Denne annonce er inaktiv.
Søg på lignende virksomheder

Få besked hvis annoncen bliver aktiv

Niche inden for metalforarbejdning med højt dækningsbidrag

Ansatte
Under 5
Flytbarhed
Kan flyttes
Gem annonce
Nuværende ejer ønsker, hvis det er muligt, at fortsætte en årrække

Underleverandør til ca. 20 virksomheder i skiltebranchen. Med ca. 1000 stk. i Danmark er det muligt at øge firmaets omsætning og afkast markant ved aktiv salgsindsats.

Firmaets styrke er egenproduktion. Råvarer forarbejdes og forædles gennem bl. a. CNC forarbejdning. Primært metal og kunststof. Afsætning sker via en fast kundegruppe som har kontakten til slutbruger.

Firmaets produkter er gennemprøvet og prissætning er konkurrencedygtig.

Kreativitet, håndværkssnilde og gå-på-mod er et godt udgangspunkt for ny ejer. Fordel med håndværksmæssig uddannelse som Klejnsmed etc. Kendskab til Cad-Cam, formgivende værktøjer og svejsemetoder vil forøge succesraten.

Regnskab

Afkastningsgrad
23%
Soliditetsgrad
52%
Likviditetsgrad
199%

Økonomiske nøgletal

Omsætning omkring en mio pr. ansat.
Dækningsgrad ca. 67%
Afkastningsgrad mellem 10-20%
Firmaet har over en årrække ligge højest i markedet sammenlignet med kolleger.

Produktet

Udendørs reklameskilte til montering i terræn og på facade. Overvejende ordreproduceret.
Vores kunder efterspørger et dansk produceret produkt.

Markedsføringskanaler

Firmaet yder ingen markedsføring idet der er et fast kundegrundlag. Tilgang af nye kunder via mund-til-mund hvor kunder anbefaler andre kolleger. Dette er tilstrækkeligt til at opretholde eksisterende omsætning.
Vore kunder modtager årligt ny prisliste.

Omkostninger

Løn er primær udgift og udgør ca. 50%
Lakering af emner foregår lokalt baseret på markedspriser.
LED leveres af stabile danske leverandører.
Priser på råvarer, primært metal og kunstoffer, ligger stabilt i attraktivt niveau.
Virksomheden har ikke leasingaftaler, husleje udgør kr. 15t.
Ved evt. salg, vil driftsinventar (ca. 700t.) til forarbejdning blive vurderet af Valuar eller i forhandling mellem køber og sælger. Maskiner kan leases eller købes.
Alt driftsinventar vedligeholdes løbende og er tidssvarende.

Aktiver

Virksomheden er beliggende med 600m2 opvarmet produktion og 300m2 kold lager. Firmaet ligger i industrikvarter og har gode tilkørselsforhold. Firmaets varebil og trailere bruges til transport fra og til maler mv. Kan overtages helt eller delvist. Maskiner til forarbejdning kan overtages helt eller delvist. Bygning kan overtages helt eller delvist. Købes-lejes efter aftale.

Varelager på 150.000 kr. er ikke inkluderet i prisen Sælger ønsker at sælge sit varelager men det er ikke en del af udbudsprisen.
Inventar på 50.000 kr. er ikke inkluderet i prisen Sælger ønsker at sælge sit inventar men det er ikke en del af udbudsprisen.

Virksomhedens historie

Firmaet overgik fra traditionel skiltefirma til at være underleverandør til skiltebranchen i 2008. Af produktionen udgør 80% ordreproduktion og 20% lagervarer. Firmaets mål er, at 60% ordreproduktion og 40% lagerprodukter/halvfabrikata.

Der vil altid være brug for skilte. Skiltene er lavet af bæredygtig materiale. Alle produkter og fremstillingsmetoder er gennemprøvet, kvaliteten er høj.

Firmaet har unikke produkter, som har stort potentiale til nye markeder. Der er meget fokus på kreativitet og opfindsomhed i et marked, hvor blikfang og opmærksomhed betaler for produktet. Kunder er ikke prisfikseret hvis produktet er uniq tilpasset.

Mulighederne er mange og for den kreative er dette univers både givende og udfordrende.

Markedet

Kundesegmentet omfatter ca. 1000 skiltevirksomheder, som ligger i Danmark. Langt størstedelen (>95%) køber skilte fra underleverandører. Antallet af underleverandører er mindre end 5 danske og enkelte udenlandske hvor leveringstiden er længere. Markedet er dynamisk, og priser ikke sammenlignelige.

Købekraften rettet mod skilte og reklame er ulig de traditionelle markedskræfter og konjekturer. Efterspørgslen opstår bl.a. i ændring af navnetræk forårsaget af opkøb. Butikker flytter lokationer, udvider og skifter ejere.

Behovet er vedvarende.

Svagheder/udfordringer

Køber overtager kundekartotek og arkiv med tegninger og beskrivelser på skilte fremstilling heraf. Køber skal oparbejde tillidsforhold til kunder og ansatte.

Stærke sider

Firmaets styrke ses i omstilling, hurtig levering og høj kundetilpasset service. Det kan være rådgivning, hjælp til montering eller særlige krav til samlinger etc.

Vore kunder har tillid til vore produkter og vi er ofte med på sidelinjen helt fra start af kædeprojekter.

Strategi

Strategien for virksomheden er at være stabil underleverandør til skiltebranchen med fokus på kundetilpassede løsninger. Styrken i virksomheden er høj lønsomhed og top motiverede medarbejdere.
Det er en svaghed at virksomheden er lille. Den bør udvides med 2+ mand i produktion.

Ideel køber

Hvis du har et pænt portion gå på mod og hænderne vender rigtigt, ja så er du godt på vej. Alder er jo godt for erfaringen, men du behøver ikke have indgående viden med i bagagen. Jeg kan overgå i det nye ejerskab som ansat eller mentor og min erfaring og viden er fuldt ud tilgængeligt.

Virksomheden kan drives inden for normal arbejdstid. Men flid overgår jo talent, så derfor vil engagement være værdsat som drivmiddel for samtlige involverede, kunder, leverandører og virksomheden.

Firmaet kan drives som et traditionelt skiltefirma med egenproduktion af skilte. Det kan evt. være en person som ønsker at indgå i rollen som kompagnion.

Opstartshjælp

Virksomheden bør overtages løbende. Der er mange hensyn til såvel medarbejdere, kunder, leverandører og køber. Virksomheden kører rigtigt godt. Jeg kan være på sidelinjen i mange år, -og jeg kan være central i en periode på op til fire år. Købers indflydelse og virke skal være i centrum.

For køber er det interessant at udvide virksomheden idet der er et stort potentiale. Lønsomheden kan forøges betragteligt.

Sælger tilbyder finansering

Sælger har ikke valgt at oplyse vilkår for finansering, dette aftales ved nærmere henvendelse.

Brug for rådgivning omkring køb eller salg af virksomhed?
Få hjælp af en virksomhedsmægler

Ekstra information

Visninger:
1921

Sælger kontaktet:
14

Følger annoncen:
9

Annonce id-nummer:
36931

Årsag til salg:
Generationsskifte

Annonce oprettet den:
18-12-2023
Udbudspris 150.000 DKK