Hvorfor lukke når man kan sælge?

picjumbo.com_HNCK4157At være iværksætter, er noget der kræver rigtigt mange arbejdstimer om ugen, men desværre ikke altid noget der giver lige så meget energi igen, som man har lagt i det. Hvis man er nået til det punkt hvor man ikke gider længere, virker det måske mest naturligt at lukke virksomheden, men der er et smartere alternativ.

Læs også: Hvordan forhandler du dig til en god handel?

Drivet er væk, hvad så?

Det er ikke nogen hemmelighed at det kræver en lidt speciel type person at være iværksætter. Man kan ikke gå hjem hver dag klokken 17 og man kan ikke være sikker på hvor meget løn man får næste måned. Nogen kan lide det, andre kan ikke.

Om man kan lide det eller ej, er selvfølgelig en personlig sag, men det kan også være ændringer i ens liv der afgør om vejen som iværksætter er den rigtige. Hvis du har været iværksætter i din ungdom, kan det være at der senere i livet er nogle andre ting man hellere vil bruge tid og penge på, f.eks. børn og familie.

En anden åbenlys årsag kan være at man skal på pension, og derfor vil afstå sin virksomhed. Én ting er i hvert fald sikker; Man er nødt til at have lysten, drivet eller passionen for at kunne klare hverdagen som iværksætter.

En mands skrald er en anden mands guld

Dét der driver de fleste iværksættere er den her dybfølte passion for lige netop deres felt. Det skal ikke være nogen hemmelighed at det kan være rigtig hårdt at skulle drive en virksomhed på egen hånd, og hvis passionen så ikke er hvad den har været, så kan det være rigtig svært at holde moralen oppe. Det kan være en rigtig svær tid med søvnløse nætter pga. udsigten til økonomisk tab.

Men bare fordi ens egen motivation er ved at for­sv­inde betyder det ikke at virksomhedens potentiale bliver mindre, selvom det måske kan være svært at se. Når man er nået til det punkt, hvor man gerne vil ud af det og afmelde virksomheden, skal man finde ud af om man skal lukke virksomheden, eller sælge den.

Der kan nemlig ligge rigtig mange ting i virksomheden som har værdi, og som man ikke lige har tænkt over. Det kan være brandværdi, altså hvad er dit brand værd? Du har formegentlig haft en masse kunder, og af dem er der forhåbentlig en masse der har haft en god oplevelse. Alene det, er noget der er penge værd. Det betyder nemlig at der er nogen rundt omkring i landet der går og taler godt om din virksomhed, og det kan være mange penge værd.

Der er næsten ikke grænser for hvor små virksomheder der kan sælges. Bare du har et CVR-nummer og en lille kundeportefølje kan der være penge at hente.

Læs også: Hvem vil give mest for min virksomhed?

En god investering

I den situation hvor man er ved at dreje nøglen om og lukke, kan det være en rigtig god investering at forsøge at sætte den til salg. Bare fordi man ikke har det største overskud eller den bedste konverteringsrate kan det sag­­tens lade sig gøre at få mere for virksomheden end mange går og tror. Det handler om at finde en køber som kan se potentialet i virksomheden og som har kompetencer inden for de parametre som kræver en optimering. Nogle gange kræver det også bare ny energi til projektet.

Der er næsten ikke grænser for hvor små virksomheder der kan sælges. Bare du har et CVR-nummer og en lille kundeportefølje kan der være penge at hente.

Kan det lade sig gøre at finde sådan en køber, så har man pludselig vendt en situation som er rigtig svær, til en win-win situation, hvor man har tjent penge i stedet for at tabe, og ydermere kan man jo stadig følge sin b­a­by, virksomheden, og dens fremtidige vækst. Hvad har man satset? Ikke andet end tid, og evt. et lille beløb til markedsføring.

Så hvis du går og overvejer at lukke din virksomhed ned, er den klare anbefaling fra os og vores kunder, at man bruger lidt tid på at undersøge om der sidder nogle andre iværksættere som leder efter et nyt projekt, og måske oven i købet dit projekt!

 Læs også: Derfor skal du forberede din virksomhed på at blive solgt selvom den ikke skal sælge

Faglige ArtiklerVærktøjskassen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler som også interessere dig

Undersøg virksomhedens SEO inden du køber den Mette Jeannot 2024-02-29
Køb og salg af virksomheder udenfor Danmark Niels Ryding Olsson 2022-11-14
6 Råd: Sådan kommer du i gang med influencer marketing Niels Ryding Olsson 2021-02-09
Køb af ny hjemmeside? Pas på den her slags ulovlige SEO Niels Ryding Olsson 2020-09-22
Skattemæssige faldgruber ved aktie- & aktivoverdrage... Lars Aamann 2020-07-14