Køb café – Hvordan finder jeg den rette?

Køb Café – hvis du er på udkig efter en Café du kan købe, så er du kommet til det helt rette sted. På Saxis har vi mange Caféer og restauranter til salg i hele landet og har vi ikke den du søger, kan du skrive dig op til at få besked hvis den kommer til  salg. Står du derimod med en Café du gerne vil sætte til salg, kan du med fordel læse vores guide til det her.

I denne guide vil jeg forklare hvordan du finder den rette café til salg, til lige netop dig. Der er mange ting, du bør tage med i dine overvejelser omkring køb af café. Her i guiden vil jeg komme ind på nogle af de ting du skal være opmærksom på.

Sådan finder du en café til salg

Jeg vil i denne guide komme ind på:

  • Hvordan du sikrer dig at Caféen er rentabel
  • Hvordan du finder den helt rette placering
  • Hvordan du sikrer dig, at Caféen bliver drevet forsvarligt
  • Hvordan du får et godt indtryk af hvad kunderne synes om Caféen
  • Hvordan du vurderer hvad Caféen skal koste

Hvordan du sikrer dig at Caféen er rentabel

Noget af det vigtigste når du finder en restaurant eller café og du overvejer at købe den, er at sørge for at økonomien er fornuftig.

Dette gør du ved at bede om at få udleveret regnskaber eller saldobalancer fra ejeren som du kan gennemgå sammen med din revisor. Det vil give dig et godt indblik i, hvad Caféen bruger penge på og om Caféen tjener penge.

Det er vigtigt at tænke over om der er udgifter som du vil skulle betale, når du driver Caféen som ikke er medregnet i det nuværende regnskab.

Det kan f.eks. være, at du er nødt til at trække løn ud til dig selv hver måned, men at den nuværende ejer ikke trækker løn ud til sig selv. Hvis det er tilfældet, er det vigtigt, at du regner din egen løn ind i den nuværende økonomi for at se om det kan hænge sammen.

Hvordan du finder den helt rette placering

Den rette placering er noget af det vigtigste for at kunne drive en god Café.

En god placering er et sted der er synligt, let at komme til og hvor der naturligt kommer mange mennesker forbi. Det gør bestemt heller ikke noget hvis der er gode parkeringsmuligheder.

Men hvordan finder man en café der kan købes og som ligger et godt sted?

På Saxis har vi gjort det let for dig at få besked, når bestemte Caféer kommer til salg. Du kan skrive dig op til en Søgeagent og få en mail når en Café der passer på dine kriterier kommer til salg.

Udover Søgeagenten, kan du søge i alle de Caféer vi allerede har til salg og se hvor de ligger henne og læse beskrivelsen af, hvad der er i nærheden på salgsannoncen på Saxis.dk

Du finder alle vores Caféer til salg her.

For at skrive dig op til at få besked når der kommer nye Caféer til salg, kan du klikke her. Se evt. videoen herunder for at se hvordan du gør:

Hvordan sikrer du dig, at Caféen bliver drevet forsvarligt

Det er vigtigt, grundigt at undersøge Caféens omdømme på nettet samt i lokalområdet. Her kan det være relevant at kigge på diverse anmeldelsessider såsom Trustpilot og Tripadvisor. En Facebook Side giver også ofte et indtryk af virksomhedens omdømme.

Det kan også være en idé simpelthen at spørge i lokalområdet om folk kender Caféen og hvad de synes om den. Her er det vigtigt at have respekt for ejeren og være diskret omkring at Caféen er til salg. Ellers kan det kaste grus i forhandlingerne senere hen.

Dernæst, er det faktisk ikke uset, at man som potentiel køber, tilbringer et par dage i Caféen og iagttager eller deltager i det daglige arbejde, så man på nært hold, kan se hvordan Caféen drives til daglig.

Gør du disse ting, burde du have et godt indtryk af Caféen og hvordan den drives.

Hvordan får du et godt indtryk af hvad kunderne synes om Caféen

Som beskrevet ovenfor er der forskellige muligheder for at tjekke anmeldelser fra kunder og kundernes reaktion på den daglige betjening, men en anden undersøgelse som kan være vigtig at lave er en simpel kundetilfredshedsundersøgelse.

Dette skal udføres i samarbejde med Caféens ejer og vil give dig såvel som ejeren et bedre billede af, hvad kunderne synes om Caféen.

Det kan både foregå i Caféen, at man lægger et kort spørgeskema til alle kunder når de er færdige med deres måltid, eller det kan være at Caféen har indsamlet mailadresser til et nyhedsbrev som kan anvendes.

Det kan også være at man kan fange mange af Caféens gæster via deres profiler på sociale medier.

Dette er noget som den nuværende ejer burde gøre under alle omstændigheder og burde derfor ikke være nogen udfordring at få arrangeret.

Hvordan vurderer du hvad Caféen skal koste

Et meget vigtigt punkt er selvfølgelig salgsprisen på Caféen og her er det vigtigt at du har et realistisk billede af, hvad Caféen er værd.

Det er ikke lige til at sætte værdi på en Café, men der er nogle meget konkrete ting du kan hæfte dig ved.

Overskuddet er et af dem. Overskuddet pr. år er det der er tilbage når året er omme og alle udgifter er betalt. Det er med andre ord det du tjener på Caféen. Du kan så spørge dig selv, hvor mange år der skal gå før investeringen er tjent hjem. Hvis Caféen laver 200.000 kr. i overskud og du gerne vil have din investering tjent hjem på 3 år, så giver det dig 600.000 kr. som udgangspunkt.

Der er dog også andre ting der spiller ind på salgsprisen. Hvis du kan trække løn ud til dig selv udover overskuddet, bør denne løn selvfølgelig også tælle med i ovenstående regnestykke.

Gælden i Caféen bør derimod trækkes fra.

Så et godt grundlag for en salgspris er overskud efter skat + løn til efter efter skat x antal år før investeringen skal være tjent hjem – gæld = vejledende salgspris.

Derudover kan der så være ting som et rigtig godt omdømme eller meget loyale kunder som trækker salgsprisen opad.

I sidste ende handler det om at forhandle dig frem til en pris som du selv synes er rimelig og hvor du kan se at pengene kommer igennem indenfor en overskuelig fremtid.

Hjælp Til SaxisKøb af virksomhedKøber Hjælp

Artikler som også interessere dig

Køb af ny hjemmeside? Pas på den her slags ulovlige SEO Niels Ryding Olsson 2020-09-22
Køb en virksomhed, som mangler det DU kan Alexander Skieller 2020-02-26
Hvordan prissætter man sin virksomhed? Niels Ryding Olsson 2019-08-08
Hvad er konkurs auktioner? Niels Ryding Olsson 2019-06-13
Karsten købte 20 års erfaring Niels Ryding Olsson 2019-05-23