Bigum svarer: Kan man sælge sin Facebook gruppe ?

 

Ofte bliver vi spurgt om køb og salg af Facebook grupper. Det er ikke et emne vi har så meget erfaring med herinde, men det begynder at blive mere og mere populært. Derfor tænkte jeg at Facebook ekspert Thomas Bigum, nok havde noget at sige og det resulterede i videoen ovenfor, jeg håber det kan give svar på de spørgsmål, nogle af jer sidder med.

Det korte svar er ja. Det kan man godt. Det er en smule besværligt, hvis man skal følge Facebooks retningslinjer, men det er ikke ulovligt – så vidt vi har kunne finde frem til i hvert fald.

Hvorfor vil nogen købe en facebook gruppe?

Det kan være en god investering, hvis din forretningsmodel og marketingstrategi understøtter det.

Det gode ved en gruppe er, at medlemmerne får en notifikation, når der bliver skrevet noget nyt i gruppen og derfor kommer du ud til potentielle kunder, på en anden måde end ved en FacebookPage, hvor du opererer i brugernes newsfeeds.

Hvis du f.eks. har en content strategi, kan grupper indenfor bestemte emner, være gode steder at sprede dit indhold.

Jamen kan man ikke det uden at eje gruppen?

Jo, men ofte vil gruppeadministratorer være på vagt overfor virksomheder, der bruger deres gruppe som marketingplatform og det kan sætte nogle begrænsninger, for hvor meget indhold du kan dele og hvor ofte.

Hvis du selv ejer gruppen er det dig, der bestemmer.

Du skal selvfølgelig ikke skræmme medlemmerne væk fra gruppen, men hvis du laver godt indhold, som passer til den målgruppe, burde det ikke være noget problem.

Skal du f.eks. etablere dig i et nyt land eller lancere et nyt produkt, kan det være en rigtig god idé for at komme ind i de rigtige sociale miljøer med din markedsføring, så kendskabet til virksomheden eller produktet, kan begynde at sprede sig via WOM (Word of Mouth).

Læs også: 5 måder at fordoble din passive indkomst

Hvad er en Facebook gruppe værd?

Det er der ikke nogen officiel formel på.

Det er op til dig, som sælger, at forhandle og argumentere.

Jeg har hørt gennem netværk, at man kan få 3 kr. pr. medlem, men det må jo afhænge helt af hvor godt gruppen passer til den virksomhed, der gerne vil købe den.

Hvis målgruppen er spot on, vil man jo typisk som virksomhed være mere villig til at betale premium pris, for at få adgang til netværket.

Jeg vil også mene at aktiviteten i gruppen har en stor betydning.

Hvis medlemmerne selv skaber rigtig meget aktivitet og godt indhold så det ikke er køberen af gruppen, der skal holde liv i den med daglige opdateringer, vil det have en større værdi.

Medlemstilgangen vil også have en betydning.

Hvis gruppen vokser af sig selv, vil det have en større værdi end hvis køberen skal til, at finde nye medlemmer selv.

I sidste ende, ligesom med alt andet, er gruppen det værd, som køberen er villig til at give for den, så det er op til dig at være en god forhandler.

Læs også: Kom i gang med SEO

Hvad siger Facebooks retningslinjer ?

Hvis du kigger på Facebooks terms of service står der, at du ikke må overdrage ejerskabet af en side, gruppe eller applikation til en anden, uden at få Facebooks skriftlige godkendelse af dette.

At få fat i Facebook kan godt være en prøvelse, så det skal du nok starte med tidligt i salgsprocessen.

Der er ikke specifikke retningslinjer for grupper, på samme måde, som der er det omkring Pages.

Derfor må man læse ud fra de almindelige brugerbetingelser og her skal man jo forholde sig til at Facebook ejer alt hvad man lægger ud på Facebook og samtidig er det Facebook, der egenhændigt bestemmer, om den måde du bruger gruppen på, er i overensstemmelse med retningslinjerne og de kan lukke gruppen som de lyster.

Dette er selvfølgelig en usikkerhed i forhold til at bruge grupper i sin markedsføring, men i princippet er det ikke meget anderledes end med en Page eller Google for den sags skyld.

Man er nødt til at gøre sit bedste for at holde sig indenfor retningslinjerne.

Læs også: Undgå at spilde penge på Google Adwords

Kan man sælge sin Facebook Gruppe på Saxis?

Vi har ikke set det før. Altså opslag, der udelukkende omhandler en Facebook gruppe.

Nogle gange følger en gruppe med til en virksomhed.

Men vi er åbne overfor at prøve det af, så derfor accepterer vi annoncer, der handler om Facebook grupper, men vi har ingen kategori til det endnu, så du skal kategorisere din annonce som “website”, hvis du vil oprette en annonce.

Jeg håber, at du har fået noget ud af at læse indlægget  her.

Hvis du selv har erfaring med køb eller salg af Facebook grupper eller kender nogen der har, hører jeg gerne fra dig på [email protected]

  12510926_10153971568329835_1573341755_o

De bedste hilsner

Niels Ryding Olsson CEO, Saxis

Faglige ArtiklerVærktøjskassen

En tanke omkring “Bigum svarer: Kan man sælge sin Facebook gruppe ?

  1. Interessant. Jeg befinder mig netop i den situation. En advokat bad mig via en af dennes medarbejder, oprette en facebookgruppe til en aktivitet i forbindelse med hendes virke. Dette gjorde jeg så, og har administratorrettighederne over denne gruppe. Nu er vi så blevet uenige om vores fremtidige samarbejde, og har anmodet om overdragelse af rettighederne. Til det har jeg svaret, at det er jeg åben overfor, men forventer at vi kan opnår en enighed om betaling af goodwill til gruppen. Jeg synes det juridiske grundlag er vanskeligt at finde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Artikler som også interessere dig

6 Råd: Sådan kommer du i gang med influencer marketing Niels Ryding Olsson 2021-02-09
Køb af ny hjemmeside? Pas på den her slags ulovlige SEO Niels Ryding Olsson 2020-09-22
Skattemæssige faldgruber ved aktie- & aktivoverdrage... Lars Aamann 2020-07-14
Hvordan prissætter man sin virksomhed? Niels Ryding Olsson 2019-08-08
Opbevaring af regnskabsmateriale og bogføring af aktiver Niels Ryding Olsson 2019-07-10