Familie, frihed og fortjeneste – Rikkes historie om at være iværksætter og mor til 4

Dagen hvor Rikke underskrev købsaftalen til hendes nye virksomhed Jumana.dk

 

Rikke købte JUMANA igennem Saxis Virksomhedsbørs. Jumana er et smykkebrand, der henvender sig til kvinder, der interesserer sig for design og kvalitet for rimelige penge. ENKELHED OG ÆSTETIK er hovedingredienserne i smykkestilen. Smykkerne har et tidsløst præg, som gør, at de kan bruges både til hverdag og fest.

Kan du forklare lidt om dig selv?

Jeg hedder Rikke Kahr Østergaard, 40 år og mor til 4 skønne børn som jeg har sammen med min mand Kim.

Jeg kommer fra Askov og har været selvstændig og iværksætter de sidste 16 år, altid med webshops.

Min mand og jeg var nogen af de første som rigtig fik gang i en webshop der solgte baby og børnetøj. Vi blev hurtigt de største i norden.

Ligesiden har jeg både bygget en online afdeling op for Bestseller og derefter drevet 2 webshops (ohminus.com og babypynt.dk) som begge er shops jeg har bygget op fra bunden.

Hvorfor købte du virksomheden?

Jeg var nået til et sted i livet hvor jeg ønskede at prøve noget helt nyt, og jeg har derfor valgt at sætte mine andre webshops til salg og nu kaste mig ud i nye eventyr.

Dog havde jeg ikke lyst til at smide rollen som selvstændig og derfor valgte jeg at købe Jumana.dk. Det at jeg ikke behøver ringe til en chef og spørge om lov hvis jeg har lyst til en spontan fridag, er bare guld værd. 

 

Hvad betyder det for dig personligt at du er virksomhedsejer?

Tænker ikke det betyder noget nyt for mig. Jeg har hele tiden elsket min frihed og at jeg kan være der for mine børn når de har brug for det.

Lige præcis det med at kunne have et barn hjemme og så sige…nå pyt så laver jeg noget en anden dag, det nyder familien rigtig godt af. Eller faktisk har de jo aldrig prøvet andet, så for dem er det nok en selvfølge.

Jeg har to piger på 5 og 14 år og de har altid synes det var fedt jeg havde mit eget lager, med en masse lækkert de kunne bruge til sig selv eller deres dukker. 

Hvad betyder det for dig at være selvstændig når du samtidig er mor til 4?

At være selvstændig medfører en risiko, og man kan ikke bare holde 3 ugers ferie og så  først vende tilbage til jobbet efter ferien.

Du har altid jobbet med dig, men efter så mange år som selvstændig så har jeg lært at navigere i det. Når jeg er sammen med mine børn så arbejder jeg ikke.

Selvfølgelig kan der være et eller andet som kokser og så må jeg kaste mig over det, men som hovedregel så arbejder jeg ikke omkring børnene.

Mine børn skal huske mig for at være der for dem, have tid til at lytte til dem, til at lege med dem og til at køre dem 20 gange i ugen fra A til B.

Lige om lidt har de ikke brug for mig, og så kan jeg lave alt muligt, som jeg har lyst til arbejdsmæssigt på alle mulige tider-men ikke nu, derfor betyder friheden alt hjemme hos os.

 

Mine børn er altid blevet brugt som modeller og prøveklude. Jeg har dem jo i mange størrelser så det er jo med at udnytte det. I et af mine andre firmaer havde jeg fået en stor sending tylskørter hjem og jeg kunne ikke finde en model som passede dem.

Jeg kiggede derfor på min søn på 7 år, som var spot-on til opgaven for jeg skulle bare bruge billeder til shoppen af nederdel og ben. Jeg fik ham overtalt ved at doble hans lommepenge op den uge og den dag i dag synes han det var det mest pinlige jeg har budt ham.

 

Hvorfor blev det gennem Saxis Virksomhedsbørs, at investeringen skete?

Jeg har ikke været i kontakt med en Saxis medarbejder, men jeg synes siden er bygget godt op og man bliver hele tiden gjort opmærksom på at det koster noget hvis man ender med et køb. Det kommer ikke som en dum overraskelse og så virker  det bare til at være det bedste sted, med godt styr på tingene.

Hvad er fremtidsplanerne for din nye virksomhed?

Bygge et godt lager op, købe og designe nye varer. Arbejde en masse med SEO og sidens udseende.  Nu hvor jeg har fået andre varer på hylderne efter købet af Jumana.dk, kan jeg virkelig se det kribler i hænderne på min datter på 14 år.

Hun synes det er top sejt at jeg har kastet mig ud i en ny branche og jeg vil helt sikkert bruge hende en masse til at tjekke stilen ud blandt de unge. Det er hende som ved hvad der rører sig, og den måde de helt unge bruger de sociale medier på kan jeg slet ikke hamle op med.

Hvordan har din oplevelse været af processen med at finde en sælger, tage kontakt og lave en aftale gennem Saxis Virksomhedsbørs?

Meget let og overskueligt. Så var det jo bare dejligt at det var en sælger man kunne snakke med. Det endte med at vi fejrede overdragelsen af den nye shop med lækker kage som jeg spiste sammen med tidligere ejer af Jumana. Senere kom så alle min mands ansatte hvor nogle af dem også skal hjælpe mig med virkelig at skubbe gang i Jumana.

 

Se mere på:

Design og kvalitet for rimelige penge

 

Ikke kategoriseretIværksætterhistorierKøbercases | Artikler

Artikler som også interessere dig

Grafikr om fravalget af en investering Niels Ryding Olsson 2021-02-19
36 årig iværksætter: “Tænk at jeg har skabt noget, som an... Niels Ryding Olsson 2021-01-21
Martin Thorborg, køb & salg af virksomheder Alexander Skieller 2020-03-11
At drive virksomhed som hobby Alexander Skieller 2020-03-04
Køb en virksomhed, som mangler det DU kan Alexander Skieller 2020-02-26