Girlpower: En voldsom bilulykke og corona stoppede ikke Egzona- og Marinas drømme. Nu har de købt en beauty-virksomhed på Saxis.dk

Vi har taget en snak med Egzona og Marina, som lige har købt deres nye webshop på Saxis.dk. I denne case deler de deres ret vilde rejse hertil, og de kommer også ind på,  hvorfor de netop valgte at købe en eksisterende virksomhed frem for at starte selv – de har faktisk en ret god pointe. 

Det hele startede med en voldsom bilulykke, corona-pandemien og et uønsket farvel til drømmejobbet

Der er ingen tvivl om, at Egzona- og Marinas helt store passion ligger i beauty-branchen.
Tidligere har de drevet hver deres klinik, hvor Marina lavede negle og vipper og Egzona tilbød ansigtsbehandlinger. Livet for de to kvinder var sådan set, som de ønskede. De havde fuld gang i hver deres forretning og var lykkelige uvidende om, at deres liv i klinikkerne en dag ville briste.

Men skjulte trusler lå på lur …

For Marinas liv tog en dag en dramatisk drejning efter en alvorlig bilulykke, der efterlod hende med rygskader så alvorlige, at hun ikke længere kunne drive sin skønhedsklinik. 

‘’Jeg blev alvorligt skadet i bilulykken, hvor jeg brækkede ryggen. Og efter ulykken måtte jeg lukke min klinik, da jeg ikke længere kunne sidde i samme stilling i mere end et par minutter, så jeg var knust’’

Egzona oplevede ligeledes et hårdt slag, da corona-pandemien tvang hende til at stoppe hendes iværksættereventyr. Med begrænsede jobmuligheder inden for skønhedsbehandling søgte kvinderne andre veje, og det skulle vise sig at blive til et møde mellem dem – langt væk fra beauty-branchen. 

Et møde, der ikke kun var begyndelsen på et godt venskab, men også startskuddet til et frugtbart samarbejde.

Et møde langt væk fra beauty-branchen gav nyt håb

Egzona og Marina fik job på det samme bosted. Her fandt de hurtigt ud af, at de var gode til at arbejde sammen. Og på deres lange vagter faldt samtalerne ofte på hudpleje, makeup og andre skønhedsbehandlinger, som gav et ekstra smil i hverdagen.

For selvom de begge to fortsat er glade for at arbejde med borgere på bostedet, har gnisten til beauty-branchen aldrig været slukket for hverken Egzona eller Marina.

‘’Det har hele tiden været en drøm at komme tilbage og arbejde med beauty, vi har bare skulle finde det rigtige projekt, og endnu federe er det, at vi nu kan gøre det sammen’’ 

Deres samarbejde udviklede sig, og med tiden blev snakken til handling. En simpel googlesøgning på ‘’webshop til salg’’ fik dem ind på Saxis.dk. 

Her blev drømmen til virkelighed

På Saxis surfede de rundt mellem forskellige annoncer, og selvom deres nye webshop Beautytale.dk, der på det tidspunkt, kun solgte hair extensions ikke var den første, de skrev til, blev de efter første dialog med sælger hurtigt overbevist om, at netop denne virksomhed var det helt rigtige valg for dem. 

‘’Navnet på webshoppen fangede os, da det giver mange muligheder, og det definerer ikke kun én type produkt. Efterfølgende blev vi enormt draget af de produkter, den i forvejen havde, og sælger var lynhurtig til at svare på vores spørgsmål – hun har faktisk hjulpet os med alt det, vi ikke selv havde styr på’’ 

Spørger du Egzona og Marina, hvorfor de valgte at købe den igangværende virksomhed, når de i stedet kunne starte deres egen fra bunden, er svaret klart: 

‘’Vi har aldrig drevet en webshop før. Og for os var det derfor helt rigtigt at købe en eksisterende webshop, da vi så kan bruge al vores tid på den del, vi brænder for. Desuden har vi fået al den hjælp fra sælger, som vi har haft brug for, og det har fået os rigtig hurtigt i gang’’

Ved køb af en eksisterende webshop fik de to nye virksomhedsejere nemlig både en opsat webshop, kunder, sociale medier, kontakt til leverandører, hjælp og anden erfaring med i prisen. Og det har sparet dem for utroligt mange arbejdstimer og dyre lærepenge.

Deres anbefaling til andre, der gerne vil drive deres egen virksomhed, er derfor at undersøge mulighederne for at købe et eksisterende virksomhed frem for at starte fra bunden. 

‘’Det er ikke nødvendigvis alle, der bør købe en eksisterende webshop, men hvis der er andre som os, der ikke har den store erfaring indenfor feltet eller gerne vil hurtigt i gang, så kan vi klart anbefale dem at kigge nærmere på Saxis’’

I dag er der fuld fart på Egzona og Marina, som lige nu er gang med at udvide forretningen

Marina er i dag stadig påvirket af skaderne efter bilulykken, men hendes nye virksomhed begrænser ikke hendes drømme – tværtimod. 

‘’At drive Beautytale er godt for min ryg, da jeg kan skifte mellem at arbejde ved computeren, pakke pakker til afsendelse og tage ud til kundemøder’’

Begge kvinder har store planer, drømme og håb for deres nye virksomhed, og de er allerede nu begyndt at udvide webshoppen med flere lækre produkter samt lave nye samarbejdsaftaler med annoncører. 

Deres historie er ligeledes en påmindelse om, at selv i de mørkeste tider kan håb, tro og søgen efter nye muligheder føre til realiseringen af ens drømme. Når livet byder på modgang, kan det også åbne døre til nye muligheder, vækst og samarbejde. 

På Saxis ønsker vi dem rigtig god vind fremover! 

ArtiklerInterviewsIværksætterhistorierKøbercases | Artikler

Artikler som også interessere dig

3 tips til at sælge din virksomhed hurtigt Mette Jeannot 2024-06-25
Derfor købte Kasper en etableret webshop frem for at star... Mette Jeannot 2024-05-21
Signe har solgt sin virksomhed via Saxis på KUN 12 dage. ... Mette Jeannot 2024-05-06
Køb og salg af virksomheder udenfor Danmark Niels Ryding Olsson 2022-11-14
Hvad bør du være opmærksom på, når du vælger printer til ... Niels Ryding Olsson 2022-09-30