælge det igennem?

Dernæst har han et par råd til at vurdere om varelageret er i orden, så du ikke køber noget som ikke kan sælges pga. kvalitet eller andre problemer:

 1. Hvor legitim er kilden? – Mange varer er sporbare gennem batchcodes m.m. Dette gør at producenten kan se hvilke af deres varer der ender hvor. Af den årsag kan du ende med, at sælge et parti videre, hvor din kunde får bøvl fordi producenten klager over hvor varen sælges til slutbrugeren.
 2. Stand på varerne – I mange tilfælde sælges et vareparti fordi varen ikke var i salgbar tilstand. Det kan være elektronik hvor varen har været åbnet og endda brugt. Det kan være makeup hvor udløbsdatoen er gået. Standen skal selvfølgelig være i orden.
 3. Altid få komplet manifest – rigtig mange varepartier sælges som lots, hvor man kan risikere at købe “katten i sækken”. Det kan f.eks. være kundereturneringer som er populære, eller måske bare en vag beskrivelse af partiet.

Skatten er derude, du skal bare have kortet

Det kræver noget viden og erfaring at kunne lave en god forretning ud af køb og salg af restlager varepartier, men hvis du har dette, så er der rigtig mange forretningsmuligheder derude.

Hvis du gennem egen forretning hvor opbygget en erfaring indenfor et bestemt marked, så er det selvfølgelig et rigtig godt sted at starte.

 

Sådan finder du et restlager vareparti

Det hjælper ikke meget at vide hvordan du vurdere efterspørgslen på et produkt hvis du ikke kan finde nogle restlagre eller varepartier at sælge.

Derfor har jeg her samlet en liste over de bedste steder hvor du nemt kan finde et restlager vareparti som du kan købe til en god pris og sælge videre.

Udover disse officielle forhandlere er der også en masse Facebook grupper hvor der handles med restlager varepartier.

Det er bare at gå på jagt!

 

Hvordan forhandler man sig til en god pris på et vareparti?

Når du finder det rette vareparti som du gerne vil investere i, så er det er det vigtigt at forhandle en god pris.

Den fortjeneste du kommer til at få på salget af varepartiet afhænger meget af hvor god en pris du kan få, når du køber det.

Der er ingen facitliste til forhandling, men der er nogle grundregler som du kan følge når du skal forhandle om prisen:

 • Byd mindre end hvad du vil give
 • Vær indstillet på at gå fra bordet
 • Skab en god relation
 • Sæt dig ind i sælgerens situation

Byd mindre end hvad du vil give

Første bud kalder man også for “ankeret”.

Det er her forhandlingen starter og det har kæmpe indflydelse på hvordan forhandlingen udvikler sig der fra, så sørg for at du er sikker på, at du ikke byder for meget, før du siger noget.

Hvis sælgeren er ivrig efter at få et bud, må du bare sige, at du ikke ved nok til at give et rigtigt bud endnu og bede om mere information eller mere betænkningstid.

Regn med at det bliver en forhandling og at du kommer til at gå lidt op, efter dit første bud. Byd derfor mindre end du reelt vil give.

Vær indstillet på at gå fra bordet

“Den der er villig til at gå fra bordet, vinder forhandlingen” er en læresætning indenfor forhandlingsteknik.

Når man forhandler med nogen, så har begge parter en vis mængde forhandlingsmagt. Den der har mest forhandlingsmagt er ofte den der får mest igennem i forhandlingen.

En måde at skabe mere forhandlingsmagt er, at gøre det klart, at man ikke behøver at lave denne handel for enhver pris og at man derfor er villig til, at afbryde handlen, hvis ikke nogle bestemte betingelser er opfyldt.

Sælgeren står jo ofte i en situation hvor varepartiet skal sælges på den ene eller anden måde og derfor kan de ikke på samme måde bare trække sig fra forhandlingen. Ikke på lang sigt i hvert fald.

Skab en god relation

Mange undersøgelser viser, at relationen mellem parterne i en forhandling er enormt afgørende i forhold til resultatet af forhandlingen.

Vi forhandler med andre ord mere med hjertet end med hjernen.

Sørg derfor for, at holde en god dialog og stemning igennem hele forhandlingen. Det får du mest ud af i sidste ende.

Sæt dig ind i sælgerens situation

Det kan være en styrke for dig, at vide lidt mere om den situation som sælgeren står i, når du skal til at forhandle.

Hvorfor sælger vedkommende varepartiet? Hvad er vedkommendes erfaring med forhandling? Hvad er konsekvenserne for vedkommende hvis varepartiet ikke bliver solgt?

Jo flere af den slags spørgsmål du kan få svar på, jo bedre stiller du dig selv i forhandlingen, fordi du ved hvilke knapper du kan trykke på og hvor erfaren en forhandler du står overfor.

Hvordan sælger man et restlager vareparti?

Du kan enten sælge dit vareparti eller restlager via én af ovenstående sider eller Facebookgrupper. Du kan også vælge at sælge varerne via Amazon som beskrevet tidligere i dette indlæg.

Hvis du har en webshop kan du selvfølgelig også sælge varerne via denne, hvilket generelt ofte vil være det mindst risikable, da du kender dine egne kunder bedst.

Er du interesseret i at sælge varepartier som levevej, via webshop eller eksempelvis Amazon, så er der mange artikler og videoer på nettet omkring hvordan du kommer godt igang med det.

ArtiklerKøb og salg af virksomheder

Artikler som også interessere dig

Grafikr om fravalget af en investering Niels Ryding Olsson 2021-02-19
6 Råd: Sådan kommer du i gang med influencer marketing Niels Ryding Olsson 2021-02-09
36 årig iværksætter: “Tænk at jeg har skabt noget, som an... Niels Ryding Olsson 2021-01-21
Køb af ny hjemmeside? Pas på den her slags ulovlige SEO Niels Ryding Olsson 2020-09-22
Hvordan finder man en virksomheds værdi? Alexander Skieller 2020-03-18