Martin Thorborg, køb & salg af virksomheder

Martin Thorborg, iværksætter, leder og forretningsmand

Martin Thorborg er én af de bedst kendte iværksættere i Danmark. Forfatter af flere bøger, samt bevist forretnings kendskaber, har gjort at Martin er en inspiration for mange unge iværksættere. Han har oplevet drømmen for mange iværksættere, den store exit. Men også prøvet at indse ideen, eksekveringen eller timingen, bare ikke var der.

“Nogen folks muld, kan være andre folks guld”

Han er i denne episode, sammen med Brian og Niels, i studiet for at snakke om køb og salg af virksomheder. Med sine mange års erfaring for iværksætteri, er Martin en ideel talsperson for værdien i at købe og sælge virksomheder. Blandt andet tales der om Martins to største salg, fra henholdsvis Jubii og Dinero.

Martins passion omkring iværksætteri bliver også i den grad vist. Med sin kendetegnene ærlighed, og faste tone. Kommer han med sine egne erfaringer, råd og kritik til processen af at købe og sælge virksomheder. Blandt andet fortæller Martin, hvordan en virksomhed skal reagere, hvis markedet er i afvikling, istedet for udvikling. At skifte fokus, og være realistiske, istedet for at have skyklapper på, og håbe udviklingen vender tilbage.

Nogle af de andre emner er:

• Hvad man skal huske at undersøge, hvis man er i markedet for at købe en virksomhed, og hvilke spørgsmål man skal stille sælgeren.

• Prisfastsætningen af virksomheden. Hvordan timerne der er lagt i, ikke hæver salgsprisen. Men har en enorm erfarings værdi for sælger.

• Hvorfor man skal være ærlig over for sig selv, og finde ud af grunden til man vil sælge. Og komme af med virksomheden, hvis man ikke brænder for den mere.

• At finde en partner, som kan de ting du ikke kan, eller vil. Og for at få nye øjne på virksomheden, der kan skabe udvikling. I stedet for at sælge.

• Hvad der skal til at bryde igennem glasloftet, som kan føles som en stopklods, men i virkeligheden bare kræver en god knytnæve.

• Et indblik i hvordan processerne har foregået, når Martin Thorborg har solgt virksomheder, for tre-cifret millionbeløb.

og meget mere.

Denne podcast er lavet af atturde.dk og hele serien af podcast kan finde her: At turde podcast

Tryk her for at høre den tidligere episode.

Ikke kategoriseretInterviews Med Virksomhedsejere | PodcastPodcast

Artikler som også interessere dig

Hvordan finder man en virksomheds værdi? Alexander Skieller 2020-03-18
At drive virksomhed som hobby Alexander Skieller 2020-03-04
Køb en virksomhed, som mangler det DU kan Alexander Skieller 2020-02-26
At sælge sin virksomhed Alexander Skieller 2020-02-19
Hvorfor skulle man købe en virksomhed? Alexander Skieller 2020-02-12